Wat is een perfecte Tiroolse bergzomer?

Wat is een perfecte Tiroolse bergzomer?

Voor sommigen zijn het opwindende momenten midden in de natuur. Berglucht, weelderig groen en panoramische uitzichten die het dagelijkse leven naar het achterhoofd duwen en de zintuigen overspoelen met Alpenzon. Anderen vullen hun energieniveau aan met actieve sporten, begeleiden hun fietsen over schilderachtige paden of rond uitdagende kronkelige bochten, hiken door het landschap, voordat ze genieten van die onnavolgbare adrenalinestoot van het bereiken van een bergtop. Sommigen daarentegen geven er de voorkeur aan om het rustiger aan te doen op vakantie en de lokale geschiedenis te verkennen, waarbij ze zich onderdompelen in de mythen en legendes van spannende historische locaties.

St. Anton in zomerstemming! Laat de bergzomer maar komen!

Wie van dit alles en meer wil genieten, brengt zijn bergzomer door in St. Anton am Arlberg. Van het “kosmopolitische dorp” St. Anton aan de oevers van de Rosanna, door het Stanzertal met de gemeenten Pettneu/Schnann, Flirsch en Strengen, heeft deze Tiroolse regio altijd een onnavolgbare charme uitgestraald met zijn prachtige mix van bergsporten en enthousiaste vakantiegangers. Niet alleen sportliefhebbers, maar ook gezinnen vinden hier in de Oostenrijkse Alpen een optimale infrastructuur en voldoende ruimte om veilig te ontspannen. Tip: Wie met de trein milieuvriendelijk reist, stapt midden in het centrum van St. Anton am Arlberg uit de trein. 

St. Anton Sommer Card – uw vakantiekaart Iedereen die de regio St. Anton am Arlberg bezoekt, ook al is het maar voor een overnachting in een hotel of pension, ontvangt de “St. Anton Sommer Card”. Het gratis ticket is geldig voor de gehele verblijfsduur en omvat vele gratis diensten, deelname aan het week- en kinderprogramma, evenals speciale tarieven voor vele andere activiteiten. Elke Sommer Card geeft bijvoorbeeld recht op één keer gratis toegang tot het openluchtzwembad Arlberg WellCom of het wellnesspark Arlberg Stanzertal, tot het museum St. Anton am Arlberg en het wandelcircuit Bergbau Gand. Het weekprogramma voor kaarthouders omvat gratis yogasessies (1 keer per week), begeleide wandelingen, boogschieten, een fakkelwandeling en een greenfee voor de 9-holes golfbaan in de wijk Nasserein (handicapcertificaat vereist). Bovendien is er vanaf zomer 2021 ˜20 korting op het dagelijks of dagdeel gebruik van een e-bike in deelnemende sportwinkels. Alle ritten met de bussen tussen Landeck en St. Christoph, evenals een dag gebruik van de St. Anton-kabelbanen zijn ook inbegrepen. Tegen betaling kunnen gasten hun ticket “upgraden” naar een Premium Card en genieten van extra services. De St. Anton Sommer Card is geldig voor het hele zomerseizoen van 19 juni t/m 26 september 2021. www.sommerkarte.at.

Geniet met het hele gezin van de prachtige bergen rondom St. Anton am Arlberg.

Elektrische infrastructuur – uitbreiding laadstations!

Vakantiegangers in St. Anton am Arlberg en het Stanzertal beschikken sinds de zomer van 2020 over vijf snellaadstations voor e-bikes, waar lege accu’s tot 80 procent opgeladen kunnen worden binnen 20 minuten. Elk station heeft ruimte voor vier fietsen en er zijn vijf verschillende kabels beschikbaar voor verschillende adapters. De nieuwe oplaadpunten bevinden zich bij het bergstation van de Rendlbahn-kabelbaan, bij het VVV-kantoor St. Anton am Arlberg, het Arlberg Stanzertal Wellness Park in Pettneu, Mario-Matt-Platz in Flirsch en tussen het gemeentehuis en Hotel Post in Strengen. Er zijn nog meer stations gepland.

Biken ‘ohne Ende’! Welke trail kies jij?

Arlberg Trail – 50 kilometer lange afstandswandeling

Vanaf de zomer van 2021 loopt er een nieuwe langeafstandswandelroute van St. Anton am Arlberg via St. Christoph naar Stuben, Zürs, Lech en terug naar St. Anton. De Arlberg Trail heeft een totale lengte van 50 kilometer, waarvan bijna een vijfde wordt afgelegd door een kabelbaan, en kan ook in afzonderlijke etappes worden afgelegd. In totaal wordt 15 uur wandelen berekend om het hoogteverschil van 3.351 meter (4.322 m inclusief de kabelbaan) te overbruggen. De opening van de route staat gepland voor medio augustus 2021.

Trailrunning is de hit van deze zomer!

Voor (e-)MTB-fans, wielrenners, vrijetijdsliefhebbers en gezinnen

St. Anton am Arlberg is een populaire plek voor elk wielergenre. De paden van het goed bewegwijzerde 350 kilometer lange routenetwerk zijn soms buitengewoon uitdagend, maar worden altijd beloond met fantastische uitzichten op enkele van de mooiste hoge valleien van de Alpen. St. Anton is ook een ideaal vertrekpunt voor wielrenners: in het oosten en westen strekken zich uitdagende routes uit voor verkenningen van de Alpen, zoals de sportieve tocht naar de Kaunertaler-gletsjer, de schilderachtige Silvretta Hochalpenstrae of de “Three Pass”-reis naar Bregenzerwald en Bodenmeer. Een uitdagende route van 20 kilometer brengt (E-)MTB-fans sinds de zomer van 2020 naar de Heilbronner Hut in Verwall. De route gaat zowel over asfalt- en grindpaden als over een steil pad (in totaal 1.600 meter hoogteverschil) en kan worden gecombineerd met tochten naar Paznauntal of Montafon. Het Stanzertal-fietspad tussen St. Anton am Arlberg en Schnann is van begin tot eind geasfalteerd en daardoor bijzonder geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

www.stantonamarlberg.com

Hotel TIP: het Valluga Hotel

Valluga is de naam van de hoogste bergtop in het Arlberggebied. Het VALLUGA Hotel is een bijzonder charmant hotel in het centrum van St. Anton am Arlberg. De combinatie van Tiroolse charme en hedendaagse Scandinavische stijl in dit gebouw is uniek. Klein maar fijn: tien suites, 14 tweepersoonskamers en één eenpersoonskamer zijn met veel liefde ingericht. Een exclusieve spa die bijna privé is zorgt bovendien voor ontspannende uren. De uitnodigende en ruime lounge en cocktailbar zijn als een huiskamer voor gezellige, ontspannende momenten. In de zomer is hotel VALLUGA de ontmoetingsplaats voor wie houdt van wandelingen of trektochten, voor bergbeklimmers en mountainbikers. Je geniet er van alpiene natuurbelevenissen die nergens zo mooi zijn als in het Arlberggebied.

Het kleine, fijne VALLUGA Hotel is een uitnodigende uitvalsbasis voor bergvrienden. Bij de voordeur vertrekken avontuurlijke mensen voor hun trek- of fietstocht. Een veelzijdig aanbod van massages en cosmeticabehandelingen verwent de gasten van top tot teen. Exclusieve sauna’s, een modern binnenzwembad, een ontspanningsruimte met waterbedden en een perfect uitgeruste fitnessruimte maken het wellnessaanbod compleet.

Info en boekingen: www.vallugahotel.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *