Gouden Tauern-herfst in Naturdorf Oberkühnreit

Gouden Tauern-herfst in Naturdorf Oberkühnreit

Het chaletdorp Naturdorf Oberkühnreit ligt aan de voet van de Wildkogel aan de zonnige kant van de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern. Als je ‘s avonds thuiskomt na je herfstwandeling, werpt de zon haar laatste stralen op de hoogste bergtoppen en knettert het hout al in de kachel.

Wat een uitzicht! Panoramisch wandelen vanuit je eigen chalet.

Prachtige uitzichten op de Großvenediger en de Großglockner: nu de herfst zijn mooiste kleuren toont in Naturdorf Oberkühnreit, begint voor gasten van de Wildkogel-Arena het ideale wandel- en fietsseizoen. Het is heerlijk wandelen op de plaatselijke berg, de Wildkogel, in de zonnige zijdalen rondom, in de Hohe Tauern en de mythische valleien van de Tauern aan de overzijde van het dal. Een diepblauwe hemel, warm, zacht licht en eindeloze vergezichten zorgen voor bergavonturen die zich voor altijd in je herinnering nestelen. In vele hutten en herbergen op de bergweiden kunnen natuurliefhebbers nog eens genieten van verse almboter, kaas, spek, boerenbrood, paddenstoelen, kaas, wild en schapenvlees. Rond de tijd van de Almabtriebe, wanneer de koeien feestelijk van de bergweide worden gehaald, vieren ze in het dal ook het Salzburger Bauernherbst en het oogstfeest.

De chalets liggen midden in de natuur op een zonnig terras.

Warm aanbevolen vanaf het zonnebalkon!

De acht chalets van Naturdorf Oberkühnreit liggen boven Neukirchen am Großvenediger op het zonnebalkon van de Wildkogel. Op het zuidelijk gerichte terras van je chalet geniet je ’s avonds bij je thuiskomst van de milde herfstzon. En als de zon achter de bergen verdwijnt, doet de saunahut van alpenden met natuurlijke zwemvijver en rust- en yogaplaatsen de temperatuur weer stijgen. In de gezellige houten chalets van 55 tot 120 m2 brengen tot acht personen een mooie herfstvakantie door. Houten en ecologische meubels creëren in de keuken, woonkamer, maximaal vier slaapkamers en twee badkamers een onovertroffen gezellige sfeer. Wat is het heerlijk om je op de divan of rond de gezellige hoekbank te nestelen terwijl het hout knettert in de tegelkachel! Geen zin om zelf aan het fornuis te staan? Laat gastvrouw Anika Ensmann-Heim voor je koken. In de Naturdorfkeuken maakt ze de lekkerste Kaspressknödel, Kasnockn, Bauernbratl, wienerschnitzel of spareribs klaar en levert ze af in het chalet. Een goede vruchtenschnaps van de Naturdorfstokerij is een smakelijke afsluiter. En dan staat niets meer een verkwikkende slaap in de knusse houten bedden in de weg. De volgende ochtend hangt een mand aan de deur met gebak, boter, gekookte eieren, theemelanges, jam en imkerhoning uit de Naturdorfwinkel.

Appartement Adlershorst
Rustruimte bij de ‘Zirbensauna’.

In 2020 behaalde Naturdorf Oberkühnreit al voor de vierde keer de Top-Of-The-Mountains-Award. Op holidaycheck.at krijgt het 99 procent aanbevelingen en op booking.com met 9,2 punten de vermelding ‘uitstekend’.

Meer informatie en boekingen: www.naturdorf.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *