Wandelen met het gezin: met de Wildkogel bergliften naar de top!

Wandelen met het gezin: met de Wildkogel bergliften naar de top!

In de Wildkogel-Arena is het hele gezin in beweging. Dankzij de bergliften bereik je makkelijk het uitgestrekte, hooggelegen wandelgebied, het wandelpad met de glijbanen (Rutschenweg) of de mountainkartbaan. De Nationalpark Sommercard geeft recht op één gratis kabelbaanrit bergop en naar het dal per dag.

Heerlijke boslucht, fris bronwater, uitgestrekte bergweiden en in de verte de bergtoppen: de Wildkogel-Arena combineert de ongerepte natuur van de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern met liefde voor de streek en zijn inwoners. De Wildkogel‑bergliften leveren de ideale ingrediënten voor een gezinsvakantie. Ze maken deel uit van de “Beste Oostenrijkse zomerkabelbanen” en zijn bergspecialisten voor gezinnen. Bovendien kregen ze van skiresort.nl de hoogste waardering voor „netheid en hygiëne”.

Activiteiten to be wild

Wildkogel: bergspecialisten voor gezinnen

Waarom zijn de Wildkogel‑bergliften bergspecialisten voor gezinnen? Het avonturenpark Kogel-Mogel vlak naast het bergstation van de Wildkogelbahn (2.091 m) brengt je al in topstemming. De reusachtige houten speeltuin met adelaarsnest, knikkerbaan, Goliath-schommel en megatrampoline maakt de vakantiestemming compleet. Ook het nieuwe stuwmeer Braunkogel is een perfecte excursiebestemming voor gezinnen. Bovendien slingert vanaf het bergstation van de Smaragdbahn een vier kilometer lange mountainkartbaan naar beneden. Deze allterrain-driewielerkarts garanderen snelheid en pittig bochtenwerk tot in het dal. En van de Smaragdbahn krijg je een toegift cadeau, want deze kabelbaan brengt je samen met je kart in een mum van tijd weer naar boven. Dan lokt alweer het volgende avontuur: de Panoramaweg, waarop je met je gezin bergaf wandelt tot aan het tussenstation van de Wildkogelbahn (1.644 m).  Hier start nog meer plezier op de Rutschenweg met tien roestvrijstalen glijbanen van 22 tot 53 meter lang. Eén ervan heeft zelfs een “vrijeval- en woweffect”. Met een gastenkaart leen je gratis een buggy of kinderdrager voor je gezinstocht bij de VVV-kantoren van de Wildkogel-Arena.

Boogschieten, modelvliegtuigen en paragliding

Aan het eind van de Rutschenweg, op 1.200 meter hoogte bij Alpengasthof Stockenbaum, ligt een 3D-boogschietparcours. Hier komt trefzekerheid van pas! Het beginners- en gezinscircuit bestaat uit tien stations en duurt één tot maximaal twee uur. Op verzoek kun je een initiatie volgen en uiteraard is de uitrusting hier te huur. Wie na het grote circuit met 28 stations de ‘boog te veel heeft aangespannen’, kan weer ontspannen bij de kiosk Panorama Stall. Vanaf hier is het ook niet ver meer naar de startbaan voor het vliegen met modelvliegtuigen. De thermiek op de Wildkogel geeft namelijk ook vleugels aan piloten van modelvliegtuigen. Er is nog een andere start- en landingsbaan voor zweefvliegtuigen, helikopters en radiografisch bestuurbare vliegtuigjes, namelijk naast het Gasthof Friedburg op de tegenoverliggende kant van de berg (alleen op aanmelding en met geldig vliegbrevet of verzekering). Vanaf de Wildkogel kiezen ook paragliders en parapentes het luchtruim. De vliegschool van Pinzgau biedt tandemvluchten aan, cursussen voor beginners en herbeginners, en vlieglessen met radiobegeleiding.

Zomer voor kinderen bij de Wildkogel: plezier verzekerd

In het kader van het WildkogelAktiv-programma beleven kinderen ook in het dal spel, sport en avonturen met de twee mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mia. Tijdens de ‘koele’ middag op de bioboerderij staan een rondleiding door de stallen, ponyrijden, harten van hooi knutselen en boter maken op het programma. In het Salzburger Wollstadel leren kinderen de techniek van het vilten en maken met wol, water en zeep een sleutelhanger. Het avontuur voor kinderen bij het meer Blausee betekent barbecueën en veel leuke ideeën. Sinds verleden jaar rijdt de milieuvriendelijke elektrische trein eLINER naar de startpunten van het WildkogelAktiv-programma. Hij brengt je ook rechtstreeks naar het mijnmuseum Schaubergwerk Hochfeld. De rit alleen al is een belevenis, want door de grote panoramavensters geniet je van het uitzicht op de fascinerende bergwereld. Met de eLINER geeft de Wildkogel-Arena als partner van het Oostenrijkse KlimaAktiv-programma het goede voorbeeld op het gebied van klimaatvriendelijke mobiliteit.

Op naar de valleien van het Nationaal Park en naar het hooggelegen wandelgebied Wildkogel

Gezinnen die graag wandelingen maken, kunnen in de Wildkogel-Arena samen met gediplomeerde wandel- en berggidsen naar de grootste waterpartijen van het Nationaal Park Hohe Tauern wandelen of verkwikkende bosbaden nemen. Leuk en afwisselend voor gezinnen is ook de het ‘steenrijke’ wandelpad Smaragdweg in het dal Habachtal, waar je aan het eind van de wandeling naar smaragden kunt zoeken. Ook indrukwekkend is het wandelpad Venedigerweg met een hangbrug van 60 meter. De kinderweides en stempelstations nodigen uit om te rusten en te spelen. De Hohe Tauern Panorama Trail vormt een nieuwe uitdaging voor langeafstandswandelaars. Deze route door de Kitzbüheler Alpen en door Neukirchen en Bramberg, de twee gemeenten van het Nationaal Park, is 275 kilometer lang, bestaat uit 17 etappes en overbrugt 28.000 hoogtemeters. Tijdens de Hohe Tauern Panorama Trail wandel je dagelijks zes tot zeven uur. Daarom is deze route alleen geschikt voor ambitieuze wandelaars. Je kunt gebruik maken van een bagageservice. De lightvariant via de zogenaamde Sonnenweg is bijzonder geschikt voor wie een korte vakantie maakt en voor beginners. Deze wandelroute loopt op gematigde hoogte over bos- en weidepaden. De route bestaat uit vijf etappes en biedt schitterende uitzichten. Ook bij slecht weer, plotselinge weersveranderingen of in het voor- en naseizoen zijn ze goed te bewandelen. Met 800 kilometer mountainbikeroutes krijgt de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern bovendien iedereen op de fiets. In het hooggelegen wandelgebied Wildkogel en de valleien van de Tauern liggen prachtige e-bike- en fietsroutes, waarvan sommige ook geschikt zijn voor gezinnen.

Bergbanen to be wild

Goed op weg: met de app en de Nationalpark Sommercard

Met live-informatie over de geopende liften en attracties is de gratis app BB Wildkogel jouw ideale begeleider op de Wildkogel. De Nationalpark Sommercard geeft vakantiegangers bovendien recht op één gratis rit bergop en naar het dal per dag met een van de beide gondelbanen op de Wildkogel. Dat geldt ook voor kaartjes voor het regiovervoer en voor vele excursies, waaronder de Krimmler-watervallen, de Krimmler-waterwereld, het museum in Bramberg, het Nationaal Park Centrum en de Großglockner Hochalpenstraße.

Wildkogel Aktiv arrangement (01.05.-31.10.2022.)
3-7 overnachtingen
, Nationalpark Sommercard, 3 begeleide wandelingen (ma-vr), 1 wandel- en fietskaart, wandelstempelboekje voor kinderen – prijs p.p.: vanaf 123 euro voor 3 nachten, vanaf 287 euro voor 7nachten.

Kijk op:
www.wildkogel-arena.at/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *