5 redenen waarom je naar het Cavallino Bianco moet gaan voor een familievakantie

5 redenen waarom je naar het Cavallino Bianco moet gaan voor een familievakantie

It’s familytime, live it now!

Sedert 2013 heeft TripAdvisor het Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel meermaals uitgeroepen tot beste familiehotel ter wereld. Hier in het Unesco-wereldnatuurerfgoed Dolomieten breng je met je kinderen onvergetelijke qualitytime door, want de family luxury suites bieden veel woonruimte voor ouders en kinderen. Zowel indoor als outdoor vinden kinderen hier een waar paradijs voor spel en plezier. Een gemotiveerd en professioneel team ontfermt zich van ’s morgens tot ’s avonds over de geliefde kroost. Op die manier vinden ouders tijd voor ontspanning, voor uitgebreide wellness, voor fitness en uitstapjes naar de bergen. Wat het leven verrijkt, zijn de herinneringen aan leuke tijden die je samen hebt doorgebracht, daar zijn de “makers” van Cavallino Bianco van overtuigd. En volgens deze filosofie runnen ze een uniek familiehotel in het mooie Gröden.

Maak kennis met Lino

In Cavallino Bianco speelt het geen rol hoe oud de kinderen zijn. Ervaren opvangmoeders zorgen met veel liefde voor baby’s en peuters. Kinderen tot elf jaar worden opgevangen in het Lino Land. In dit kinderparadijs met piratenland en mini-sportarena, legobouwplaats en reuzenpoppenhuis wordt elke minuut een avontuur. Daarnaast zijn er een leuke softplay-speelruimte en zelfs een eigen theater. Toegewijde animators begeleiden de kinderen dagelijks bij het spelen, sporten en knutselen. In de buitenlucht wachten bewoners van bossen, rivieren en boerderijen erop om ontdekt te worden door jonge natuurdetectives. Glijbanen, schommels, een klimmuur, een racezone en een springkasteel: alles is aanwezig voor een vakantie uit de duizend. Voor jonge tieners vanaf elf jaar is er een aparte chill-outzone met Playstation en Nintendo Wii, en een gevarieerd programma met activiteiten zoals een schattenjacht of een uitstapje naar het klimpark. Voor gezinnen is dit een duidelijke win-winsituatie: elke dag kinderopvang van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, meer dan 20 professionele en meertalige kinderanimators, zeven dagen per week een teenagerprogramma met eigen begeleiding. Op die manier hebben mama en papa ook een paar uurtjes tijd voor elkaar.

Direct bij de skilift

Skiën betekent voor kinderen dolle pret in de frisse lucht. Vooral als ze worden begeleid door gespecialiseerde skileraren. Het is dus niet meer dan normaal dat de service ook geweldig is als het om skiën gaat. Elke skileraar is speciaal opgeleid om met kinderen te werken. Er zijn al leeftijdsgerichte cursussen voor de allerkleinsten vanaf drie jaar. In het skipark voor beginners direct naast het hotel kunnen beginnende skiërs hun eerste pogingen wagen op “veilig terrein”. In het hotel bevindt zich een goed uitgeruste skiverhuurder. De kinderen gaan ’s morgens in kleine groepjes op weg, gezellig keuvelend, en komen ’s avonds vol energie terug. Dan hebben ze mama en papa veel te vertellen over hun successen en ervaringen in de sneeuw. De grote eindrace is het hoogtepunt voor de kleine ski-sterren en hun families. Op 27 november 2022 opent het Cavallino Bianco het winterseizoen.

Kinderen op les, zelf het skigebied verkennen

Het Dolomiti Superskigebied, dat bestaat uit twaalf skigebieden met 450 liften en een trotse 1.200 kilometer aan pistes, is te bereiken vanuit Gröden/Val Gardena. Vanaf het Cavallino Bianco is het maar een paar minuten tot de piste. Vooral de zonnige, brede pistes van de Seiser Alm zijn populair. Dankzij de uitgebreide kinderopvang van het hotel voor baby’s tot tieners heb je vrije tijd voor jezelf en kun je zorgeloze skidagen doorbrengen. In het Cavallino Bianco is elke dag een nieuw hoogtepunt. De ene dag nemen de gidsen je mee naar de pistes, de andere dag stappen ze met de natuurliefhebbers op sneeuwschoenen door ongerepte landschappen of verkennen ze het winterwandelgebied. En een leuk ritje met de slee kan ook al voor de kleintjes. Vanuit het Cavallino Bianco kunnen gezinnen de kabelbaan van Raschötz/Rasciesa in slechts enkele minuten te voet bereiken en van daaruit rechtstreeks naar het beginpunt van de rodelbaan gaan.

Ook in de zomer een toplocatie

Het Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel ligt midden in het Unesco-wereldnatuurerfgoed Dolomieten. De mooiste wandelroutes en mountainbiketrails wachten hier op de fans van de bergen. Kinderen jagen in de wei op sprinkhanen, lopen op blote voeten, smullen in de berghut van zoete Kaiserschmarrn: dit is pure joie de vivre. In de mountainbikeschool van het hotel maken ook de kinderen al kennis met het plezier van het biken. Op zonnige zomermiddagen gaat het samen richting Cavallinohut. Daar wachten een heerlijke barbecue en vele leuke spelletjes. Samen met de gidsen van het hotel verkennen wandelaars en bergbeklimmers mysterieuze paden en indrukwekkende bergtoppen. In de winter zal Dolomiti Superski je bekoren met zijn twaalf skigebieden.

Voor boekingen en meer informatie kijk op www.cavallino-bianco.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *