Paaseieren zoeken en wintersporten gaan prima samen!

Paaseieren zoeken en wintersporten gaan prima samen!

Pasen valt vroeg dit seizoen op 9 en 10 april. Een prima periode om nog even de skilatten onder te binden. Maar kies dan wel voor een skigebied wat hoog genoeg ligt, want de voorjaarszon is sterk en de lagergelegen pistes zullen vooral op de zuidhellingen tegen die tijd vooral groen zijn. Om zeker te zijn kies je voor het gletsjerskigebied Hintertux en boek je een comfortabel verblijf in het luxueuze wellness hotel Klausnerhof.

Geniet van Zillertal 3000

Het hotel ligt in Tux op korte afstand van het dalstation van de Gletscherbus die je snel en veilig naar de sneeuwzekere pistes brengt tot op ruim 3000 meter. Het is een van Europa’s grootste skigebieden met een gletsjer waar je het hele jaar kunt wintersporten. Het is onderdeel van de Zillertal 3000 met onder andere Mayrhofen en Lanersbach. Met een beetje geluk vind je daar ook rond de Pasen nog prima skimogelijkheden en loont het zeker om de grote skipas aan te schaffen. De meeste pistes op Hintertux zijn lekker breed en naast blauwe ‘snelwegen’ liggen er uitdagende rode pistes. Alleen de rit met de lift omhoog is al spectaculair met prachtige vergezichten. De Gefrorene Wand is het hoogste punt met 3250 meter. Hier kijk je ver over de grens Italië in en rondom is het een en al hooggebergte.

Voel je thuis bij Frieda en Martin

Als gast van het Klausnerhof kun je op pad met een skigids die je alle mooie plekjes van het gebied kan laten zien en bovendien precies weet op welk moment je waar moet gaan skiën. Hij leert je bovendien meer over de omgeving en geeft je nog skitips ook. En bij thuiskomt ontvangen Frieda en Martin Klausner hun gasten. De twee gepassioneerde gastheren hebben hun Hotel Klausnerhof in Hintertux, Tirol, omgetoverd tot een feel-good resort met een hart en het is een paradepaardje onder de viersterrenhotels. De gezellige kamers en suites van het hotel bieden uitzicht op het machtige bergmassief van de Tuxer Alpen.De Panorama-Spa bevindt zich op de bovenste verdieping en kijkt uit op het eeuwige ijs. De uitstekende keuken verwent fijnproevers vooral met producten van de eigen landbouwbedrijf van het hotel en met regionale lekkernijen. De wijnkelder van Martin Klausner is een ‘insider tip’ voor liefhebbers van goede wijnen.

Jaccuzzi met een view!
Heerlijk dineren en samen genieten!
Martin adviseert je graag bij de wijnkeuze!
Ontspannen in de outdoorpool!
Relaxen in de Finse sauna

Tips voor het lenteskiën op een gletsjer

Uit de veren: sta vroeg op en geniet van de vesr geprepareerde pistes in de ochtenduren. De pistes zijn dan nog hard en niet te papperig, want onderschat de kracht van de voorjaarszon niet.

Kies de juiste hellingen: in de ochtend zijn de zuidhellingen erg ijzig omdat de zachte sneeuw van de middag in de nacht er hard opvriest. Kies dus eerst voor de oost en westhellingen.

Smeer je goed in: want je verbandt levend op de gletsjer. Factor 30plus is geen overbodoge luxe, dus je bent gewaarschuwd.

Drinken, drinken, drinken: je verliest veel meer vocht later in het seizoen en al helemaal op grote hoogte. Neem dus genoeg water tot je en matig met alcohol!

April doet wat hij wil: dus blijf nog even op je winterbanden rijden, ze zijn verplicht bij winterse omstandigheden en die zijn niet uitzonderlijk tijdens de Pasen.

Voor meer informatie en boekingen: www.klausnerhof.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *