De magie van de advent in het Naturdorf Oberkühnreit aan de voet van de Wildkogel

De magie van de advent in het Naturdorf Oberkühnreit aan de voet van de Wildkogel

Neukirchen in het hart van de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern is een dorp als uit een prentenboek. Hier beleef je nog een sprookjesachtige advent zoals vroeger: met mooie tradities, ingetogen rust en een knusse houten vakantiewoning in het Naturdorf Oberkühnreit.

Droom je van een advent zoals vroeger, de stilste tijd van het jaar, vol verwachting uitkijkend naar Kerstmis? In het Naturdorf Oberkühnreit in Neukirchen am Großvenediger is dat nog altijd zo. Het Nationaal Park Hohe Tauern met de hoogste bergen van Salzburg en Oostenrijk, waarvan de toppen glinsteren van de verse sneeuw, levert een decor als in een prentenboek. Beneden, aan de voet van de Wildkogel, ligt de charmante, kleine Pinzgauer marktgemeente rond de kerk en het kasteel van Hochneukirchen. Het Naturdorf Oberkühnreit ligt iets boven het dalstation van de Wildkogel, op een zonnig terras. Het mocht al vier keer de Top-Of-The-Mountains-award in ontvangst nemen. Op holidaycheck.at krijgt het Naturdorf Oberkühnreit 99 procent aanbevelingen en op booking.com de uitstekende score van 9,1 punten.

Glinsterende poedersneeuwpistes, knisperende romantiek

Je neemt je ski’s of board, maakt je bindingen vast en weg ben je, richting het dalstation: de zonnige dalafdaling van de Wildkogel loopt vlak langs het Naturdorf Oberkühnreit. Als de sneeuwcondities goed zijn, kunnen skiërs en snowboarders direct voor de deur genieten van pistepret. Vanaf 8 december beginnen de skiliften van de Bergbahnen Wildkogel te zoemen. Ze brengen de eerste wintergasten naar een hoogte van meer dan 2.100 meter voor een adembenemend uitzicht op de Großvenediger (3.657 m) en de Großglockner (3.798 m) – en naar 75 kilometer skipistes, die uitdagingen bieden voor elk skiniveau. Links en rechts van de pistes liggen diepsneeuwgebieden met kniediepe sneeuw, en de afdaling naar Bramberg is met 14 kilometer de langste dalafdaling van het Salzburgerland. Ben je een ski‑kilometervreter? Breid dan je actieradius uit met 20 kilometer in oostelijke en westelijke richting. Met behulp van de Zillertal Arena en het omvangrijke skigebied van Kitzbühel raak je aan een totaal van 395 kilometer afdalingen. Als het ’s avonds langzaam begint te schemeren, is het tijd om terug te keren naar het Naturdorf Oberkühnreit. In de alpenden-saunahut bij de natuurlijke zwemvijver warm je helemaal op, terwijl je op aanvraag in je chalet ook kunt genieten van een weldadige massage. Terwijl het vuur al knispert in de open haard, verzamelt iedereen zich rond de gezellige houten tafel. Vreugdevolle verwachting voor het grote feest hangt in de lucht – en een overheerlijke geur. Want gastvrouw Anika bezorgt je een knapperig varkensgebraad met knoedels, kool en aardappelen, klaargemaakt in de Naturdorf-keuken, en zelfgebakken koekjes, Kletzenbrot en een kerststol als toetje. Tot acht vakantiegasten hebben ruim plaats in de houten chalets van maximaal 120 m2 met uitgeruste woonkeuken en tot twee slaapkamers en badkamers.

Kerstdorp Oberkühnreit

Ook al is het nog zo gezellig op de knusse bank voor de knisperende kachel: de rest van de avond speelt zich weer buitenshuis af. Het Naturdorf Oberkühnreit bij Neukirchen wordt rond de eerste zondag van de advent omgetoverd tot een wondermooi kerstdorp (02+03.12.23). Lantaarns en kerstliederen begeleiden je op het romantische pad naar hutten en kraampjes, waar je lokaal handwerk, grote en kleine souvenirs en natuurproducten kunt bewonderen en kopen. Beignets, gebak, glühwein en punch stillen de honger tussendoor.

Natuurpark-advent in Neukirchen Ook tijdens het derde weekend van de advent trekken de gasten van het Naturdorf Oberkühnreit naar buiten. Terwijl de hemel bezaaid is met sterren, suizen ze met de slee over de verlichte Kühnreit-rodelbahn naar Neukirchen in het dal. De prachtig versierde kraampjes van de Neukirchner adventsmarkt (15–17.12.23) langs de Marktstraße verleiden je met kerstboomversieringen, oude ambachten en originele voorwerpen. Je nipt van een warm drankje terwijl er kerstliederen worden gezongen. Je maakt een paar pirouettes op de kunstijsbaan. Dan loop je naar de ezels en de geiten in de stal of de Pinzgauer norikerpaarden met hun prachtige borsttuig en rinkelende belletjes. Maak, warm ingepakt in dekens, een ritje met de koets door Neukirchen in kerststemming. Het is de perfecte afsluiter van je dag. En dan roept het Naturdorf Oberkühnreit met zijn knusse bedden van alpenden. Er staat immers veel op het programma voor de volgende dag: allereerst een heerlijk ontbijt met knapperig gebak, kakelverse eitjes, meerdere soorten thee en jam, en honing uit de Naturdorfwinkel. Daarna stap je weer op de ski’s of het snowboard, of rodel je over de langste verlichte rodelbaan ter wereld van de top van de Wildkogel tot in het dal. Of je kiest voor een sneeuwschoenwandeling in de Sulzbachtäler dalen, begeleid door een ranger van het nationale park, je gaat wild voeren in het dal Habachtal, maakt een winterwandeling in het ondergesneeuwde Wildgerlostal of een avondwandeling met fakkels door de winternacht van Neukirchen.

www.naturdorf-neukirchen.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *