Van de zonnige nazomer naadloos naar het populaire herfst-Törggelen

Van de zonnige nazomer naadloos naar het populaire herfst-Törggelen

Aan het einde van de zomer en tijdens de gouden herfstdagen staat in Vinschgau in Zuid-Tirol alles in het teken van natuurbeleving, culinair genot, wijncultuur en nieuwe energie tanken. Het door een familie gerunde wandel- en fietshotel Sand****s in Tschars wordt omringd door oogstrijpe wijn- en boomgaarden en is ideaal voor een actieve vakantie voor de poorten van Meran.

Cheers op wandelen en fietsen in het mooiste seizoen

Met het uitzicht op de drieduizenders, de Ortlergroep, het natuurpark Texelgruppe en het nationale park Stilfserjoch worden de nazomer en de herfst pure outdoorhighlights. Twee keer per week begeleidt de gastherenfamilie haar gasten persoonlijk op een wandeling door het unieke landschap in het “zonnigste dal van de Alpen”. Profiteer tot in november van het milde klimaat om ontspannen wandelingen op de bergweiden en panoramische bergtochten te maken. Een tip van de familie Bernhart: “In de nazomer kleuren de vele lariksen op de bergweiden felgeel. Een onvergetelijk natuurspektakel. Bovendien begint het populaire waalwegwandelpad van Schnals direct bij ons aan het hotel.” Wandelen langs de waterlopen is een heerlijke manier om nieuwe energie op te doen. Bovendien maken wijnproeverijen en rondleidingen in de wijn- en appelgaarden een bijzondere ervaring van deze wandelingen.

Geen herfst zonder fiets? Ook de fietsers komen volop aan hun trekken. Hotel Sand is een gecertificeerd mountainbikehotel en lid van de Ötzi Bike Academy. Sportieve en ontspannen fietsers, mountainbikers, racefietsers, gezinnen en e-bikers: rond hotel Sand wordt enthousiast gefietst. Gediplomeerde bikegidsen nemen je mee naar de mooiste uitkijkpunten en de beste mountainbiketrails van Zuid-Tirol. Het hotel is perfect uitgerust om fietsers te ontvangen. Van gratis gebruik van trekkingfietsen en fietshelmen tot onlineverhuur van fietsen; een fietsenstalling en veel keuze aan routevoorstellen en kaartmateriaal: alles is voorzien. Het fietspad loopt vlak achter het hotel en brengt je naar almen en trails. Dankzij bike-in/bike-out geniet je van een ongecompliceerde herfstvakantie.

Jonge wijn, geroosterde kastanjes, …Beleef wijn & genot in het Zuid-Tiroolse fijnproevershotel

De herfst in Zuid-Tirol is het seizoen bij uitstek van de lekkernijen. De appeloogst, de druivenoogst en de Törggele-tijd zijn populair bij fijnproevers van heinde en verre. Logisch dat ook hotel Sand voor de herfst het motto “wijn & genot” heeft gekozen. De fijnproeverskeuken van het hotel tovert verleidelijke gastronomische menu’s van vijf tot zeven gangen op je bord. De herfstavonden in de oude Stube zijn knus en gezellig. Wanneer daarbij de edelste Zuid-Tiroolse wijnen uit de wijnkelder worden gehaald, is het vakantiegeluk compleet. Wijnliefhebbers kunnen zich verheugen op het Meran WineFestival van 8 tot 12 november 2024 in het Kurhaus Meran, een van Europa’s belangrijkste wijnbeurzen. Drie dagen lang worden hier wijnen uit de hele wereld en delicatessen geproefd.

Krachtvolle herfstdagen met wellness, yoga & ayurveda

Een actieve genietvakantie is de grootste passie van Hotel Sand. Als je na je wandel- of fietstocht weer aankomt in het hotel, wachten wellness en ontspanning op je. Het 25 meter lange sportzwembad is het hele jaar door verwarmd. Laat je door het water glijden, adem diep in, ontspan je vermoeide spieren. Dankzij het mediterrane klimaat kun je ook in de herfst nog zwemmen in de natuurlijke zwemvijver in de mooie tuin. Als de dagen korter worden, nodigen het binnenzwembad en de saunawereld je uit om te relaxen. Ons wellnessteam biedt een scala aan weldadige massages voor diepe ontspanning. Van 12 tot 27 oktober 2024 vinden in hotel Sand yogaweken plaats.

Actieve weken (tot 05.10.2024, 06.10–03.11.2024), aankomst za of zo
Inbegrepen: 7 overnachtingen incl. genietershalfpension,2 begeleide hotelwandelingen met de gastherenfamilie,3 begeleide fietstochten met Ötzi Bike, VinschgauCard, wellnesszone met sauna, stoombad, infrarood en rustruimten, 25 meter lange sportbad (het hele jaar door verwarmd), binnenbad, fitnessruimte en natuurlijke zwemvijver. Prijs p. p.: 7 overnachtingen vanaf 931 euro.

Wijnbelevingsdagen (12.10–20.11.24), zat tot woe
Inbegrepen: 4 overnachtingen incl. verwenpension, 1 fles wijn op de kamer bij aankomst, zondag proeverijmenu met wijnbegeleiding, maandag wijnproeverij in de wijnkelder van het hotel, dinsdag waalwegwandeling langs de Via Vinum Venostis, VinschgauCard. Prijs p. p.: 4 overnachtingen vanaf 670 euro.

Yogaweken (12–27.10.2024), aankomst za of zo
Inbegrepen: 7 overnachtingen incl. genietershalfpension, 2 yogasessies van 60 min, 1 yogasessie van 90 min, gratis deelname aan de begeleide wandelingen van het hotel, begeleide fietstochten, VinschgauCard voor gratis gebruik van bussen en treinen in Zuid-Tirol, wellnesszone met sauna, stoombad, infrarood en rustruimten, 25 meter lange sportbad (het hele jaar door verwarmd), binnenbad, fitnessruimte en natuurlijke zwemvijver. Prijs p. p.: 7 overnachtingen vanaf 981 euro.

www.hotel-sand.comGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *