Een herfst tussen kleurrijke natuur en blauw gletsjerijs

Een herfst tussen kleurrijke natuur en blauw gletsjerijs

Frieda en Martin Klausner verwennen hun gasten op een plek waar de terugkeer van de dieren van de alm in Tirol op een bijzonder mooie manier wordt gevierd, waar adelaars en marmotten thuis zijn, waar 365 dagen per jaar geskied wordt en iedereen in een echte gletsjerspleet kan afdalen, waar wandelaars en mountainbikers een luid ‘hoera’ niet kunnen onderdrukken en waar de typische rustieke Tiroolse gezelligheid vanzelfsprekend is. De twee gepassioneerde gastheren hebben hun Hotel Klausnerhof in Hintertux, Tirol, omgetoverd tot een feel-good resort met een hart en een paradepaardje onder de viersterrenhotels. De gezellige kamers en suites van het door de familie Klausner gerunde hotel bieden uitzicht op het machtige bergmassief van de Tuxer Alpen, waar zich het enige skigebied van Oostenrijk dat het hele jaar door toegankelijk is bevindt, de Hintertuxer Gletscher. De Panorama-Spa bevindt zich op de bovenste verdieping en kijkt uit op het eeuwige ijs. De uitstekende keuken verwent fijnproevers vooral met producten van de eigen landbouwbedrijf van het hotel en met regionale lekkernijen. De wijnkelder van Martin Klausner is een ‘insider tip’ voor liefhebbers van goede wijnen.

Heerlijk wandelen voordat de winter invalt.

Wandelschoenen, fiets of ski’s – liefst allemaal tegelijk

Uitzicht op de gletsjer met de eeuwige sneeuw.

Drie keer per week trekt Frieda Klausner haar wandelschoenen aan, zet rugzakken en wandelstokken klaar voor haar gretige metgezellen en trekt met de wandelgasten de bergen in. Er zijn 350 kilometer aan wandelpaden te verkennen in Tux. Wie liever rustig flaneert, is in het Klausnerhof evenzeer aan het juiste adres als wie een sportieve uitdaging zoekt en een bergtop wil beklimmen. De Klausnerhof maakt deel uit van het Natuurpark Zillertaler Alpen. Aan de stamtafel voor wandelaars in het hotel wisselen bergliefhebbers hun ervaringen en tips uit. Het vieruurtje smaakt heerlijk wanneer de sportieve wandelaars in de namiddag terugkeren in het hotel. Wel 800 kilometer aan mountainbikepaden hebben fietsers hier tot hun beschikking. Van een tocht voor beginners of voor het gezin tot veeleisende routes voor geoefende bikers, alles is mogelijk. Bij de fietsverhuur op een steenworp afstand van het Klausnerhof kun je ook e-bikes vinden. De echte skifreak kan de ski’s al in oktober onderbinden. De Hintertuxer Gletscher en Hotel Klausnerhof openen het skiseizoen al in de herfst. Lang voordat andere skigebieden zich op sneeuw kunnen verheugen, is het gletsjerskigebied in Hintertux gezegend met de witte pracht – 365 dagen per jaar om precies te zijn. Gasten van het Klausnerhof kunnen skiën op heerlijk brede, zonnige pistes, terwijl ze op lagere hoogten nog kunnen wandelen en fietsen.

100 procent sneeuwgarantie in de wintervakantie!

Splash! in the outdoorpool!

In de winter is het Klausnerhof omgeven door een wondermooi sneeuwtapijt. Skiërs en snowboarders trekken naar de gletsjer en naar de pistes van de Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000. Langlaufers gaan erop uit op de perfect geprepareerde loipes in het Tuxertal, terwijl nog anderen op sneeuwschoenen door ongerepte landschappen stappen of meedoen aan een leuke sneeuwschoenbiatlon.

Herfstwandelweken (28.08-18.09.22, 24.09-15.10.22)

Services: 6=7 overnachtingen incl. verwenpension, gratis verhuur van rugzakken en stokken, 3 wandelingen met de familie Klausner – Prijs p.p.: vanaf 690 euro.

Almabtrieb, terugkeer van de dierenvan de alm (18-25.09.22)

Services: 6=7 overnachtingen incl. verwenpension, gezellige en ontspannen wandelingen, gratis verhuur van wandel- en trekkingmateriaal, Oktoberfest in Hintertux en Almabtrieb (terugkeer van de dieren van de alm) op 25.09.22 – Prijs p.p.: vanaf 690 euro, 4 overnachtingen vanaf 460 euro.

Familyhitweken in het Klausnerhof in de herfst (25.08-15.10.22)

Services: 7 overnachtingen incl. verwenpension, 3 gezellige wandelingen met de familie Klausner, gratis verhuur van wandel- en trekkingmateriaal – Prijs p.p.: vanaf 805 euro, kinderen tot 12 jaar verblijven gratis op de kamer van de ouders, jongeren van 13 tot 17 jaar krijgen 50% korting in de kamer van de ouders

Voor meer informatie en boekingen: www.klausnerhof.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *