Lentedagen in een kasteelambiance, Castel Rundegg is een juweeltje voor wie van mooie dingen houdt

Lentedagen in een kasteelambiance, Castel Rundegg is een juweeltje voor wie van mooie dingen houdt

Als de natuur ontwaakt uit haar winterslaap krijg je ook weer zin in de mooie dingen van het leven: vakantie en genieten, verwennen en samenzijn met je partner, lekker eten en “mens zijn”. Castel Rundegg in Meran is een stijlvolle adults-only-residentie, een uniek toevluchtsoord midden in de stad, edel, elegant en met veel liefde verzorgd tot in het kleinste detail. In de betoverende kasteeltuin geniet je als gast van Castel Rundegg van de eerste verwarmende zonnestralen.

Voel je koninklijk …

Ben je op zoek naar iets bijzonders? Dan zul je verliefd worden op Castel Rundegg. In de koninklijke kamers en suites worden genieters ondergedompeld in de flair van vervlogen tijden met alle snufjes van hedendaags comfort. Elke suite, elke kamer is uniek, ruim en stijlvol – zoals het een kasteel betaamt. De gezellige woonwerelden nodigen je uit om je af te zonderen. In de Rundegg Wellness & Spa vinden hotelgasten diepe ontspanning. Sauna en schoonheidsbehandelingen brengen je lichaam en ziel in harmonie. Vaardige handen verwennen je met de natuurlijke producten van de eigen beautylijn van het huis. Met z’n tweetjes of alleen: in de privéspa genieten de kasteelgasten van heerlijke uren met oosterse peeling en Vichydouche, modderpakking in het stoombad en een zachte massage. En dat allemaal omringd door kaarslicht en ontspannende geuren. De kasteelmassages zijn weldadige hoogtepunten. De candlelightmassage omhult je met warme, natuurlijke oliën en een heerlijke geur, en geeft je een behaaglijk gevoel van warmte. Shiatsu stimuleert de energiestroom en werkt harmoniserend. Het aanbod van behandelingen is hoogwaardig en gevarieerd. Warme lentedagen nodigen je uit voor een eerste zonnebad bij het buitenzwembad in de zonovergoten kasteeltuin.

Aankomst in stijl bij het Hotel Castel Rundegg in Meran.
Even genieten van het uitzicht!

… en versterk je gezondheid!

De lente brengt een speciale, opgewekte stemming met zich mee. Voor velen is het een motivatie om iets extra’s te doen voor de eigen gezondheid. Castel Rundegg is een van de pioniers van de Medical Spa Hotels. Gasten van heinde en verre komen hierheen om zich in een unieke privésfeer individueel met zorgen te laten omringen. De nauwe samenwerking tussen artsen, masseurs, therapeuten en beautyexperts staat garant voor een alomvattend wellnessconcept, uitgekiende kuurprogramma’s en doelgerichte therapieën.

De heerlijke Spa van het Hotel Castel Rudegg.

Geniet van de kasteelkeuken …

De ambiance die je omringt in Castel Rundegg is uniek. Al bij het binnenkomen voel je de bijzondere charme van dit kasteel uit de 12de eeuw. Binnen de oude muren van het kasteelrestaurant genieten fijnproevers van culinaire hoogstandjes. Zuid-Tirol heeft veel lekkers te bieden. De koks toveren met traditionele Zuid-Tiroolse gerechten en fijne, mediterrane lekkernijen – gekruid met verse kruiden uit de kasteeltuin. Daar hoort natuurlijk een glas Zuid-Tiroolse wijn of huisgemaakte limoncello bij.

Lokale ingrediënten voor typisch Italiaanse gerechten.

… en maak kennis met de kasteelheer!

Castel Rundegg is een architectonisch juweel, historisch op het gebied van zijn verleden, hedendaags in de manier waarop met traditie wordt omgegaan. David is de kasteelheer. Zijn grote passie voor Castel Rundegg is voelbaar tot in het kleinste hoekje. Zijn medewerkers delen zijn passie. Hier hebben mensen elkaar gevonden die de gave hebben om een plek te creëren waar je vrij van enige etiquette kunt genieten van een stijlvolle, elegante sfeer.

Pure ontspanning….

Snuif de geur van de appelbloesems op …

Als de appelbomen rondom Castel Rundegg in bloei staan, is de lente niet meer tegen te houden. Tussen eind maart en begin mei toveren de lieflijke bloesems de boomgaarden om in een roze-witte zee van kleur. In Zuid-Tirol bloeien jaarlijks zo’n 17 miljoen appelbloesems. Als er nog een late koudegolf dreigt, besproeit men de appelbloesems met water. Gedurende de nacht krijgen de tere bloesems daardoor een beschermend laagje ijs. Als de zon ’s ochtends in de boomgaarden schijnt, glinstert en fonkelt alles magisch. Talrijke wandel- en fietspaden lopen midden door deze fascinerende fruitplantages. Het team van Castel Rundegg geeft je graag tips voor wandelingen en belevenissen, zodat je geen van deze “magic moments” mist.

… en begroet de lente in Zuid-Tirol!

Zo bijzonder als Castel Rundegg is, zo mooi is zijn ligging. Op slechts enkele minuten lopen van het kasteelhotel ligt het centrum van Meran met zijn vele winkels en de vermaarde galerijen van de Meraner Laubengasse. Het bekende Sissi-pad brengt je in korte tijd rechtstreeks van het hotel naar de beroemde botanische tuinen van kasteel Trautmannsdorff. De natuur in de lente wacht erop om ontdekt te worden: tijdens trektochten en wandelingen, bij het fietsen, golfen of paardrijden. Je tankt vitamine D en de gelukshormonen borrelen op. De Tappeinerweg is een van de beroemdste wandelpaden van Meran. Deze route, een van de mooiste hooggelegen promenades van Europa, voert langs dennen en kurkeiken, olijfbomen en bamboesoorten, magnolia’s en agaven. Kortom, alles wat het hart van de natuurliefhebber sneller doet slaan. Van de zonnige hoogvlakte Meran 2000 tot de talrijke waalwegen, van de prachtige almen in het Ultental tot de sporen van Ötzi in het Schnalstal, van de vallei tot de bergen: als gast van hotel Castel Rundegg heb je mogelijkheden te over om op pad te gaan en het warme seizoen te verwelkomen.

Samen genieten van de eerste zonnestralen in de lente.

AANBIEDINGEN

Single wellness short stay (17.03-01.05.23)
Services: 3 nachten inclusief ontbijt, 1 bodyscrub, 1 gedeeltelijke massage. Prijs p.p.: vanaf € 620

Kennismaken met Castel Rundegg (16.04-01.07.23)
Services: 3 nachten inclusief ontbijt, 1 bodyscrub, 1 gedeeltelijke massage. Prijs p.p.: vanaf € 620

Voor meer informatie en reserveringen kijk op www.rundegg.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *