Fietsfanaat en bergliefhebber? Dan is dit je kans…

Fietsfanaat en bergliefhebber? Dan is dit je kans…

Comfortabel per e-mountainbike, met eigen spierkracht of per bike & hike: Tux nodigt je uit om de natuur in te trekken en de bergen te beklimmen. Het Alpinhotel Berghaus spa & Suites & Green Living**** is de uitvalsbasis voor fietsers die zich graag laten verwennen.

Met 800 kilometer aan mountainbikeroutes is het Zillertal een van de topbestemmingen voor fietsfanaten. In het dal en op de berg peddelen zowel wielrenners als zondagsfietsers, ieder op zijn eigen manier, door het prachtige landschap. Van gemakkelijk tot zeer uitdagend, er is voor ieder wat wils. De gezinstochten gaan langs speeltuinen en buitenzwembaden die uitnodigen om even te pauzeren. Offroad bewijzen de fietsers hun moed en vaardigheid. Op acht zomerkabelbanen kunnen de fietsen ook mee de berg op. Wie het Zillertal niet alleen wil verkennen, maar samen met een ervaren gids, kan kiezen uit verschillende begeleide tochten. Het Alpinhotel Berghaus ligt aan de voet van de Tuxer Alpen. De fietsers vertrekken vanaf de voordeur voor hun onvergetelijke tochten. E-bikes en helmen kun je rechtstreeks in het hotel huren. Een afsluitbare fietsenstalling is gratis beschikbaar voor degenen die hun eigen fiets meebrengen. In het Alpinhotel Berghaus hebben fietsvakantiegangers het dubbel zo goed. Samen met de gastheren Thomas en Markus ontdekken ze fantastische fietsroutes.

Als je na een prachtige zomerse rit je fiets hebt gestald, verheug je je op wellness en spa. Een verfrissend drankje op het terras, dan een duik in de natuurlijke zwemvijver en genieten van de zon op de ligweide. Het grote panoramische binnenbad met een schitterend uitzicht op de bergen wordt een recreatieve oase voor sportievelingen – net als de outdoor-blokhutsauna, de belevenissauna’s en de massagestudio. In het panoramarestaurant laten de fijnproevers lekkernijen uit de berghauskeuken op hun tong smelten. Voedingsmiddelen van topkwaliteit, afkomstig van de eigen boerderij en slagerij van het hotel, worden door de culinaire kunstenaars veredeld tot vijfgangen-avondmenu’s. Legendarisch zijn de rund- en lamsspecialiteiten van de eigen fokkerij van black angus, met duurzame “nose to tail” verwerking. Sommelier en barman Markus mixt dagelijks hippe drankjes en klassieke cocktails met alpiene essences. Edele wijnen uit de wijnkelder maken met hun passende aroma’s de kookkunsten compleet.

Ontspannen on de wellness met blik op de bergen van Tux.

Na zo’n zomerse dag zakken de gasten van het Alpinhotel Berghaus happy weg in hun bed. De exclusieve en ruime studio’s, suites en appartementen, opgetrokken in edele materialen, bieden pure natuurlijkheid en alpien design. Daarbovenop zijn ze sfeervol en gezellig. En het bergpanorama waarop je wordt getrakteerd als je naar buiten kijkt, is adembenemend. De Green Living Apartments, gebouwd in 2021, staan voor duurzaam vakantiegenot in een rondom gezond binnenklimaat. Een passiefhuis werd opgetrokken in houtbouwwijze. Van zonne-energiesysteem tot luchtwarmtewisselaars: over de hele lijn werd aandacht besteed aan toekomstgericht, energiebesparend wonen. Voor wie er ook eens zonder fiets op uit wil: vijf dagen per week trekken de wandelgidsen van het Alpinhotel Berghaus met hun gasten de bergwereld van het Zillertal in. En als het weer niet meewerkt, dan kun je naar een schnaps- en bierproeverij of een zuivelmakerij, de stuwdam of het Naturparkhaus.

Luxe suites met sauna..
Heerlijk restaurant met terras..
Culinair kom je niets tekort..

Lente in de Berghaus & Green Living Apartments (30.04-16.06.23)

Een bijzonder toevluchtsoord. Geniet van persoonlijke vrijheid en zorg voor je eigen maaltijden. Je mag gebruikmaken van de wellnesszone in het hotel met binnenzwembad, outdoor-blokhutsauna en natuurlijke zwemvijver met ligweide.

Inbegrepen: 7 overnachtingen – prijs p.p.: vanaf 644 euro.

Zomer activiteitenpakket (17.06-21.10.23)

Inbegrepen: 7 overnachtingen met ¾-pension, 1.500 m2 wellness & spa, begeleide wandelingen en e-biketochten, wellnessdagen met korting op massagebehandelingen, verhuur van e-bikes in het hotel, gratis parkeerplaats – prijs p.p.: vanaf 722

Meer informatie op www.hotel-berghaus.at

Berghaus Tux en Green Living heten u welkom deze zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *