Ook in de zomer is het bergdorp Prechtlgut een aanrader

Ook in de zomer is het bergdorp Prechtlgut een aanrader

In het nieuw geopende bergdorp Prechtlgut in Wagrain wordt de tijd teruggedraaid. Het motto ‘Vakantie zoals toen – met de luxe van nu’ doet echter vermoeden dat gasten hier iets heel bijzonders te wachten staat. Het omliggende bergpanorama van de Pongau stimuleert fietsers om op de fiets te springen.

Uphill op de Grafenberg, downhill in Bikepark Wagrain. Of je nu sportief bent op de mountainbike of racefiets, of op je gemak op de e-bike met de kinderen een fietstocht maakt: de wielen zullen rollen in het eerste zomerseizoen van de Prechtlgut-chalets in Wagrain. De 85 tot 150 m² grote chalets bieden plaats aan maximaal acht personen en behoren tot de gerenommeerde Hideaway-hotels. De hoogwaardige, natuurlijke inrichting met loden, natuursteen, oud hout en alpendennenhout schept een behaaglijk wooncomfort – en biedt een aangenaam tegenwicht tegen de alledaagse stress. Ieder chalet heeft een wellnesszone met sauna-stoomcabine en infraroodcabine, regendouche en rustruimte en een hottub op het terras. Digitale tv, wifi en een parkeerplaats in een ondergrondse parkeergarage zijn eveneens standaard aanwezig.

In Wagrain kunnen professionele en recreatieve fietsers hun hart ophalen

Mountainbikers vinden direct voor de deur van het chalet hun uitdagingen zoals een oversteek naar het Großarltal, de Höllenstein en de Grafenberg, een e-bike-etappe naar de Jägersee en een wielerwedstrijd op de Großglockner. Of maak je liever een tocht over het Weberlandl, langs ruisende beekjes en door koele bossen omhoog naar schilderachtige bergmeren en romantische zomerweiden zoals de Edelweißalm? Al met al kunnen vanuit Wagrain en het Kleinarltal 19 MTB-routes worden gereden. Het Bikepark Wagrain bij de Flying Mozart behoort volgens downhillers tot de ‘best of Austria’ en is binnen vijf minuten bereikbaar. De gondel brengt bikers en bikes naar de top die daarvandaan door het bos naar beneden schieten. Razendsnelle bochten en spannende sprongen zorgen voor de kick. Wielrenners die van plan zijn om een uitdagende dagetappe te fietsen, slaan bij St. Johann het Tauern-fietspad in en gaan richting de Tennengebirgsrunde of Großglockner Hochalpenstraße. E-bikers kunnen heel ontspannen naar de groen glinsterende Jägersee of het Moadörfl op de fiets stappen. Verhuur- en oplaadpunten zijn er in het hele Wagrain- en Kleinarltal. Wie behoefte heeft aan een paar uur training, boekt een bike-guide of een bike-camp. Hoogwaardige bikes en accessoires zijn verkrijgbaar bij de sportzaken in Wagrain.

Bijtanken in je eigen rustieke chalet

Nadat je bij je eigen Prechtlgut-chalet van de fiets bent gestapt, draait alles om gezelligheid: samen koken in de uitstekend uitgeruste chaletkeuken of toch een bezoek brengen aan het restaurant Prechtlstadl? Daar wordt Oostenrijks gekookt. Daarbij is er natuurlijk de passende wijnaanbeveling of na reservering het traditionele ‘Hut-Essen’ en een fondue. En altijd iets heerlijks uit de dessertkeuken zoals Topfen- of Apfelstrudel en huisgemaakte chocoladesoufflé. Ook op die manier ontdekken jong en oud al de facetten van puur vakantiegenot in het bergdorp Prechtlgut. www.prechtlgut.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *