Gezinnen aan de top in de Wildkogel-Arena

Gezinnen aan de top in de Wildkogel-Arena

Met de Wildkogel‑bergliften trekken gezinnen comfortabel op bergavontuur. Een uitgestrekt hooggelegen wandelgebied, een wandelpad met glijbanen (Rutschenweg) en een mountainkartbaan zorgen voor beweging voor jong en oud. De Nationalpark Sommercard geeft recht op één gratis kabelbaanrit bergop en naar het dal per dag.

De Wildkogel‑bergliften zijn echte bergspecialisten voor gezinnen en behoren tot de “Beste Oostenrijkse zomerkabelbanen”. Ze brengen jong en oud tot 26 oktober 2023 op de mooiste panoramaberg van de Oberpinzgau. Als je vanuit Neukirchen de Wildkogelbahn bergop neemt, vind je vlak naast het bergstation het avonturenpark Kogel-Mogel. Op het 10.000 m² grote speelplein met houten toestellen zorgen onder meer een adelaarsnest, een knikkerbaan, een Goliath-schommel en een reuzentrampoline voor echte luchtsprongen.

Via de Rutschenweg naar het boogschietparcours

De bergstations zijn het uitgangspunt voor vele makkelijke wandelpaden, die ook geschikt zijn voor kinderwagens. Een van de populairste is de driemeren-wandellus rond het waterbekken van de Braunkogel en de twee waterreservoirs aan het bergstation van de Smaragdbahn. Dat is ook het startpunt van een vier kilometer lange mountainkartbaan naar het middenstation. Rijden met de terrein-driewielerkarts is een flitsend avontuur dat om herhaling smeekt. De Smaragdbahn brengt de kartrijders in een mum van tijd weer naar de start. Toppers voor gezinnen zijn de Panoramaweg van het bergstation van de Wildkogelbahn naar het middenstation, en het aansluitende wandelpad met glijbanen (Rutschenweg). Tien roestvrijstalen glijbanen met een lengte van 22 tot 53 meter zorgen voor snelheid en een paar verrassingen. Na de laatste glijpartij is het Alpengasthof Stockenbaum met zijn 3D-boogschietparcours niet ver meer. Na het huren van materiaal en instructies over het hanteren van pijl en boog is het mikken geblazen. In maximaal twee uur kun je de tien stations van het beginners- en gezinscircuit afwerken. Bij de kiosk Panorama Stall doen de boogschutters nieuwe energie op voordat ze beginnen aan het grote parcours met 28 stations. De thermiek op de Wildkogel geeft vleugels aan paragliders en parapenters. De vliegschool Pinzgau biedt tandemvluchten, lessen voor beginners en herbeginners, en radiogeleide training vanaf de top van de Wildkogel. Piloten van modelvliegtuigen hebben hun “thuisluchthaven” bij Gasthof Stockenbaum. Er is nog een andere start- en landingsbaan voor zweefvliegtuigen, helikopters en radiografisch bestuurbare vliegtuigjes, namelijk naast het Gasthof Friedburg op de tegenoverliggende kant van de berg (alleen op aanmelding en met geldig vliegbrevet of verzekering). Het hooggelegen wandelgebied Wildkogel biedt ook (e‑)bikeroutes die geschikt zijn voor gezinnen. De gratis apps “BB Wildkogel” en “Wildkogel tipps2go” zijn de ideale begeleiders voor je vakantie bij de Wildkogel. Ze geven live-informatie over de geopende faciliteiten, attracties en het weer en je vindt er inlichtingen over activiteiten, evenementen en nog veel meer.

Op stap in het Nationaal Park en op de Hohe Tauern Panorama Trail

Geoefende wandelgezinnen lopen graag in het spoor van gecertificeerde wandel- en berggidsen. Samen ontdekken ze de grootste waterschatten van het Nationaal Park Hohe Tauern, het “steenrijke” dal Habachtal – de enige vindplaats van smaragden in Europa– of de Venedigerweg met de 60 meter lange hangbrug. Een nieuwe uitdaging voor langeafstandswandelaars die zes tot zeven uur wandelen per dag niet schuwen, is de Hohe Tauern Panorama Trail hoog boven Neukirchen en Bramberg. De 17 etappes verbinden de Krimmler watervallen met het Grossarltal dal. Daartussen liggen 275 kilometer en 14.000 meter hoogteverschil. De droometappes 3 tot en met 5 beginnen of eindigen in de Wildkogel-Arena. Een lightversie ervan op gemiddelde hoogte is de “Sonnenweg” met vijf etappes over bos- en weidepaden. Deze wandelroute is ideaal voor korte vakanties en beginners, en is ook goed begaanbaar bij ongunstige weersomstandigheden.

Kogel-Mogel en Kogel-Mia doen kinderogen stralen

De mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mia zijn de gangmakers voor spel en plezier in het dal. Het WildkogelAktiv-programma omvat wekelijks een kidsavontuur aan de meer Blausee met barbecue en leuke spelletjes. Tijdens een “koe-leuke” middag op de bioboerderij kun je de stal bezoeken, ponyrijden, harten van hooi knutselen en boter karnen. In het Salzburger Wollstadel vilten de kinderen een sleutelhanger met wol, water en zeep. De milieuvriendelijke elektrische trein eLINER rijdt naar de startpunten van het WildkogelAktiv-programma. Hiermee geeft de Wildkogel-Arena als partner van het Oostenrijkse KlimaAktiv-programma het goede voorbeeld op het gebied van klimaatvriendelijke mobiliteit. Dankzij de grote panoramavensters is de rit een “blikvanger” voor de fascinerende bergwereld. Spanning is verzekerd bij de interactieve avonturentochten door Neukirchen: “Großvenediger, Teufelsstein en glijplezier” en “SOKO Wildkogel – een mysterieuze zaak in Neukirchen”. Op beide gratis eLINER-tochten krijgen de deelnemers ook tips voor een Wildkogelvakantie vol afwisseling van het sympathieke speurdersduo Lena Nindl en Max Bacher. 

Spelen langs de bergbeek!

Met tipps2go en de Nationalpark Sommercard

Op wildkogel-tipps2go.at vind je alle details over wat de Wildkogel-Arena te bieden heeft voor gezinnen. De Nationalpark Sommercard geeft vakantiegangers bovendien recht op één gratis rit bergop en naar het dal per dag met een van de beide gondelbanen op de Wildkogel. Dat geldt ook voor kaartjes voor het regiovervoer en voor nog eens 60 attracties en bestemmingen voor uitjes, waaronder de Krimmler watervallen, de Krimmler waterwereld, het museum in Bramberg, het Nationaal Park Centrum en de Großglockner Hochalpenstraße. De Nationalpark Sommercard is bij meer dan 160 accommodatie-aanbieders in Neukirchen en Bramberg bij de kamerprijs inbegrepen.

www.wildkogel-arena.at

Wildkogel Aktiv  arrangement (01.05-31.10.23)
3 of 7 overnachtingen, Nationalpark SommerCard, 3 begeleide wandelingen (ma – vr), 1 wandel- en fietskaart, wandelstempelboekje voor kinderen – prijs p.p.: vanaf 123 euro voor 3 nachten, vanaf 287 euro voor 7 nachten.

Openingstijden Wildkogelbahn Neukirchen*: 18 – 21.05.23, 26.05 – 04.06.23: open bij mooi weer. 16.06 – 24.09.23: dagelijks open. 25.09 – 16.10.23: open bij mooi weer. Openingstijden Smaragdbahn Bramberg*: 07 – 11.06.23: bij mooi weer. 30.06-10.09.23: dagelijks open.

*Eerste rit bergop: 9.00 uur /middagpauze 12.00-13.00 uur / laatste rit bergop 16.00 uur / laatste rit naar beneden 16.30 uur. Je moet rekening houden met onderbrekingen/sluiting vanwege de weersomstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *