Nieuwe topchef in Bergblick Hotel & Spa

Nieuwe topchef in Bergblick Hotel & Spa

Peter Reithmayr behoort tot de top 50 van koks in Oostenrijk (Schlemmer Atlas). Vanaf 1 juni 2023 verwent hij de gasten van Bergblick Hotel & Spa***** in het Tannheimer Tal.

De naam van Peter Reithmayr dook de laatste jaren overal op waar koksmutsjes van Gault& Millau werden toegekend en waar de grote namen van de sterrenkeuken waren vertegenwoordigd. Zijn pad voerde hem van zijn leertijd in hotel Gut Brandlhof in Saalfelden via Fuschl naar Davos en van Dublin naar Wenen. Daar wist hij in het legendarische Korso onder chef Reinhard Gerer zijn kunnen te perfectioneren. Tijdens zijn internationale loopbaan was hij kok in voortreffelijke restaurants in San Diego en Duitsland, en gedurende een seizoen ook op een cruiseschip. Tot voor kort stond Reithmayr aan het fornuis van restaurant Aqarium in Geinberg in Opper-Oostenrijk. Dankzij zijn veelzijdige kookkunsten werd het restaurant de laatste tien jaar telkens weer bekroond met twee koksmutsjes van Gault&Millau. Nu gaat deze succesvolle kok aan het werk in het exclusieve hotel Bergblick in het Tannheimer Tal. Als executive chef zal hij de gasten van het fijnproeversrestaurant Grunstube verwennen volgens de regels van de kunst. Peter Reithmayr staat bekend om zijn internationale inspiratie bij regionale en seizoensgebonden gerechten, die hij op een moderne en artistieke manier op de borden tovert. Zijn creaties bevatten altijd zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, die hij vaak samen met de plaatselijke producenten uitkiest. Op die manier kan hij de hoogste kwaliteit en fantastische smaakervaringen garanderen. Restaurant Grunstube in hotel Bergblick heeft zeven tafels en is geopend van donderdag tot zaterdag. Een kostbaar kleinood voor fijnproevers! “Ik wil dat elke gast het perfecte bord krijgt”, is de filosofie van de nieuwe keukenchef in hotel Bergblick.
Hotel Bergblick Hotel & Spa***** is een exclusieve hideaway om op adem te komen. Het is rustig gelegen in het groen en omgeven door een prachtig landschap. Culinaire hoogstandjes en exclusieve wellness staan hier centraal. Het Tannheimer Tal staat bekend als een van de mooiste hooggelegen dalen van Europa. Vlak voor de deur van het hotel vind je wandel- en fietsmogelijkheden naar hartenlust.

Meer tijd voor bergzicht 6+1 overnachting cadeau (tot 09.07.23)

Inbegrepen: 7 nachten boeken, slechts 6 betalen, bergzicht afhankelijk van kamercategorie, genietershalfpension, gebruik van de Bergblick-spa, kaartje voor gebruik van de zomerkabelbanen van het Tannheimer Tal, alle andere inbegrepen Bergblick-services. Prijs p.p.: vanaf 1170 euro.

Time out voor fijnproefers, vanaf 12.07.23

Inbegrepen: 2 overnachtingen (aankomst mogelijk van wo tot vr), 2 x ontbijtbuffet, 4-gangendiner in het restaurant (wo), speciaal gastronomisch 4-gangendiner in fijnproeversrestaurant “Grunstube” (open do–za), toegang tot de Bergblick-spa, alle andere inbegrepen Bergblick-services. Prijs p.p.: vanaf 395 euro (evt. plus weekendtoeslag)

www.hotelbergblick.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *