„Advent in biokwaliteit” in hotel Castello Königsleiten

„Advent in biokwaliteit” in hotel Castello Königsleiten

Het bio-feelgoodhotel Castello Königsleiten****, sinds 2016 lid van het Salzburger Bioparadies en gecertificeerd door Bio Austria, legt zich het hele jaar door toe op echte waarden, gezonde voeding, beweging en liefde voor de natuur. Als een van de beste adressen in het Nationaal Park Hohe Tauern, Europa’s eerste ecologische modelregio, krijgt Castello Königsleiten ook van de gasten veel waardering: 100 procent aanbevelingen op holidaycheck.nl, 5 punten op 5 op tripadvisor.nl en 8,8 punten plus de vermelding “heerlijk” op booking.com.

Sneeuwgarantie op 1600 meter hoogte!

In het bergweidedorp Königsleiten op 1600 meter ligt er volop sneeuw. Vlak voor de deuren van Castello Königsleiten doet de zon de pistes met verse sneeuw en de diepsneeuwhellingen tussen de Plattenkogel en de Königsleitenspitze glinsteren. Ook voor de sneeuwzekerheid kreeg dit grootste skigebied van het Zillertal vijf sterren op skiresort.nl. Op 3 december 2022 al gaan de liftpoortjes open naar de 150 kilometer piste tussen het Salzburger Land en het Zillertal. Het dalstation van de Dorfbahn ligt op slechts tien minuten lopen van Castello Königsleiten, en luttele minuten daarna bereik je het bergstation van de Königsleitenspitze op 2200 meter hoogte. Van hieruit trek je bochten, afdalend naar Gerlos, en gaat het weer bergop naar de Isskogl en verderop naar de Übergangsjoch. Vanaf een hoogte van 2500 meter daal je dan af richting Karspitz, Rosenalm en Wiesenalm, tot in Zell am Ziller. Heb je een goede conditie? Doorkruis dan tijdens een skitocht van één dag het grootste skigebied van het Zillertal, waarbij je 64 kilometer aflegt en bijna 8500 hoogtemeters overbrugt. Met 93 procent makkelijke of matig moeilijke pistes is de Zillertal-Arena echter even perfect voor gezinnen en recreatieskiërs. Van veel beweging en frisse lucht krijg je honger: met een paar kliks van je bindingen in Königsleiten schuif je aan in het biohotel voor een middagsnack van biologische kwaliteit.

Advent, tijd van de sterren!

Dat je op de Gerlospas een heel stuk dichter bij de hemel bent, is goed te zien tijdens heldere winternachten, wanneer het firmament bezaaid is met duizenden sterren. Het planetarium van Königsleiten is het hoogstgelegen planetarium van Europa. In de kersttijd heeft het bio-feelgoodhotel Castello Königsleiten ook zijn eigen sprankelende momenten in petto: bijvoorbeeld een ritje met de paardenslee rond het Durlaßboden-stuwmeer in het met veel sneeuw bedekte Wildgerlostal, of kuieren over het kerstmarktje van het hotel met handgemaakte voorwerpen en een boerentaverne. Kerstavond wordt gevierd met traditionele cadeautjes onder de met lekkernijen versierde kerstboom en een heerlijk, biologisch gecertificeerd kerstdiner. Daarna zijn het onvergetelijke momenten, wanneer de gasten van Castello Königsleiten een fakkeltocht maken naar de gebedsdienst in de Christkönigskapel. Hoe kun je kerstnacht romantischer vieren?

Kerstmis in de bergen (17-25.12.222)

7 dagen ¾-pension met uitgebreid ontbijtbuffet, middagsnack en keuzemenu ’s avonds, galamenu op de feestdagen, feestelijk kerstdiner met omlijstend programma, begeleide sneeuwschoenwandeling, kerstmarkt, ritje met de paardenslee – prijs p.p.: vanaf 999 euro

Alle voordelen voor wie rechtstreeks boekt en nieuwe annuleringsvoorwaarden op www.castello-koenigsleiten.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *