Met het hele gezin naar Salzburgs beste chaletdorp!

Met het hele gezin naar Salzburgs beste chaletdorp!

Zomer, zon en een geweldig uitzicht: deze mix lokt gezinnen naar Salzburgs “beste chaletdorp”. Het Naturdorf Oberkühnreit in Neukirchen am Großvenediger bezorgt je een prentenboekvakantie midden in de Hohe Tauern, in je eigen gezellige huisje met een grote tuin eromheen.

De weg bergop naar Oberkühnreit wekt reeds hoge verwachtingen. Eerst kom je door de schilderachtige Dürnbachau met zijn dichte bossen. En dan klimt de weg naar de Marktberg. Met elke hoogtemeter krijg je meer zon en een beter uitzicht op de Hohe Tauern. En plots zijn ze daar: de acht volledig houten chalets voor maximaal acht personen, ver weg van het verkeer, aan de zonzijde van de Wildkogel met Oostenrijks hoogste bergen als overburen. Als een wereldje op zich liggen de huisjes van 55 tot 120 m2 losjes verspreid rond een grote tuin met fruitbomen, groenten en kruiden op de berghelling. Elk huisje biedt je de privacy van thuis en meer ruimte om te bewegen dan in welk hotel ook. De typisch alpiene stijl met veel hout maakt de chalets oergezellig en knus. Met haar Naturdorf Oberkühnreit ontving gastvrouw Anika Ensmann-Heim in 2020 al voor de vierde keer de award van Top-of-the-Mountains. Haar aanbod scoorde steevast 99 procent aanbevelingen op holidaycheck.at en de vermelding „fantastisch“ met 9,2 punten op booking.com.

Groene vingertjes gevraagd in de tuin

In de perfect uitgeruste keuken kunnen gezinnen hun eigen potje koken – maar niks moet. Op aanvraag staat elke morgen een met regionale producten gevuld ontbijtmandje klaar aan je chalet. Daarin zitten onder andere zelfgemaakte jam van gastvrouw Anika, eitjes uit de Naturdorf-kippenren, boerenbrood, gebak, thee- en kruidenmengelingen uit de Naturdorf-kruidentuin en honig uit de eigen imkerij. In feite kun je snoepen van alles wat groeit in de grote tuin van het Naturdorf. In de lente kunnen grote en kleine tuinliefhebbers helpen met wieden, zaaien en planten. En kom je in de zomer of de herfst naar het Naturdorf, dan ben je precies op tijd voor de oogst. Alles wat rijp is aan de fruitbomen of in de groente- en kruidenbedden wordt dan geplukt en opgegeten – of samen ingemaakt. Ook de reuzenkonijnen en cavia’s, schapen en geiten in de kinderboerderij zijn blij met het dagelijkse bezoek. Helpende kinderhandjes zijn ook onmisbaar op de nabijgelegen paardenboerderij met manege.

Goed nieuws voor gezinnen met een hond: jullie trouwe viervoeter is altijd van harte welkom in het Naturdorf Oberkühnreit.

De Wildkogel-zomer lokt alle actievelingen naar buiten

Voor groot en klein die goed ter been zijn begint de dag op het netwerk van panoramische mountainbike- en wandelroutes vlak voor de deur – of met een ritje in de gondellift naar de Wildkogel. Op de top van deze prachtige 2.224 meter hoge panoramaberg ontvouwt zich een wijdvertakt netwerk van hoogtepaden. De Panoramaweg van het bergstation naar het middenstation en de aansluitende Rutschenweg, een wandelpad met tien extra lange roestvrijstalen glijbanen tot aan Gasthof Stockenbaum, zijn erg populair. Wie na al deze actie nog een vaste hand heeft, kan het ca. twee uur durende 3D-boogschietparcours afleggen. Het WildkogelAktiv-programma biedt ook een “beestig” leuke middag op de bioboerderij in Neukirchen, een kidsavontuur aan het meer Blausee met barbecue, een viltcursus in het Salzburger Wollstadel en een mineralenexcursie naar het Smaragdtal. De accommodatieprijs is inclusief de Nationalpark Sommercard met 60 bezienswaardigheden die je gratis of met korting kunt bezoeken, musea en natuurspektakels, vrijetijds- en sportfaciliteiten. Je maakt ook gratis gebruik van de bergliften en alle openbaar vervoer.

Languit genieten

Na je avonturen in de natuur levert de Naturdorf-keuken je weer de nodige energie. Pizza, wienerschnitzel, kasnocken of een boerengebraadje worden rechtstreeks naar je chalet gebracht. In de Naturdorf-winkel is lekkers te koop zoals gebak, muffins en geroosterde amandelen, evenals likeuren en schnaps uit de Naturdorf-stokerij. De ouders trakteren zichzelf op een relaxuurtje in de alpenden-saunahut met zwemvijver, yogaplaatsen en nieuw rustlandschap. Zelfs een massage of een wellnessbehandeling in je eigen chalet is in een handomdraai georganiseerd.www.naturdorf-neukirchen.at

www.naturdorf.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *