Wildkogel-Arena: schitterende cijfers voor skiën en snowboarden

Wildkogel-Arena: schitterende cijfers voor skiën en snowboarden

75 kilometer toppistes in het gebied zelf, 16 onderscheidingen op skiresort.nl, 395 kilometer pistes in de omgeving: de Wildkogel-Arena doet het hart van ski‑ en snowboardfans sneller slaan. Met 85 procent lichte en middelzware pistes is het gebied ook ideaal voor gezinnen en herbeginners.

Heerlijke panorama’s vanuit het skigebied.

Op skiresort.nl kreeg de Wildkogel-Arena 16 onderscheidingen, waardoor het tot de bijzondere klasse “beste skigebieden van de wereld tot 80 kilometer piste” behoort. De Wildkogelbahn in Neukirchen en de Smaragdbahn in Bramberg brengen de wintersporters comfortabel tot op een hoogte van 2100 meter. Daar liggen 75 kilometer gevarieerde afdalingen aan hun voeten: zonnige en boomvrije carvingpistes, uitdagende, steile zwarte pistes onder de Braunkogel en de Pfeifferköpfl en lange, pittige afdalingen voor je conditie tot in het dal. De dalafdaling naar Bramberg heeft een lengte van 14 kilometer en 1300 meter hoogteverschil, waardoor de Wildkogel-Arena kan uitpakken met de langste dalafdaling van het Salzburgerland.

Beste preparering en brede pistes.

Grandioos skigebied met Speedcheck

Met de nieuwe Speedcheckpiste is de Wildkogel-Arena het eerste skigebied waar je alle (!) attracties van Skiline vindt. Snelheidsduivels rekenen hier met tienden en honderdsten van een seconde. Maar op de 85 procent lichte en middelzware pistes kunnen ook (her)beginners en gezinnen makkelijk mooie bochtjes trekken. Oefen je stabiliteit in het Familypark met zijn steile bochten, sneeuwgolven en reusachtige slakkenhuis, en op de Funslope voor freestylers en snowboarders. Dankzij het nieuwe opslagmeer Braunkogel kunnen 85 procent van de pistes technisch worden besneeuwd. Ben je een pistekilometervreter? Op een afstand van maximaal 20 kilometer liggen de grote skigebieden Zillertal Arena en Kitzbüheler Alpen. In totaal betekent dat 395 kilometer afdalingen en een skiwereld op zichzelf. De klimaatvriendelijke elektrische trein eLINER brengt de skigasten tijdens de openingstijden van de dalafdaling in Neukirchen “groen en stil” naar het dalstation van de Wildkogelbahn. Daarnaast zorgen gratis skibussen voor comfortabele transfers. Als KlimaAktiv-partner geeft de Wildkogel-Arena zo het goede voorbeeld op het gebied van klimaatneutraliteit. Met de gratis app “BB Wildkogel” beschikken skiërs en snowboarders op hun smartphone altijd over actuele informatie uit het skigebied.

Een goede mix van gezellige restaurants, authentieke berghutten en verzorgde herbergen in de Wildkogel-Arena zorgt voor de smakelijke tussenstop. Vanaf het terras van het panorama-bergrestaurant naast het bergstation van de Wildkogelbahn lijkt het wel alsof je de hoogste toppen van Oostenrijk kunt aanraken: de Großvenediger (3657 m) als hoogste berg van Salzburg en de Großglockner (3798 m), de hoogste top van Oostenrijk.

Ski ontmoet winterwandelschoen en slee!

Het panorama-bergrestaurant is niet alleen een trefpunt voor skiërs en boarders van alle leeftijden. Ook de winterwandelaars op het winterwandelpad tussen de bergstations van de Smaragdbahn, de Wildkogelbahn en de Gensbichlalmbahn houden hier halt voor een versterking. Bovendien loopt de langste verlichte rodelbaan ter wereld vanaf de mooiste panoramaberg van de Oberpinzgau naar Bramberg in het dal.

Bergliften Wildkogel winter 2022/23
Periode: 08.12.22 – 11.12.22, 16.12.22 – 16.04.23
Openingstijden dagelijks vanaf 08.30 uur (vanaf 01.02 vanaf 08.15), laatste dalrit 16.30 uur.
Skipas
 1 dag: volw. € 57,50 / kinderen € 28,00
6 dagen volw. € 283,00 / kinderen € 138,50

Langste verlichte rodelbaan van de wereld (14 km, 1300 hoogtemeters) – dagelijks verlicht tot 22.00 uur.
Laatste bergrit 16,15 uur: volw. € 15,50 / kinderen € 7,50, dagpas volw € 38,50 / kinderen € 19,00.
Elke vrijdag avondbergritten voor rodelaars tot 18.30 uur met de Smaragdbahn vanuit Bramberg (avondbergritten niet in de skipas inbegrepen). Alleen bij geschikte weersomstandigheden.

Voor meer informatie check www.wildkogel-arena.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *