Een nacht in koningin Juliana’s bruidssuite…

Een nacht in koningin Juliana’s bruidssuite…

De bewogen geschiedenis van kasteel Mittersill gaat terug tot het jaar 1150. Tegenwoordig herbergt dit prachtige landgoed in het Nationaal Park Hohe Tauern een exclusief hotel voor levensgenieters. De kasteelmuren uit lang vervlogen tijden “vertellen” vele verhalen.

Het imposante Slot Mittersill in winterpracht.

Vooral het koninklijke bezoek van 1937 is een dierbare herinnering. De Nederlandse koningin Juliana en prins Bernhard brachten toen hun zes wittebroodsweken door op kasteel Mittersill. Het is een unieke ervaring dat je tegenwoordig als hotelgast kunt verblijven in de grotendeels in de originele staat gebleven bruidssuite van koningin Juliana. Schatten zoals het originele 15e-eeuwse plafond, waardevol meubilair, oude schilderijen en de parketvloer brengen in deze indrukwekkende suite herinneringen naar voren aan het verblijf waarvan ooit het kroonprinsenpaar genoot. Ook de open haard, die nu elektrisch werkt, is origineel. Het drie meter hoge plafond geeft aan de suite nog altijd een ruimtelijk gevoel. In de historische badkuip dwaalt je blik naar buiten, over het dal en over de bergtoppen, tot de met gras begroeide bergen van Kitzbühel.

Herleef de tijd van de wittebroodsweken van Prins Bernhard en Koningin Juliana in Slot Mittersill.

In dit kasteel hoog boven Mittersill heeft de eigenaarsfamilie met ongelooflijk veel fijngevoeligheid en liefde de pracht en praal van vroegere tijden bewaard en geperfectioneerd met hedendaags, luxueus comfort. Elke suite in het indrukwekkende kasteelhotel is een juweeltje op zich dat de hoogtepunten uit vervlogen tijden laat herleven. Waar vroeger de jetset van de vijftiger jaren, sterren van het witte doek, internationale beroemdheden en royals op kasteel Mittersill genoten van de goede kanten van het leven, worden hotelgasten nu ondergedompeld in een wereld vol elegantie en luxueuze gastvrijheid.

De slaapkamer van de Juliana suite in Slot Mittersill

Je vakantiedagen breng je hier door in kostbare woonwerelden. De elegante kasteelspa is een toevluchtsoord voor diepe ontspanning. Gault&Millau heeft de kasteelkeuken meermaals met een koksmuts bekroond. Met twee vorken geven ook À la carte en falstaff geweldige beoordelingen. In de unieke setting van de historische kasteelkamers worden fijnproevers verwend met tongstrelende gerechten op basis van verse, regionale en seizoensgebonden producten.

Kijk voor meer informatie en boekingen op www.schloss-mittersill.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *