Kasteelfeeling in Mittersill

Kasteelfeeling in Mittersill

Wie door de slotpoort van kasteel Mittersill stapt, voelt meteen: hier toont het leven zich van zijn mooiste kant. Vlak naast het Nationaal Park Hohe Tauern en op een steenworp afstand van de gemzenstad Kitzbühel ontvouwt zich een veelzijdige vakantiewereld voor de kasteelgasten.

In kasteel Mittersill voel je je van top tot teen koninklijk verzorgd. Tegen de historische kasteelmuren is een elegant toevluchtsoord voor wellness genesteld. Exclusieve sauna’s, rustruimten met overweldigende panorama’s en hoogwaardige behandelingen verwennen je lichaam en ziel. De kamers en suites in kasteel Mittersill zijn een kostbare wereld op zich. Omringd door historische schatten, stijlvol meubilair en hoogwaardige stoffen worden genieters ondergedompeld in een woonbeleving die de pracht en praal van vervlogen tijden in herinnering brengt. Topcomfort over de hele lijn en vele details die qua elegantie niet te overtreffen zijn, verspreiden een unieke flair in de ruime kamers en suites.

Kasteel Mittersill troont in een schilderachtig natuurlandschap. De Kitzbüheler Alpen vormen het decor, het Salzachdal ligt aan je voeten en je bent omgeven door het Nationaal Park Hohe Tauern met daarin Oostenrijks hoogste bergen. In slechts enkele minuten bereik je Kitzbühel met zijn wandel-, fiets- en golfparadijs. Hier zijn veelzijdige mogelijkheden om actief de schoonheid van de natuur te ontdekken.

Golf en tennis in prominent gezelschap

Gasten van kasteel Mittersill kijken uit op de golfbaan. In je kamer of suite, in het restaurant, wanneer dan ook: altijd word je vergezeld door het uitzicht op je favoriete terrein. Beginner of ervaren golfer, 9 of 18 holes? De Golfclub Nationaal Park Hohe Tauern betekent voor iedereen een mooie adempauze in het leven van alledag. Golfers bevinden zich hier trouwens in prominent gezelschap. Wist je dat Clark Gable meermaals te gast was in kasteel Mittersill en een van de wereldberoemde persoonlijkheden was in de Sport & Shooting Club? Hij hield passioneel van de mooie dingen van het leven – zoals golfen en tennissen. De golftas van Clark Gable in het kasteel herinnert tegenwoordig aan dat sportief-glamoureuze tijdperk. Op het kasteeldomein bevindt zich ook een tennisbaan. Waar ooit beroemdheden hun sportieve vaardigheden demonstreerden, kunnen kasteelgasten zich tegenwoordig uitleven op een moderne tennisbaan met een prachtige ligging.

Belevenis voor oldtimerbezitters

Wat is er toepasselijker dan in een oldtimer naar een historisch kasteel te rijden? Rond kasteel Mittersill liggen veelzijdige en mooie routes voor oldtimers en cabrio’s. Bij het kasteelteam ben je aan het juiste adres om de beste routes in de regio te plannen. Liefhebbers van oldtimers kunnen zich in het kasteelrestaurant laten verwennen door een uitstekende keuken, die door falstaff en Gault&Millau hemelhoog wordt geprezen. Een pitstop in dit luxehotel betekent omringd worden door elegant comfort. Voor de kostbare voertuigen zijn ruime parkeergelegenheid, een garage en wasfaciliteiten voorhanden. 

Indrukwekkend berglandschap

Kasteel Mittersill is een ideaal uitgangspunt om de bergen in te trekken. Het maakt niet uit of je als natuurgenieter liever een ontspannen wandeling maakt of een bergtop wilt beklimmen. Aan de receptie van het kasteel vind je omvangrijk kaartmateriaal voor tochten voor beginners en experts. Eind juni starten de plaatselijke wandelgidsen weer met hun begeleide wandelingen. Meermaals per week nemen ze de gasten mee naar de mooiste plekjes: romantische bergmeren zoals de Amertaler See en de Hintersee, het hoogveen, de Krimmler watervallen, de kruisen op de tweeduizend meter hoge toppen en nog veel meer. Ben je graag op twee wielen onderweg? Huur via het kasteel een fiets en verken met de e-bike of mountainbike de valleien van de Pinzgau, de bergmeren, sappige bergweiden en watervallen.

Culinair genieten!

Als de zon is ondergegaan en het ’s avonds gezellig wordt in het kasteel, haalt de sommelier de beste wijnen te voorschijn uit de unieke wijnkelder die tussen de historische muren ligt. In de kamers en suites wachten terrassen voor het bewonderen van de zonsondergang, historische badkuipen voor een weldadig bad met uitzicht, en privésauna’s. Wat je ook doet: hier geniet je van een onvergelijkbare ambiance.

Meer informatie en boekingen via www.schloss-mittersill.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *