Innsbruck na WK wielrennen als fietsregio op de kaart gezet

Innsbruck na WK wielrennen als fietsregio op de kaart gezet

De bergen direct voor de deur, afwisselend terrein – van glooiend tot alpine – een ideale infrastructuur en fenomenaal uitzicht; Innsbruck heeft alles wat je nodig hebt voor een bijzondere tijd op twee wielen. Terwijl recreatieve fietsers plezier beleven op glooiende fietspaden in het dal, hebben toerliefhebbers de keuze uit een gezellige route langs de almen of een fascinerende beleving op grote hoogte boven de stad. Gravity bikers verheugen zich op afwisselende trails en voor wielrenners liggen kilometers asfalt of uitdagende bergetappes binnen handbereik. Innsbruck stad is nooit ver weg, ongeacht waar je in de regio je fietsavontuur beleeft. Deze unieke combinatie van alpine avontuur en urban lifestyle is wat Innsbruck zo bijzonder maakt als fietsbestemming.

Toerfietsen
Dwars door de natuur, helemaal in het moment, ontspannen en genieten langs de Inn en door de historische stad. Bij toerfietsen wordt de route het doel en staat het optimaal beleven van het landschap, de cultuur en de gastronomie in het middelpunt.

De Innradweg is met een lengte van 520 km één van de langste internationale fietsroutes van Europa. Onderweg ontdek je naast de afwisselende alpenlandschappen ook de bijzondere natuur, de cultuur, de tradities en de moderne stadse flair evenals de landelijke rust en ruimte. Bezienswaardigheden zoals het cisterciënzer klooster Stift Stams kunnen praktisch vanaf de fiets worden bekeken. En Innsbruck betovert met zijn historische oude centrum en het wereldberoemde Gouden Dak evenals de moderne Bergisel skischans of de futuristische Hungerburgbahn.

Op de Genotroutes langs de Inn en op het Mieminger Plateau luidt het motto “fietsen, ontdekken en genieten”. Op een totale lengte van zo’n 40 km van Silz naar Inzing en op verschillende rondes op het Mieminger Plateau gaat het niet zozeer om de afgelegde afstand, maar staan de lokale gastronomische producten in het licht. Zelfgemaakte producten, variërend van bijenhoning tot schnaps, kunnen worden geproefd en gekocht bij 27 locaties, van bedrijven tot boerderijen.

Passie op smalle bandjes
Of je nu een onverbeterlijke wielrenner bent met marathonambities, gemotiveerde beginner of een recreatieve wielrenner, Innsbruck is hét racefiets eldorado! Van 500 (Innsbruck stad) tot aan 2.020 meter hoogte (Kühtai), bergopwaarts kent deze passie geen grenzen. De vlakke asfaltwegen in het dal liggen er perfect bij voor de recreatieve wielrenners. Door de optimale ligging van de stad kun je eenvoudig met de fiets de stad in en bespaar je een autorit. Innsbruck was niet voor niets de locatie van het WK Wielrennen 2018.

Een uitdagende klassieke tour leidt van Innsbruck naar de hoogste wereldbekerlocatie in Oostenrijk – Kühtai. De veeleisende beklimmingen in de hoog alpine omgeving vereisen kracht en uithoudingsvermogen – maar je wordt beloond met prachtige bergpanorama’s, idyllische dorpen en snelle afdalingen. De tour begint direct in Innsbruck op de geasfalteerde Innradweg. In westelijke richting volg je de hoofdweg aan de noordkant van de rivier naar Telfs. Daar kruist de weg de Inn en vervolgt de route naar het zuiden richting Ötztaler Höhe. In Ötz begint de veeleisende klim over de Ötzerau en Ochsengarten naar het hoogste punt Kühtai met een stijgingspercentage van 18% op het steilste gedeelte. Vanaf Kühtai – waar je in de zomer prima kunt pauzeren – gaat de weg steil omlaag door het schilderachtige Sellraintal richting Kematen. Op deze weg is weinig verkeer, maar je kunt er wel vee en wilde dieren tegenkomen. Eenmaal in het dal in Kematen verloopt de terugweg vlak over de Innradweg naar Innsbruck.
Hoogtemeters: 1.600m; afstand 110km; niveau: zwaar.

Mountainbiken
In het oude centrum genieten van een cappuccino en een uur later plezier beleven op de legendarische Nordkette Singletrail hoog boven de daken van de stad – alleen Innsbruck biedt zo’n unieke mix van fietsavontuur en urban lifestyle. Voor iedere vorm van mountainbiken heeft de regio het bijpassende terrein paraat – de gezellige almronde, de panoramische route langs de toppen van de bergen, afwisselende dagtochten of actieve trails. Cross country rijders komen hier net als enduro bikers en downhillers aan hun trekken. Mountainbiken in de regio Innsbruck is uniek en veelzijdig – gewoonweg geweldig.

Een mountainbikeroute bovenop de 2.248 meter hoge Patscherkofel is een ware sportieve uitdaging, maar zeker ook een beleving voor alle tourfans die het hogerop willen zoeken. Een goede conditie is vereist om de Olympiaberg te bedwingen, maar je wordt dan wel beloond met een 360 graden rondom panorama over het Inntal.
Hoogtemeters: 1.454m; duur: 5 à 6 uur; niveau: zwaar.

Op de Mutterer drie-almen ronde worden de Muttereralm, Raitiseralm en de Kreitheralm met elkaar verbonden in een rondtour met grandioos uitzicht op Innsbruck. De technisch eenvoudige tocht over brede bospaden met start in Mutters vervolgt zijn route al klimmend naar de Muttereralm (1.608 m). Over een ontspannen panoramaweg gaat de route verder naar de Raitiseralm en over de Kreitheralm terug het dal in. Boven heb je een prachtig uitzicht op het Wipp- en Stubaital en de Patscherkofel.
Hoogtemeters: ca. 880m; afstand: 25km; niveau: gemiddeld.www.innsbruck.info/nl/wielersport.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *