”Wild summer love“ in de Wildkogel-Arena

”Wild summer love“ in de Wildkogel-Arena

De Wildkogel-Arena, gelegen tussen de Hohe Tauern en de Kitzbüheler Alpen, biedt grootse vakantieavonturen. De panoramische berg Wildkogel, de adembenemende valleien in het nationale park en de schilderachtige vakantieoorden Neukirchen am Großvenediger en Bramberg am Wildkogel zorgen voor volop afwisseling. De app “Wildkogel tipps2go” is je bron van inspiratie.

De Wildkogel-Arena ligt in het hart van de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern, vlak bij de hoogste berg van Salzburg, de Großvenediger (3.657 m). De Wildkogel (2.224 m) is de plaatselijke berg van Neukirchen en Bramberg, de gemeenten van het nationale park. Deze berg is van hieruit bereikbaar met de kabelbaan (tot 26.10.2024). Met zijn uitgestrekte hooggelegen wandelgebied staat de Wildkogel bekend als beste panorama- en gezinsberg van Oberpinzgau. Over zijn toppen loopt ook de Hohe Tauern Panorama Trail, een langeafstandswandelroute van de Krimml-watervallen tot het Großarltal met 17 dagetappes en een totale afstand van 275 kilometer. Etappes 1 tot 5 van de wandelroute bieden een overweldigend uitzicht op de Hohe Tauern. Oostenrijks hoogste bergtoppen rijgen zich hier als een parelsnoer aaneen. Een aanrader voor wie voor het eerst aan langeafstandswandelen doet, is de panoramische Sonnenweg op halve hoogte. Deze route heeft een totale afstand van 13 kilometer en bestaat uit vijf etappes, waarvan er drie in Neukirchen en Bramberg liggen.

Eerste drieduizender in de Hohe Tauern

De volgende grote uitdaging wacht in de Hohe Tauern. Met een ervaren berggids hebben velen hier hun eerste drieduizender overwonnen. Conditie, bergervaring en een vaste tred zijn vereisten voor deze unieke ervaring. Begeleide 1,5- tot 2-daagse tochten worden aangeboden naar de Großvenediger (3.657 m), de hoogste berg in Salzburg, en naar de Großglockner (3.798 m), de hoogste berg van Oostenrijk. Alle tips voor natuuravonturen, wandelingen en bergtochten vind je in de app Wildkogel tipps2go. Een andere goede metgezel is de Nationalpark SommerCard, die bij 180 accommodaties in de Wildkogel-Arena bij de overnachtingsprijs is inbegrepen. Hiermee kun je dagelijks een berg- en dalrit met de Wildkogel-bergliften maken. De kaart omvat ook kaartjes voor het regionale openbaar vervoer en een 60-tal attracties en excursiebestemmingen, waaronder de Krimml-watervallen, de Großglockner Hochalpenstraße, het Museum Bramberg en de heropende Nationalparkwelten Hohe Tauern in Mittersill (vanaf 08.05.2024). Met tien nieuwe werelden zoals “marmot & co”, “onderzeese bergpieken” en “wilde wateren” leiden de Nationalparkwelten bezoekers van de hoogste regionen van het natuurpark via de bergweiden naar het dal. De 360°-bioscoop en het adelaarsvluchtpanorama zijn populaire bezoekersattracties gebleven.

Bergwandelingen brengen je tot rust

Als je wandelt, stem je jezelf af op het ritme van de natuur en creëer je bewust een tegengewicht voor onze jachtige tijd. Het gaat om loslaten, nieuwe perspectieven en tot rust komen. Daarvoor moet je ook pauzes inlassen. Strijk neer bij een berghut, geniet van de zon en het uitzicht op de bergtoppen, en laad jezelf op met zelfgemaakte specialiteiten uit Pinzgau. Typische Pinzgau-lekkernijen zoals Kasnocken, Kaspressknödel, zoete Apfelpofesen en Kaiserschmarrn smaken nog beter bij het eindeloos lijkende bergpanorama. Geen wonder dat de culinaire huttentochten met bergwandelgids, die onderdeel zijn van het WildkogelAktiv-programma, zo populair zijn. In de gemeenten van het nationale park Neukirchen en Bramberg zijn gastvrijheid, levenskunst en een sterke band met de natuur dan ook geen loze begrippen. Hier vind je gezellige accommodaties in alle categorieën en voor elk budget, van knusse privékamer tot appartement en comfortabel hotel.

Duurzame vakantiebeleving

De Wildkogel-Arena zet zich al jaren in om duurzaam en eerlijk om te gaan met energie, mobiliteit en natuurlijke hulpbronnen. De Wildkogel-bergliften maken uitsluitend gebruik van elektriciteit afkomstig uit 100 procent hernieuwbare energiebronnen. Een kwart daarvan wordt opgewekt door een fotovoltaïsch systeem op 2.100 meter hoogte op de Wildkogel en een bij het dalstation van de Smaragdbahn. Met de Nationalpark SommerCard heb je recht op een dagelijkse rit met de Wildkogel-bergliften en het gebruik van een aantal wandeltaxi’s en het openbaar vervoer. Bovendien is er de milieuvriendelijke elektrische trein eLINER, waarmee de Wildkogel-Arena als KlimaAktiv-partner opnieuw een voorbeeld stelt op het gebied van klimaatvriendelijke mobiliteit. Met de eLINER bereik je vele interessante locaties in de regio. Ontdek nog meer over de veelzijdigheid van de Wildkogel-Arena in de digitale vakantiegids Wildkogel tipps2go.

WildkogelAktiv-arrangement (01.05–31.10.2024)
3 of 7 overnachtingen, Nationalpark SommerCard, 3 begeleide wandelingen (ma – vr), 1 wandel- en fietskaart, wandelstempelboekje voor kinderen – prijs p.p.: vanaf 165 euro voor 3 nachten, vanaf 385 euro voor 7 nachten

Openingstijden Wildkogelbahn Neukirchen*: 16.–24.05.2024, 29.05–02.06.2024, 07.–09.06.2024: bij mooi weer. 14.06–22.09.2024: dagelijks. 23.09–26.10.2024: bij mooi weer.
Openingstijden Smaragdbahn Bramberg*: 22.–26.05.2024: bij mooi weer. 28.06–15.09.2024: dagelijks. *Eerste rit bergop: 9.00 uur /middagpauze 12.00-13.00 uur / laatste rit bergop 16.00 uur / laatste rit naar beneden 16.30 uur. Je moet rekening houden met onderbrekingen/sluiting vanwege de weersomstandigheden.

www.wildkogel-arena.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *