Een droomwinter met het gezin in de Wildkogel-Arena

Een droomwinter met het gezin in de Wildkogel-Arena

De Wildkogel is een uitgesproken gezinsskigebied, in het dal zijn er tal van avonturen met het WildkogelAktiv-programma en rondom het Nationaal Park Hohe Tauern met de hoogste bergen van Oostenrijk: de Wildkogel-Arena is een fanatstische plek voor een wintervakantie met kinderen.

De Wildkogel-Arena: het familie skigebied bij uitstek!

Het skigebied kreeg in 2023 van skiresort.nl 16 onderscheidingen in alle relevante categorieën. De Wildkogel-Arena kwam als duidelijke winnaar uit de bus en werd uitgeroepen tot ‘wereldwijd toonaangevend skigebied tot 80 km piste’. De afdalingen op de Wildkogel zijn voor 85 procent licht of middelzwaar, waardoor ze ideaal zijn voor beginners, herbeginners, gezinnen en recreatieskiërs. De Wildkogel-Arena scoorde op skiresort.nl ook hoog in de topcategorieën liften en kabelbanen, sneeuwzekerheid en pistepreparatie. 85 procent van de pistes is smetteloos wit dankzij de modernste besneeuwingsinstallaties. Van december tot na Pasen is sneeuwzekerheid gegarandeerd en is de kwaliteit van de pistes overal in het dal uitstekend. Op het gebied van ecologie is de Wildkogel-Arena een pionier: de bergliften halen het grootste deel van hun energiebehoefte uit hernieuwbare bronnen, deels ook uit fotovoltaïsche installaties op gebouwen. Als KlimaAktiv-partner zet de Wildkogel-Arena in op klimaatvriendelijke mobiliteit: onder andere met de eLINER (elektrische trein), die tijdens de openingstijden van de kabelbaan pendelt tussen de dalafdaling in Neukirchen, de hotels en het dalstation van de Wildkogelbahn.

Fit voor de pistes!

Wat voor kinderen telt tijdens een skivakantie is de funfactor. En die is er zeker in de Wildkogel-Arena met de mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mia, skicarrousels en tovertapijten. Zelfs driejarigen krijgen het dwergparcours onder de knie in de Kogel-Mogel-kinderlanden bij de bergstations. De oudere kinderen leren in slechts drie dagen afdalen met de professionele skileraren. Ook na de cursus kunnen de kleine skiërs hun techniek en uithoudingsvermogen verder verbeteren: in de steile bochten, sneeuwgolven en in het slakkenhuis van het Familypark gaat het om bochtentechniek en op de Skimovie-baan om uithoudingsvermogen en snelheid. Ervaren snowboarders en freestylers perfectioneren hun stijl op de schansen en brede boxen van de Funslope.

Heerlijke panorama’s vanuit het skigebied.

De Wildkogel-Arena is het eerste skigebied van de regio waar je alle attracties van Skiline vindt. Kinderen kunnen ook zelfstandig met leeftijdsgenootjes de vele pistes en leuke banen bedwingen. Het skigebied Wildkogel-Arena ligt in een natuurlijk keteldal, zodat jong en oud elkaar bijna nooit het oog verliezen. Het panoramische bergrestaurant is nooit ver weg en is een populaire ontmoetingsplaats met een eigen kinderrestaurant. In de Racer’s Corner kunnen bovendien opnames van de Skimovie-baan professioneel worden geanalyseerd. Gezinnen vinden op hun smartphone met de gratis apps ‘BB Wildkogel’ en ‘Wildkogel tipps2go’ alle actuele informatie over de weers- en sneeuwomstandigheden, evenementen, webcams en openingstijden van de Wildkogel‑bergliften, of op de website www.wildkogel-tipps2go.at.

Rodelparadijs in het SalzburgerLand

Zoef in de Wildkogel-Arena ook op een rodelslee met een duizelingwekkende snelheid van de berg. Vanaf het bergstation van de Smaragdbahn slingert zich de langste verlichte rodelbaan ter wereld naar het dal in Bramberg. Tussen de start en de finish liggen pittige 14 kilometer en een hoogteverschil van 1.300 meter, goed voor bijna eindeloos glijplezier. Steeds meer wintersporters raken enthousiast over deze eeuwenoude wintersport. De wekelijkse rodelworkshop komt van pas om je bochten- en remtechniek te perfectioneren. Naar het startpunt ga je rechtstreeks met de Smaragdbahn of met de Wildkogelbahn en via een korte winterse hoogtewandeling. De rodelbaan is elke dag tot 22.00 uur verlicht en op vrijdag is de Smaragdbahn voor nachtrodelaars zelfs tot 18.30 uur geopend. Bij het rodelen, ‘skimoving’ of carven op de dalafdaling naar Neukirchen kun je punten verzamelen en daarmee deelnemen aan de Wildkogel Cup en mooie prijzen winnen.

Winterwandelen tussen berg en dal

Ook winterwandelaars komen aan hun trekken op de Wildkogel. De mooiste panoramaberg van de regio Pinzgau biedt hen op de geprepareerde panoramaweg tussen de Smaragdbahn, Wildkogelbahn en Gensbichlalmbahn een fantastisch uitzicht op de witte zee van bergtoppen in het Nationaal Park Hohe Tauern. De hoogste toppen van Salzburg en Oostenrijk, de Großvenediger (3.657 m) en de Großglockner (3.798 m), liggen hier bijna binnen handbereik. Een wild-romantische ervaring is een winters bezoek met de rangers van het Nationaal Park aan de Sulzbachtäler dalen, het dal Hollersbachtal en het zonnige dal Dürnbachtal. Bijzonder populair bij gezinnen: het voeren van wild in het Habachtal. Na een ritje met de tractor-trein en een korte wandeling kun je herten, gemzen, hindes en kalveren van dichtbij bekijken door de grote glazen pui van een paviljoen bij het voederstation. Een ervaring die je je zeker nog lang zult herinneren. ’s Nachts worden in de Wildkogel-Arena regelmatig de fakkels aangestoken, als jonge en minder jonge Wildkogelgasten door de winternacht wandelen. Ook als het donker is, kunnen kleine ijsprinsessen en -prinsen in Neukirchen en Bramberg op verlichte kunst- en natuurijsbanenhun kür oefenen tot het licht uitgaat. www.wildkogel-arena.at

Lunch op de berg!

Sneeuwwals (13.01 – 03.02.24 / 02.03 – 23.03.24)
7 overnachtingen in de gewenste categorie, 6-daagse Wildkogel-skipas geldig voor alle liften in de Wildkogel-Arena, 20% korting op ski- en snowboardverhuur.
Sneeuwwals-cadeau om uit te kiezen: 3 halve dagen bambiniskicursus (2,5 uur per dag), 3 dagen kinderskicursus (4 uur per dag), 4 halve dagen kinderskicursus (2,5 uur per dag), 4 halve dagen cursus voor volwassen beginners of gevorderden (2,5 uur per dag), 2 halve dagen snowboardcursus (2,5 uur per dag), privéles voor 1 persoon (2 uur), privéles voor 2 personen (1,5 uur).Prijs p.p: vanaf 655 euro.
7 overnachtingen in de gewenste categorie, 6-daagse Wildkogel-skipas, rechtstreekse transfer Hamburg-Wildkogel-Arena in de comfortbus (heen & terug). Prijs p.p: vanaf 897 euro

Bergliften Wildkogel winter 2023/24
Periode: 08.12.23 – 10.12.23, 15.12.23 – 07.04.24
Openingstijden dagelijks vanaf 08.30 uur (vanaf 01.02 vanaf 08.15 uur), laatste dalrit 16.30 uur
Skipas voor 1 dag: volw. 63,50 euro / kinderen 31,00 euro 6-daagse skipas: volw. 313,00 euro / kinderen 153,00 euro
Langste verlichte rodelbaan van de wereld (14 km, 1.300 hoogtemeters) – dagelijks verlicht tot 22 uur
Laatste bergrit 16.15 uur: volw. 17,00 euro / kinderen 8,50 euro, dagpas: volw. 42,50 euro / kinderen 21,00 euro
Elke vrijdag avondbergritten voor rodelaars tot 18.30 uur met de Smaragdbahn vanuit Bramberg (avondbergritten niet in de skipas inbegrepen). Alleen bij geschikte weersomstandigheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *