Lang voor de anderen op de skilatten!

Lang voor de anderen op de skilatten!

Op de Hintertuxer Gletscher, het enige skigebied van Oostenrijk dat het hele jaar door toegankelijk is, wedelen en carven de skiërs nu al op perfect geprepareerde pistes. Al lang voordat andere skigebieden openen, is de Hintertuxer Gletscher de ‘place to be’ voor skiërs en snowboarders, die de winter met ongeduld tegemoet zien. Je geniet er van een fantastisch bergpanorama op een hoogte van maar liefst 3.250 meter. Als ook de lager gelegen gebieden besneeuwd zijn, smelt de gletsjerwereld met de Skiwelt Zillertal 3000 samen tot één uitgestrekt gebied vol pistes. Het skigebied behoort tot de top 10 skigebieden van Oostenrijk en biedt met zijn zes skibergen ongekende mogelijkheden om te skiën, te freeriden en te snowboarden.

Eindeloze afdalingen op de Hintertuxer Gletsjer!

Met de skigids van het Alpinhotel Berghaus mis je geen enkele droomplek in de Ski- und Gletscherwelt Zillertal 3000. De gids neemt de hotelgasten mee op onvergetelijke skisafari’s. Hij kent de bergen van het Zillertal als zijn broekzak. Je krijgt niet snel een betere kans om de hoogtepunten van de veelzijdige skiwereld te leren kennen. Het gezellige, door een familie gerunde Alpinhotel Berghaus is centraal gelegen midden in de skibergen van Tux, op slechts twee kilometer van het dalstation van de gletsjerkabelbaan. De skibus, die tegenover het hotel vertrekt, rijdt om de tien minuten en brengt je in slechts vijf minuten naar de kabelbanen en liften.

Naar de sneeuwsterren kijken.

Winter- en sneeuwschoenwandelaars beginnen direct vanuit het Alpinhotel Berghaus aan hun tocht. Vandaar gaat het omhoog naar gezellige berghutten, waar ze zich bij het open vuur met een glas glühwein en in goed humeur kunnen opwarmen. Sneeuwschoenen kunnen in het hotel worden gehuurd. De gastheer van het hotel gaat iedere week samen met zijn gasten spoorzoeken in de sneeuw. De drie verlichte rodelbanen zijn leuk voor het hele gezin. Direct achter het Alpinhotel Berghaus betreden langlaufers een 14 kilometer lange loipe.

Naar de sauna gaan, zwemmen en massages … zoveel je maar wilt!

Het mooie binnenzwembad in het Alpinhotel Berghaus is 20 x 7 meter groot en vormt samen met een smaakvol ingerichte ontspanningsruimte een riant zwemparadijs. Als het geen weer is om naar buiten te gaan, dan is het tijd voor een opgieting in de sauna van het Alpinhotel Berghaus. Tijdens een gezonde zweetbeurt in de bloksauna in de openlucht geniet je van het uitzicht op de Hintertuxer Gletscher. Wie wil, neemt daarna een heerlijk verfrissende duik in de kristalheldere natuurlijke zwemvijver. Van de Vitalbar en een exclusieve massageruimte tot binnensauna’s, belevenisdouches en gezellige ontspanningsruimtes – zoals de Berghaus-Alm met zijn comfortabele waterbedden – de hotelgasten van het Alpinhotel Berghaus komen in de wellnesszone aan niets tekort.

Nieuw concept: Green living!

De tien nieuwe Green Living Apartments  van elk ca. 35 m² zijn een hoogtepunt in het Alpinhotel Berghaus. In een duurzaam passiefhuis van hout genieten de gasten van een deugddoende time-out. Zonnepanelen, luchtwarmtewisselaars, efficiënte thermische isolatie en nog veel meer: over de hele lijn werd aandacht besteed aan toekomstgericht, energiebesparend wonen. Een bijzonder interessant detail: de vloerbekleding in het ski- en fietsdepot en in de gangen van de Green Living Apartments is een zogenaamd Health Seas & Object Carpet, dat is gemaakt van plasticafval uit de oceanen. De nieuwe appartementen zijn te boeken met self-catering, ontbijt of ¾-verwenpension. Via een verbindingsgang kom je van het nieuwe Green Living Haus en de parkeergarage rechtstreeks in het hoofdgebouw, waar zich ook de wellnesszone bevindt.

De luxueuze appartementen met eigen sauna in de Berghaus Suites zijn eveneens een ideale plek om zich terug te trekken. Extra troeven van het hotel zijn de Lifestyle-StudiosA, de gezellige kamers in het hoofdgebouw en het panoramarestaurant. In de keuken wordt voornamelijk gekookt met producten van de eigen landbouwbedrijf van de familie. Er is een oplaadpunt voor elektrische wagens.

www.hotel-berghaus.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *