Zin in een zonnige Citybreak? Kies eens voor Palma de Mallorca!

Zin in een zonnige Citybreak? Kies eens voor Palma de Mallorca!

Je denkt misschien eerder aan Barcelona, Madrid of Sevilla bij een stadsvakantie in Spanje. Tenslotte zijn dat de klassieke steden die snel en voordelig aangevlogen kunnen worden en voldoende vertier bieden voor een lang weekend. Maar onderschat Palma de Mallorca niet. Je vliegt er net zo snel en voordelig naar toe en je kunt het stadsbezoek perfect combineren met een paar dagen strand. Bovendien scoor je tot laat in de herfst prachtig zonnig weer en zijn de meeste strandvakantiegangers dan alweer aan het werk.

We zetten even de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rij en geven je tips voor lekker eten en een perfect hotel om te verblijven.

De kathedraal La Seu

Hier kun je niet omheen. Deze markante kathedraal springt meteen in het oog. Gebouwd tussen de dertiende en zestiende eeuw op een plateau met ‘goddelijk’ uitzicht over de Middellandse Zee. Je herkent meteen de gotische stijl, maar ook zie je invloeden van Cataloniën. In het interieur is het spreekgestoelte en de kroonluchter bijzonder. Hier zie je hand van Antoni Gaudi die restauratiewerkzaamheden heeft uitgevoerd.

By Thomas Wolf, www.foto-tw.de, CC BY-SA

Castell Bever

Een ander markant gebouw is het Castell Bellver. Iets buiten Palma de Mallorca te bezichtigen en gebouwd in de veertiende eeuw. Opvallend is de ronde bouwwijze geïnspireerd op het Herodion bij Jeruzalem. Het uitzicht is fenomenaal over de stad en de zee. Het historisch museum is erin gevestigd.

Plaza Major

Zoals in elke stad van betekenis in Spanje heeft Palma de Mallorca natuurlijk een groot stadsplein. Het is identiek aan het Paza Major van Madrid en het bruisende hart van de stad. Terrasjes, winkeltjes, straatartiesten, het bekende beeld van een plein in Zuid-Europa.

Paleis van Almudaina

Direct naast de kathedraal La Seu ligt het Koninklijke paleis, daterend uit de veertiende eeuw door de Moren die in die tijd de baas waren op het eiland. Een bezichtiging is de moeite waard en geeft je een goede indruk hoe het leven er vroeger was. Overigens komt de Koninklijke familie van Spanje er nog vaak op bezoek.

Tapas

Uiteraard plof je even neer bij een van de leuke barretjes. Op een pleintje, in een steegje of straatje. Je vindt ze overal. En zoals gebruikelijk in Spanje bestel je kleine hapjes bij je drankje. Sardientjes in de olie, olijven, brood met tapenade, de keus is aan jou. Volgens traditie eet je vooral tapas met vis in Palma de Mallorca.

TIP: Hotel Portixol

Om je citybreak compleet te maken raden we het exclusieve boetiekhotel Portixol aan. Met zijn exclusieve ligging in de mooiste wijk van Palma en op maar tien minuten rijden van de luchthaven, een bijzondere place to be van dit Spaanse eiland in de Middellandse Zee. Een van de troeven van dit hotel is het smaakvolle interieur van de 25 kamers. Alleen wat de esthetische ziel raakt, krijgt een plaatsje in het hotel. Bovendien ben je direct bij de haven en het strand zodat je heerlijk kunt relaxen na je stadsbezoek.

Prachtige ligging bij de stad en aan zee!
Poolposition!

De kamers zijn opgesmukt met interieurobjecten van het merk Contain: twee jonge creatievelingen van Mallorca, die naam maken met hun interieurcollecties. Meubilair, lampen en accessoires van heinde en ver versmelten tot een bezienswaardig geheel, waarbij altijd de “insidertips” van de kunst- en designscene in het oog zijn gehouden. En zo schitteren het restaurant, de bar en het terras niet alleen met hun culinaire hoogstandjes, maar ook met de architectonische vormgeving. Aan het exclusieve buitenzwembad met uitzicht op de blauwe zee sluit een elegante spa aan. Hier genieten je als hotelgast van een ruim aanbod rustgevende behandelingen. Er staan nieuwe fietsen en e-bikes klaar. Dus je kunt de stad ook nog eens per fiets ontdekken op een milieuvriendelijke en flexibele manier.

Bijzonder uitje

Een tochtje op zee met een privéjacht, een exclusieve party aan boord, een diner op de blauwe zee: de Falcao Uno maakt het allemaal mogelijk. Dit klassieke luxejacht ligt aangemeerd in de haven van Palma de Mallorca. Boek deze parel voor feesten van allerlei aard, voor een dagtocht of gewoon een paar ontspannende uurtjes voor zes tot 47 personen. De hutten en dekken uit vervlogen tijden zijn met veel liefde gerestaureerd. De sfeer is betoverend. Dit unieke jacht straalt comfort, elegantie en klasse uit. De charterprijs is inclusief crew, brandstof, een welkomstdrankje en water. Voor de organisatie van feestelijkheden staat het team van de Portixol Group je met raad en daad bij.

www.portixol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *