Doe nu de Zillertal de luxe skisafari!

Doe nu de Zillertal de luxe skisafari!

Het Zillertal is alom bekend bij de Nederlandse wintersporter. De dorpen Kaltenbach, Mayrhofen en Zell am Ziller zijn populaire plekken voor een geslaagde skiweek. En anders rijdt men wel door het langgerekte dal om naar Gerlos te gaan. Dus aan naamsbekendheid geen gebrek. Maar doorgaans verblijft de vakantieskiër op één plek en skiet hij de hele week in een van de gebieden in de regio. De Penken en Ahorn bij Mayrhofen, Hochzillertal bij Fügen en Kaltenbach of de Zillertal Arena vanuit Gerlos of Zell am Ziller. Maar waarom niet elke dag een ander gebied? Wij testten het uit en kozen het fantastische resort ZillergrundRock als uitgangspunt.

Hochzillertal is zonder twijfel de beste in het Zillertal.

Dag 1: Penken-Lanersbach

Het skigebied bereik je met een gigantische gondel vanuit Mayrhofen die hoog over het dal zweeft. Dan verspreiden de skiërs zich snel over de verschillende pistes en voldoende liften om de massa zonder wachttijden te spreiden. Je kunt helemaal door naar Lanersbach waar een busverbinding je nog naar de gletsjer van Hintertux kan brengen. Het is een gevarieerd skigebied wat een beetje onlogisch in elkaar steekt omdat het een beetje in een kuil samenkomt.

Must do: de zwarte uitdagende piste Harakiri

Eten & drinken: Schneekarhütte

De mega gondel van de Penkenbahn.

Dag 2: Hochzillertal-Hochfügen

Het is het eerste skigebied wat je tegenkomt als je het Zillertal binnen komt en meteen een van de modernste. Supersnelle liften en comfortabel op elkaar aangesloten pistes brengen je moeiteloos tot de hoge freeride hellingen van Hochfügen en weer terug. Misschien mij betreft het beste skigebied in de regio. Zeker op het gebied van variatie, sneeuw- en pistekwaliteit en service.

Must do: de off-piste routes

Eten & drinken: Kristalhütte

Pauze bij de Kristalhütte in Hochzillertal.

Dag 3: Hintertuxer Gletscher

Het is een van de weinige plekken in de Alpen waar je bijna het hele jaar kunt skiën. In de wintermaanden kan het er extreem koud zijn, maar op mooie dagen een aanrader. Snelle grote gondels brengen je boven in de gletsjerwereld en de dalafdaling is lang, pittig en een mooie afsluiting van de skidag.

Must do: een rondje door het funpark

Eten & drinken: Tuxer Fernerhaus

Dag 4: Zell am Ziller

Sinds de verbinding van Zell am Ziller met Gerlos en verder door Königsleiten is het skigebied Zillertal Arena in mijn achting gestegen. Ondanks wat saaie verbindingspistes is het wel een snelle en comfortabele manier om vanuit het Zillertal de vele pistes boven Gerlos te ontdekken. Zorg wel dat je op tijd aan de terugreis begint zodat je de verbinding naar Zell op tijd kunt nemen. Niet blijven hangen in de apres-ski dus!

Must do: dalafdaling Isskogelbahn

Eten & drinken: Fussalm

Hintertuxer Ferner, 360 dagen skiplezier.

Overnachten: kies voor het ZillergrundRock Luxery Mountain Resort

Wat vroeger hotel Alpin Lodge Das Zillergrund was, is nu het nieuwe ZillergrundRock Luxury Mountain Resort. Sinds december 2021 worden hier unieke accenten in de vakantiewereld gecreëerd. Als “rock”, sterke rots in de branding, verwelkomen Christian en Melanie Pfister van de vijfde generatie hun gasten met een unieke gastvrijheid en een professionele, hartelijke service. De nieuwe gebouwen Ziller Lodge, Mountain Lodge en Alpin Lodge bieden met veel ruimte en prachtige uitzichten een elegante en hoogstaande locatie voor puur genieten. De gebouwen worden met elkaar verbonden door indrukwekkende bruggen. De toegang via de brug ZillergrundRock – the Bridge wekt de verbazing en het enthousiasme van de gasten. Architecturale elementen versmelten met de natuur zonder dat in de natuur wordt ingegrepen.

Het prachtig gelegen ZillergrundRock Luxery Mountain Resort
Opvallende architectuur van de Sky Pools.

Twee 25 meterbaden met vrij uitzicht rondom
Met de nieuwe Sky Spa is een luxueuze oase ontstaan voor gasten die meer verwachten van wellness. De dubbele Sky Pool – twee keer 25 meter – is het onbetwiste hoogtepunt op de rooftop van ZillergrundRock. Ook in de sauna geniet je van een geweldig uitzicht naar buiten. Even uitrusten na een opgietsessie in de sauna? Dat kan op het Alpin Rock terras. 3.000 m2 buitengewone wellness bezorgen je lichaam en geest nieuwe energie, zowel in de nieuwe Sky Spa en het Zillerpool-binnenbad als in de Nature Spa aan de heldere bergbeek. In de exclusieve, perfect uitgeruste fitnesszaal trainen sportliefhebbers met de natuur als decor.

Comfortabele kamers, suites en sommige met eigen sauna.

De woonbeleving is modern, exclusief en oergezellig. Natuurlijke materialen en uitgekiende interieurideeën kenmerken alle kamers en suites. Het weldadige effect van de omringende natuur dringt door tot in de woonsfeer, die de rustige en discrete kracht van de natuur uitstraalt en voor een onbeschrijflijk goed gevoel zorgt.

Van ’s morgens tot ’s avonds verwent een uitstekende keuken de fijnproevers met culinaire hoogstandjes: gastronomisch ontbijtbuffet, lunch time, late lunch, teatime, gastronomisch menu en nog veel meer zijn inbegrepen. Edele wijnen en distillaten begeleiden je gastronomische ervaringen. Een speciaal restaurant voor gezinnen legt jong en oud in de watten.

Al generaties lang verantwoordelijkheid
De natuur als levensbron. Volgens dit motto leven de gastheren van ZillergrundRock middenin en met de natuur. De elektriciteit wordt opgewekt door de eigen waterkrachtcentrale, de warmte door een milieuvriendelijk pelletverwarmingsysteem. De bouwmaterialen zijn afkomstig uit de regio en dat geldt ook voor de gezonde etenswaren. Het drinkwater komt uit de eigen Ahornach-bron en in de spa gebruikt het team hoogwaardige natuurlijke cosmetica uit de streek.

ZillergrundRock krijgt al jaren alleen de beste beoordelingen en wordt in alle portalen voor 100% aanbevolen.

Kijk voor meer informatie of boekingen op:

www.zillergrund.at

www.hochzillertal.com

www.mayrhofen.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *