Wandelzomer op de Wildkogel: het echte bergavontuur

Wandelzomer op de Wildkogel: het echte bergavontuur

De Wildkogel‑bergliften maken deel uit van de “Beste Oostenrijkse zomerkabelbanen”. In de Wildkogel-Arena in het Nationaal Park Hohe Tauern liggen 1.000 kilometer aan wandelroutes. Dat zijn ontzettend veel redenen om in beweging te komen. Bijvoorbeeld naar de twee dalen Obersulzbachtal en Untersulzbachtal, die door de International Union for Conservation of Nature (IUCN) als beschermd wereld-wildernisgebied werden erkend.

Als “Beste Oostenrijkse zomerkabelbaan” bieden de Wildkogel‑bergliften een authentieke en gecertificeerde bergbelevenis: ze wachten op je in het hart van de Kitzbüheler Alpen met speciale zomerbelevenissen, aanbiedingen en attracties. Dat stel je al vast tijdens de rit met de Wildkogelbahn of de Smaragdbahn naar het uitgestrekte, hooggelegen wandelgebied op 2.100 meter hoogte. Bij beide bergstations beginnen diverse wandelroutes, waarvan er enkele zelfs geschikt zijn voor kinderwagens. Met de gastenkaart kun je bij het VVV-kantoor gratis buggy’s en kinderdragers lenen.

Hoogtewandelingen in de wilde natuurpracht

In de regio Oberpinzgau is de Wildkogel de berg die de mooiste uitzichten biedt: het ideale startpunt dus voor panoramische trektochten over de Zirbenrundweg, Wildkogel Seenrundweg of Smaragdbahnweg. Een verfrissende bestemming op de Wildkogel is bijvoorbeeld het nieuwe stuwmeer Braunkogel, dat harmonisch werd ingebed in het landschap. De Panoramaweg start aan het bergstation van de Wildkogelbahn en daalt af naar het tussenstation (1.644 m). Hier sluit de Rutschenweg aan, die vooral voor kinderen heel leuk is. Op deze wandelroute zorgen namelijk tien roestvrijstalen glijbanen met een lengte van 22 tot 53 meter voor een behoorlijke portie snelheid. Vanaf het eindpunt bij Gasthof Stockenbaum zijn het nog slechts ca. 45 minuten lopen over een nieuw wandelpad, dat door het bos en over weiden naar Neukirchen leidt. Snelheidsduivels zweven in Bramberg met de Smaragdbahn bergop, naar het begin van de mountainkartbaan. Met allterrain-driewielerkarts daal je hier af over een kronkelend, vier kilometer lang parcours. Het is een van de pittigste belevenissen op de Wildkogel, en natuurlijk laat je het niet bij één rit. Maar er zijn ook nog andere manieren om vanaf het bergstation van de Smaragdbahn weer in het dal te komen. Een tip is de Smaragdbahnweg, die naar het tussenstation van de Smaragdbahn leidt. Gezellige banken aan de kant van de weg nodigen je uit om te genieten. De app BB Wildkogel, jouw gratis begeleider voor de Wildkogel-bergliften met live-informatie, loodst je over de vele wandelpaden en naar de trefpunten op de Wildkogel.

Stil genieten op de zonnige zijdes en in de valleien van het Nationaal Park

De valleien Trattenbachtal, Dürnbachtal en Mühlbachtal aan de voet van de Wildkogel bieden uitzichten op het Nationaal Park Hohe Tauern aan de overzijde van het dal. Er zijn verschillende themapaden in de Wildkogel-Arena. Wie ‘steenrijk’ wil worden, neemt in het Nationaal Park Hohe Tauern de Smaragdweg naar het dal Habachtal, de enige plek in Europa waar nog smaragden kunnen worden gevonden. Twee keer per week worden daar begeleide mineralenexcursies aangeboden waarbij naar smaragden wordt gezocht. Een echte belevenis is de Venedigerweg in de vallei Obersulzbachtal met een indrukwekkende hangbrug van 60 meter. De kinderweides en stempelstations nodigen uit om te rusten en te spelen. Heb je een goede wandelconditie en ben je op zoek naar rust? Dan is de Seebachweg naar het idyllische meer Seebachsee in het dal Obersulzbachtal bijzonder aan te bevelen. Adembenemend mooi is het natuurmonument van de Untersulzbach-waterval met een 80 meter diepe kloof aan het begin van het dal. Wie de weg vervolgt, komt bij de Geolehrweg ‘Blik door het Tauern-venster’ en bij het mijnmuseum Schaubergwerk Hochfeld. De nieuwe elektrische trein eLINER brengt je zelfs rechtstreeks tot aan de ingang van het mijnmuseum.

Heerlijke bergpanorama’s

Topgevoelens tijdens gletsjertochten

De dalen Ober- en Untersulzbachtal herbergen meer dan 25 drieduizenders, 17 gletsjers en de Großvenediger, die met 3.657 meter de hoogste berg is van het Salzburgerland. Twee jaar geleden werden de beide dalen door de International Union for Conservation of Nature (IUCN) als beschermd wildernisgebied erkend. Wandelaars met interesse voor de schoonheid van de natuur ontdekken op het gletsjerleerpad in het dal Obersulzbachtal indrukwekkende gletsjermorenen en een bijzonder gletsjermeer. Onder begeleiding van rangers van het Nationaal Park of gediplomeerde wandel- en berggidsen kun je ook intense bergavonturen beleven in de bergketens van de Venediger en de Glockner. De veeleisende trektocht in het hooggebergte naar de Großvenediger is een van de bekendste en populairste bergtochten in de oostelijke Alpen. Onder de top ligt de natuurlijke habitat van steenbokken, gemzen, marmotten en lammergieren. Ben je gepassioneerd door ultieme bergervaringen? Ook de Keeskogel, Larmkogel, Dreiherrenspitze, Hoher Gabler, Großer Geiger en bovenal de Großglockner (3.798 m), de hoogste berg van Oostenrijk behoren tot de mogelijkheden. Alle informatie over tochten, hutten en het weer vind je op www.wildkogel-arena.at en in de gratis app ‘Erlebnis Nationalpark’. Nadat je de gegevens hebt gedownload, kun je ze ook offline gebruiken.

NIEUW: Hohe Tauern Panorama Trail met 17 etappes

De Hohe Tauern Panorama Trail vormt een nieuwe uitdaging voor langeafstandswandelaars. De route start aan de Krimmler-watervallen en loopt over 275 kilometer, 17 etappes en 28.000 hoogtemeters door de Kitzbüheler Alpen naar het dal Großarltal. De trail doorkruist ook Neukirchen en Bramberg, de twee gemeenten van het Nationaal Park. Het Tauern-panorama tijdens de route is overweldigend. Tientallen drieduizenders vormen het decor van deze bergervaring. Tijdens de Hohe Tauern Panorama Trail wandel je dagelijks zes tot zeven uur. Daarom is deze route alleen geschikt voor ambitieuze wandelaars. Je kunt gebruik maken van een bagageservice. De Nationalpark Sommercard met de vele voordelen is de perfecte begeleider van de langeafstandswandelaars. Het is bijzonder aangenaam dat je als houder van de Nationalpark Sommercard na een vermoeiende etappe de Wildkogel‑bergliften kunt nemen om naar het dal te zweven. En de volgende dag is de rit bergop naar het beginpunt van de volgende etappe ook inbegrepen.

De zogenaamde Sonnenweg is ideaal voor wie een korte vakantie maakt en voor beginners. Deze lightvariant van de Hohe Tauern Panorama Trail is een wandelroute over bos- en weidepaden. Ze bestaat uit vijf etappes en biedt altijd weer schitterende uitzichten over de toppen van het Nationaal Park. De wandelpaden liggen op gematigde hoogte en zijn ook bij slecht weer, plotselinge weersveranderingen of in het voor- en naseizoen goed te bewandelen.

Geniet tijdens een pauze van de heerlijke gezonde berglucht.

Met de Nationalpark Sommercard heb je veel op zak

De Nationalpark Sommercard is een extra joker die je kunt inzetten voor zo’n 60 attracties en natuurbelevenissen in de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern. Inbegrepen zijn bijvoorbeeld de Krimmler-watervallen en -waterwereld, het museum in Bramberg en het Nationaal Park Centrum in Mittersill, evenals een rit met de Wildkogelbahn of de Smaragdbahn. Absolute hoogtepunten, die voor kaarthouders inbegrepen zijn, zijn de ritten over de Großglockner Hochalpenstraße en de Gerlos Alpenstraße. Gun ook je auto wat vakantie: met de Nationalpark Sommercard maak je dagelijks gratis gebruik van alle ritten met het plaatselijke en openbaar vervoer en enkele wandeltaxi’s. Bovendien krijg je korting op veel excursies. De Nationalpark Sommercard is bij meer dan 160 partnerbedrijven van alle categorieën in Neukirchen en Bramberg bij de kamerprijs inbegrepen.

Op stap met de nieuwe eLINER

Met de nieuwe elektrische trein eLINER geeft de Wildkogel-Arena als partner van het Oostenrijkse KlimaAktiv-programma het goede voorbeeld voor een klimaatvriendelijke mobiliteit. Grote en kleine gasten worden milieuvriendelijk en comfortabel naar de startpunten van het WildkogelAktiv-programma gebracht. De reis alleen is al een belevenis, want door de grote panoramavensters geniet je van een geweldig uitzicht op de fascinerende bergwereld.

Wildkogel Aktiv arrangement (01.05.-31.10.22)
3 of 7 overnachtingen
, Nationalpark Sommercard, 3 begeleide wandelingen (ma-vr), 1 wandel- en fietskaart, wandelstempelboekje voor kinderen – prijs p.p.: vanaf 123 euro voor 3 nachten, vanaf 287 euro voor 7 nachten.

www.wildkogel-arena.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *