Wintervakantie op de Ritten…met Barbara’s boskeuken en een natuur vol wellness

Wintervakantie op de Ritten…met Barbara’s boskeuken en een natuur vol wellness

De winter is ideaal om energie te tanken bij Tann. Hoog boven Bozen, 1.500 meter “boven het alledaagse”, heeft de familie Untermarzoner met Hotel Tann een toevluchtsoord gecreëerd dat op zijn zachtst gezegd uniek is. Hier kan de natuur haar kracht volledig ontvouwen. Als de omliggende weiden en bossen bedekt zijn met een dikke laag sneeuw, is de magische rust alleen al een weldaad. Wat Barbara’s boskeuken inhoudt, moet je absoluut geproefd en beleefd hebben. Hotel Tann is een plek om een buitengewone wintervakantie door te brengen, je hoofd leeg te maken en boslucht in te ademen. De nieuwe Villa Tann maakt het hotel nog mooier met heerlijke suites om te onthaasten.

Bos op je huid, rust in je hart

Tann-behandelingen zijn pure weldaad. Terwijl buiten de sneeuwvlokken neerdwarrelen, geniet je binnen van rust in het “oord van de stilte” en wordt je huid bij een zoutsteenbehandeling verwend met een peeling van sparrengranulaat en bergkristal. Of kies voor een ontslakking, waarbij je lichaam wordt omhuld met een kilo gebalde boskracht van berkenbladeren, brandnetel, jeneverbes, sparrengranulaat, edelweiss en graanzemelen. Heerlijk warm: je spieren en zintuigen komen tot rust in een tot de rand gevulde houten badkuip met waardevolle ingrediënten uit het bos. De essence van hooibloem met paardenbloem en brandnetel ontvouwt in het boskruidenbad zijn stimulerende eigenschappen van het immuunsysteem. De bosroos-crèmepakking van Tann met olie uit rozenbottelzaad regenereert je huid duurzaam. Wat het bos voortbrengt, vindt zijn weg naar de eigen verzorgingslijn van Hotel Tann: jeneverbessen, kliswortel, smeerwortel, tijm en jonge bramenblaadjes, goudsbloemen en rozenbottels. In het traditionele broodbad geurt het heerlijk naar versgebakken brood. De hotelgasten nemen een sauna in de milde, droge restwarmte van de bakoven. Dennentakken in overvloed ontvouwen hun natuurlijke aroma’s en actieve stoffen in het kruidenstoombad. De oerboom van de Alpen, de alpenden, geeft zijn inhoudsstoffen vrij bij een temperatuur van 90 graden in de Zirbenstüberl-sauna. In het verwarmde Tannorama-zoutwaterzwembad snuiven de wellnessgasten frisse winterlucht op. De “Silva”-buitensauna bevindt zich in het park van Hotel Tann, ingebed tussen lariksen, sparren en dennen. Beschermd door het bos geniet je ook hier van een uitzicht dat je geest en ziel bedwelmt. Welzijn borrelt op uit de verwarmde whirlpool en op de luchtbedden laat je je gedachten de vrije loop.

Barbara, een kokkin die haar inspiratie vindt in het bos

De volksmond zegt dat rozenbottels die rond Kerstmis worden gegeten, ziektes buiten de deur houden. In de keuken van Tann verrijkt deze rode vitaminebron ’s winters desserts, jam en fijne bijgerechten. Met een ongelooflijke passie en uitgebreide kennis brengt hotelchef Barbara de wilde natuur met een overvloed van heerlijke aroma’s, wortels, bloesems, scheuten, boomkegels, paddenstoelen en wilde vruchten in haar lekkere hotelkeuken. Tann-sparrenpesto, semifreddo van bergden, een bosschuimsoepje van sparren en nog veel meer lekkers: de boskeuken van Hotel Tann verwent je smaakpapillen met aroma’s en producten uit het bos, en creëert culinaire emoties die je welzijn, gezondheid en fitheid opkrikken. Nog een lekkere tip: Barbara’s honing van sparrennaalden op je boterham bij het ontbijt. Of gebraden varkensnek in hooi: om duimen en vingers af te likken!

De natuur roept

In de winter ligt de pracht van de Ritten aan de voeten van de gasten van Hotel Tann. Op ongerepte paden maak je hier prachtige winter- en sneeuwschoenwandelingen of skitoeren. Voor winterwandelaars is de Rittner Horn pure fascinatie. De eerste premium-winterwandelroute van Italië start aan de deur van Hotel Tann. Glijd op langlaufski’s over perfect geprepareerde natuurlijke loipes, laat je verwennen door de zon en verover nieuwe horizonten op sneeuwschoenen.

Magische adventtijd (07–10.12.23., 15/16–18/19.12.23)

Inbegrepen: 3 overnachtingen in een Tann-tweepersoonskamer of -suite, 15% korting op de dagprijzen, gratis openbaar vervoer naar de kerstmarkten in Zuid-Tirol, verzamelmap met alle info over de Zuid-Tiroolse kerstmarkten, zelfgemaakte appelglühwein om je te verwelkomen, Tann-fijnproeversontbijt, Barbara’s boskeuken, Tann-middagsnack, dagelijks één gratis berg- en dalrit met de kabelbaan van de Rittner Horn om te skiën, te rodelen of panoramawandelingen te maken, wellnesszone “Pinus Mugo”, Tannorama-zoutwaterzwembad, rustruimte – prijs p.p.: vanaf 459 euro

Oud en nieuw in de bergwereld van Hotel Tann (26.12.23–02.01.24)

Inbegrepen: 7 overnachtingen in een Tann-tweepersoonskamer of -suite, huisgemaakte appelglühwein om je te verwelkomen, Tann-fijnproeversontbijt, Barbara’s boskeuken, oudejaarsavond met feestmenu, digestief op het Tannorama-terras met openluchtbioscoop, langslapers-katerontbijt op nieuwjaarsdag, 1 begeleide sneeuwschoenwandeling, wellnesszone “Pinus Mugo”, Tannorama-zoutwaterzwembad, rustruimte, Ritten Card – prijs p.p.: vanaf 1.260 euro

4=3 wintervakantie zonder stress (07–11.01.24, 14–18.01.24, 21–25.01.24, 28.01–01.02.24, 04–08.02.24)
Inbegrepen: 4=3 een dag vol Tann-kracht cadeau – prijs p.p.: vanaf 360 euro

Meer winteraanbiedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *