5 redenen voor een actieve zomer in het Paznauntal

5 redenen voor een actieve zomer in het Paznauntal

We kennen het Paznauntal vooral van de skivakantie. Het langgerekte dal in Tirol met achter in het dal de bekende wintersportplaatsen Ischgl en Galtür en meer voorin See en Kappel. Maar wat weten we eigenlijk van de zomer in deze indrukwekkende bergwereld? Is het dan ook de moeite waard om er een actieve vakantie door te brengen? Wij geven 5 redenen om het Paznauntal zomers te gaan ontdekken.

Eindeloze tracks en trails met fantastische panorama’s!

Van singletrack tot enduro

Het mountainbikegebied van Ischgl is uniek in de Alpen. Er staan meer dan 1.000 kilometer aan mountainbike- en fietspaden tot je beschikking. Er zijn hier maar liefst 60 speciaal aangelegde en goed bewegwijzerde routes tussen de 1.300 en 2.900 meter boven zeeniveau. Van makkelijke fietstochten tot extreme tochten met een hoogteverschil van meer dan 2.000 meter, iedereen raakt enthousiast, van jong tot oud. Ischgl biedt alles waar mountainbikers van dromen: van dagtochten in twee vaardigheidsgroepen, seminars over fietstechnieken, singletrails en afdalingen tot meerdaagse tochten over meerdere bergpassen van de Alpen.

Steeds meer e-bike

En ook dit kan nauwelijks worden overtroffen: de mountainbike-arena Silvretta is de hoogst gelegen e-bike regio in Europa en biedt de beste voorwaarden om het hooggebergte met geweldige panoramische uitzichten te bereiken zonder jezelf te overbelasten. Ook kabelbanen en liften helpen fietsers om gemakkelijk op hoogte te komen en zo onvergetelijke dagen op de fiets te beleven. 

Bedwing de ‘Arlbergrunde’

Vanuit hat Paznauntal vertrek je richting Landeck. Dan gaat het naar St. Anton en klim je de Arlbergpas (1793m) op. Afdalen gaat eenvoudig tot aan Bludenz alwaar je linkaf het Montafon dal inslaat. Daar gaat het weer langzaam bergop tot aan de Bielerhöhe op 2032 meter van de Silvretta Hochalpenstrasse. Dan kun je rustig ademhalen, want je hoeft alleen nog maar te dalen terug naar het Paznauntal. Echte fietsbenen zijn wel gevraagd want de hele ronde is 160 km lang met 2718 hoogtemeters! Het alternatief is om de Silvretta Hochalpenstrasse vanuit Galtür omhoog te rijden.

De Silvretta_Arena is het hoogste ATB mekka van Europa.

Topevenement: van 3 tot 6 augustus 2022 vindt het grote mountainbikefestival „Ischgl Ironbike“ plaats.

Veters strikken en stappen maar!

Voor wandelaars is de omgeving een eldorado. Families kiezen vaak de route naar de Pardatschersee. Je begint eenvoudig met de lift naar het middenstation van de Fimbabahn in het centrum van Ischgl. Via de Schwarzwassersee voert de route door het naaldbos naar de Pardatschersee waar een verkoelende duik verfrissing geeft. De route is overwegend vlak en ook geschikt voor kleine kinderen.
Zoek je iets stoerders dan is de 7 kilometer lange wandeling met 600 hoogtemeters naar de Friedrichshafener Hütte een goed alternatief. Reken hier wel een kleine drie uur voor!

Het heerlijke buiten zwembad van het Gourmet & Relax Resort Trofana Royal *****Superior!

Relaxen in luxe

Het Gourmet & Relax Resort Trofana Royal***** Superior verenigt een eersteklas hotelervaring en een passie voor fietsen. Gastheer Alexander von der Thannen is een enthousiaste mountainbiker en een bekwaam adviseur. Zijn gasten kunnen de nieuwste e-bikes van BH Bikes bij hem lenen, en ook in het dorpscentrum zijn er fietsenzaken met een goed assortiment. Hotel Trofana is een van de exclusiefste adressen voor een genietvakantie in de Alpen. Het is het enige 5-sterren-superior hotel in Oostenrijk waarvan de twee restaurants door Gault Millau werden onderscheiden met samen 7 koksmutsen. Het luxeresort wordt bekroond door de ruim opgezette Royal SPA met privé-hideaways op een feelgood-oppervlak van 2.500 m². De diverse fietsroutes beginnen meteen bij de deur van het hotel. De bikegidsen van hotel Trofana Royal***** Superior doen niets liever dan met de gasten meetrappen en de bergen bedwingen.

Sterrenkok Martin Sieberer van het Gourmet & Relax Resort Trofana Royal *****Superior.

Voor meer informatie check www.trofana-royal.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *