Begroet de lente gastronomisch in het “lekkerste fijnproevershotel van Zuid-Tirol”

Begroet de lente gastronomisch in het “lekkerste fijnproevershotel van Zuid-Tirol”

Genieten van het leven, waar kan dat beter dan in hotel Der Weinmesser aan de zonnige kant van Meran? De familie Kohlgruber runt er een hotel voor genieters, dat door Falstaff werd uitgeroepen tot een van de “5 lekkerste fijnproevershotels van Zuid-Tirol”. Fijnproevers vinden hier onderdak bij gepassioneerde gastheren die veel aandacht besteden aan fijn eten en drinken.

A passion for food, a passion for wine

Dat is de filosofie van dit uitnodigende huis. Op deze mooie plek te midden van de wijngaarden staat alles in het teken van genieten. Als je de actuele menukaart opent, krijg je meteen een verleidelijk voorproefje van de veelzijdigheid en kunde waarmee de chef-koks van hotel Der Weinmesser je vakantie nog mooier maken. Een krachtige consommé of de detoxversie ervan: yoghurtdrink met peer; mediterrane gerechten zoals gegrilde inktvis en tagliata, of rozig kalfsvlees als specialiteit uit de Alpen. Puur Zuid-Tirools gaat het eraan toe bij de keuze van Zuid-Tiroolse biologische kaas van boerderij Eggermoar. Een jong, creatief keukenteam tovert een alpien-mediterrane symfonie op je bord, modern geïnspireerd, vers en seizoensgebonden. Daarmee bewijst het groot vakmanschap. Het fijnproeversconcept in hotel Der Weinmesser heet “MyWay”. Het geeft je de vrijheid om je vakantiedagen zelf culinair in te vullen. Wil je je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laten verwennen met ons drievierde-verwenpension, eet je à la carte in het restaurant van Der Weinmesser of laat je de dagen liever spontaan op je afkomen?

De authentieke wijnkelder laat niets te wensen over!

Doris en Christian Kohlgruber zijn gediplomeerde sommeliers en gepassioneerde genieters. In hun hotel ontvoeren ze wijnliefhebbers naar de fantastische wereld van wijnen en aroma’s. In hun wijnkelder bewaren ze een indrukwekkend assortiment wijnen. De heerlijke menu’s bekronen ze met uitstekend wijnadvies. Voor wie de wijnstreek Zuid-Tirol en zijn schatten beter wil leren kennen, worden wijnproeverijen en -seminars, wijngaardwandelingen, bezichtigingen van de wijnkelder en wijntochten georganiseerd. Weinmesser´s Vinothek in het centrum van Schenna is de place to be om te proeven, te keuren en te genieten.

Falstaff Travel schrijft: “Voor iedereen die voor of na de gastronomische hoogstandjes wil relaxen in de spa, is er de veelzijdige saunazone  met als bijzonder hoogtepunt het 18 meter lange, het hele jaar door verwarmde zoutwater-buitenzwembad. Zo kun je het prachtige landschap ook vanuit het water bewonderen.” We bevinden ons in de VineaSpa, de plek in der Weinmesser om te ontspannen. Trek ongestoord een paar baantjes in het binnenzwembad en doe zonnevitamines op in de frisse lucht in de mooie, grote tuin. Het beautyteam heeft alle aandacht voor je persoonlijke wensen en behandelt je met veel gevoel. Een bijzonder highlight biedt Der Weinmesser met zijn vinotherapie. De actieve bestanddelen in de pitten, schillen, het sap en de pulp van druiven worden gebruikt om schoonheid, gezondheid en welzijn te bevorderen met baden, peelings, pakkingen en massages. Met een work-out in de panorama‑fitnessruimte rond je je relaxsessies in Der Weinmesser op sportieve wijze af.

Mooie kamers met uitzicht over het landschap rondom Meran.

Wine, food, design: hotel Der Weinmesser biedt een thuis aan mooie dingen. In nieuwe designwoonwerelden genieten de hotelgasten van hun privacy. De ambiance is smaakvol en doorspekt met natuurlijke materialen en harmonieuze kleurconcepten. Als je in het voorjaar een time-out neemt in Der Weinmesser, doe je in de ontwakende natuur nieuwe energie op. Der Weinmesser ligt midden in een uitgestrekt wandelgebied. De lente begint bijzonder vroeg in het Meraner Land – en dus staan ontspannen wandelen, bergbeklimmen, fietsen, paardrijden en golfen weer op het programma. Vlakbij ligt de kuurstad Meran met haar urbane flair en veelzijdige cultuuraanbod. 

Dine & Wine (vanaf 25.03.23)

Inbegerpen: proeverijmenu in de rodewijnkelder met passende wijnbegeleiding. Prijs p.p: 60 euro (toeslag op de prijs voor halfpension)

Kijk voor meer informatie op www.weinmesser.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *