The Matthew, een lodge uit onze tijdgeest in de bergen van het Salzburgerland!

The Matthew, een lodge uit onze tijdgeest in de bergen van het Salzburgerland!

The Matthew in de zomer. Groene oase in het Salzburgerland.

Je vrij voelen is een van de beste gevoelens in de wereld en ‘the Matthew-Copper Lodge belooft je precies dat moment. Flexibiliteit en ongedwongenheid, dat zijn de thema’s die belangrijk zijn. Dit buitengewone Aparthotel in Wagrain in het hart van het Salzburgerland is een plaats van rust met ruime en stijlvol ingerichte woonkamers. Architectuur en designzijn volledig in harmonie en beden geborgenheid. Een veelvoud aan kamers, suites en studio’s bieden talrijke combinatie mogelijkheden zodat iedereen zich hier goed kan voelen, van echtparen, kleine en grote families, groepen tot alleenstaanden. Tot twaalf personen kunnen in een wooneenheid comfortabel verblijven.

De Jaegersee, een paradijs voor wandelaars.

Het interieur is een pallet van aangename kleuren en materialen. De mix van koper, hout en beton heeft the Matthew een moderne maar ook comfortabele uitstraling. En wie goed voor zichzelf zorgt, is ook gezond. De wellness oase in the Matthew is dan ook van bijzondere aard met een verwarmd binnen- en buitenzwembad, een natuurlijk zwembekken, meerdere rustruimtes om te ontspannen en sauna’s met uitzicht op de bergen. En in de zomer is de tuin een heerlijke plek. Met je zonnestoel geniete en de vogels horen fluiten. Wie wil kan de grill aansteken en zich culinair uitleven.

In alle rust en vooral met veel privacy is heerlijk wakker worden in the Matthew. Het ontbijtbuffet wacht geduldig met veel regionale producten en verse koffie. Een prima start om de bergwereld te gaan ontdekken. Wandelend naar een van de uitzichtpunten, klimmend naar een top of op de fiets. Maar liefst 250 kilometer wandelpad brengt je in de bergen langs hutten en almenwaar je zo lekker kunt lunchen. Fietsers zijn net zo goed bediend en misschien speel je liever golf of duik je in de Wasserwelt in Wagrain.

De Matthew Bar is het trefpunt na een actieve dag. Relaxen met een drankje en ervaringen uitwisselen. Trakteer jezelf op een innovatieve cocktail of proef een van de topwijnen. Ook de hotellounge biedt ontspanning en is een prima plek om even een kop koffie of thee te drinken. ‘Enjoy your great moments’, zeggen ze in the Matthew.

 Aan de namen van de gastheer en vrouw, Rainer en Sandra, komt de naam Matthew niet voort. De oorsprong daarvan ligt iets verder terug. De overgrootvader was Matthias Schönberger. Hij was een fascinerende man, een dwarsdenker, zijn tijd altijd vooruit. Hij kocht het stuk weide in 1913 van een boer, terwijl het eigenlijk geen landbouwgrind was. Maar Rainer en Sandra zijn blij dat hij ze dit stuk terrein heeft nagelaten en als eer aan Matthias is de naam the Matthew ontstaan. 

Een biketoer met uitzicht op de bergen van het Salzburerland.

Voor meer informatie en boekingen: www.hotel-wagrain.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *