1.000 kilometer fiets- en bikevrijheid in de Wildkogel-Arena

1.000 kilometer fiets- en bikevrijheid in de Wildkogel-Arena

1.000 kilometer aan fietsroutes in de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern bieden een droomparcours voor wegwielrenners, mountainbikers en e‑bikers. De vlakke “Tauernradweg” in het dal langs de Salzach en de mountainbikeroute naar de Wildkogel zijn twee van de fietsroutes in de Wildkogel-Arena. En met routes voor (e-)bike & hike raak je helemaal tot aan de top.

De Wildkogel-Arena met Neukirchen en Bramberg, de twee gemeenten van het Nationaal Park, is perfect uitgerust voor grote en kleine fietsliefhebbers. Beneden in het dal lopen de eerste etappes van de 270 kilometer lange Tauernradweg. Dit is perfect terrein voor gezins- en ontspannen fietstochten met talloze mogelijkheden om uit te rusten en een ommetje te maken naar de mooie valleien en dorpen van het Nationaal Park. Voor mountainbikers en e-bikers doorkruisen meer dan 1.000 kilometer routes de bergen van de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern en van de Kitzbüheler Alpen. Het prachtige natuurdecor van de Hohe Tauern tussen de Großvenediger en Großglockner begeleidt je op al je routes.

Met een gids naar de valleien van het Nationaal Park

(E-)bikers ontdekken de mooiste bikeroutes van de Wildkogel-Arena met professionele bikegidsen en het WildkogelAktiv-weekprogramma. Een heel bijzondere belevenis is de e-biketocht langs de Salzach-fietsroute tot Krimml en de klim van 400 hoogtemeters naar het dal Krimmler Achental. Als fietser word je onderweg telkens weer beloond met een prachtig uitzicht op de machtige Krimmler watervallen. Een grandioos hooggelegen dal en de machtige Dreiherrengletscher gletsjer aan de kop van het dal zijn de apotheose. Ook de fietsroutes naar de drie valleien aan de zonzijde van de Wildkogel trakteren je op onbeperkt natuurschoon. Het Mühlbach-, Dürnbach- en Trattenbachtal met hun almen, bergbeekjes en gooiende hellingen zijn als het ware gemaakt voor (e-)bikers.

800 km trails to be wild!

Fietseldorado Wildkogel

In de Wildkogel-Arena wachten enkele bijzonder pittige beklimmingen op de (e‑)mountainbikers. De rondlopende biketrail van Neukirchen via het dalstation Gensbichl naar het bergstation van de Wildkogelbahn en weer omlaag naar Bramberg garandeert onafgebroken fietsplezier met een stijgingspercentage tot 13 procent. E‑bikers laden de accu van hun fiets op bij het panoramarestaurant op de bergtop, terwijl ze genieten van heerlijke lekkernijen uit de Pinzgau. Wil je jezelf inspannende hoogtemeters besparen? Neem dan de Wildkogel‑bergliften en bereik de bergtop zonder hijgen. In dit uitgestrekte hooggelegen wandelgebied zijn er nog tal van uitdagende fietsroutes met bergrestaurants waar je kunt pauzeren. Met de „Nationalpark Sommercard” maken fietsers met hun fiets gratis gebruik van de kabelbaanritten bergop.

Sneller naar de top met (e-)bike & hike

Dankzij (e-)bike & hike liggen ook bergtoppen binnen handbereik. De laatste hoogtemeters tot aan het bergkruis van de Wildkogel of de Frühmesser leg je namelijk te voet af. Op die manier kun je ook de valleien van het Nationaal Park en hun drieduizenders nog intenser beleven. Een dergelijke route voor (e‑)bike & hike is de fietstocht door het smaragdrijke dal Habachtal in het Nationaal Park Hohe Tauern en de aansluitende klim naar de Neue Thüringer Hütte hut, of nog verder naar de Larmkogel (3.017 m). Of volg de fietsroute door het dal Obersulzbachtal en wandel daarna van de kop van het dal naar de Kürsinger Hütte hut en verder naar de Keeskogel (3.291 m). Mountainbikes en e-bikes kun je in de Wildkogel-Arena huren bij diverse aanbieders.

Wildkogel Aktiv  arrangement (01.05-31.10.23)
3 of 7 overnachtingen, Nationalpark SommerCard, 3 begeleide wandelingen (ma – vr), 1 wandel- en fietskaart, wandelstempelboekje voor kinderen – prijs p.p.: vanaf 123 euro voor 3 nachten, vanaf 287 euro voor 7 nachten.

Openingstijden Wildkogelbahn Neukirchen*: 18 – 21.05.23, 26.05 – 04.06.23: open bij mooi weer. 16.06 – 24.09.23: dagelijks open. 25.09 – 16.10.23: open bij mooi weer. Openingstijden Smaragdbahn Bramberg*: 07 – 11.06.23: bij mooi weer. 30.06-10.09.23: dagelijks open.

*Eerste rit bergop: 9.00 uur /middagpauze 12.00-13.00 uur / laatste rit bergop 16.00 uur / laatste rit naar beneden 16.30 uur. Je moet rekening houden met onderbrekingen/sluiting vanwege de weersomstandigheden.

Meer informatie vind je op www.wildkogel-arena.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *