Gratis skilesssen voor de kinderen en korting op verhuurmateriaal

Gratis skilesssen voor de kinderen en korting op verhuurmateriaal

In de Silberregion Karwendel heeft skiën nog steeds een zeer originele charme. Ieder van de vijf overzichtelijke skigebieden heeft maximaal 14 kilometer pistes, die allemaal een gemakkelijke tot gematigde moeilijkheidsgraad hebben en daarom ideaal voor actieve gezinnen, beginners en recreatieve skiërs zijn. Hier heb je nog de tijd en de ruimte om het evenwicht op twee latten te trainen en zelf het plezier van het bochten maken in de sneeuw te ontdekken. En dat allemaal zonder stress, maar met wel de zekerheid dat het niet te hoog gegrepen is. De skileraren nemen alle tijd zodat hun pupillen het beste uit de cursus halen. En iedereen die het uitprobeert, is verbaasd over hoe snel ze aan de slag kunnen. En over hoe gunstig de condities zijn. Wanneer ouders zeven nachten boeken in de Silberregion Karwendel, kost de 6-daagse kinderskicursus voor kinderen van vier tot twaalf jaar helemaal niks, net als de skikaartjes voor de beginnersliften. Op de skiverhuur krijg je 50% korting. In totaal kun je tijdens de wintersportvakantie tot wel 235 euro per kind besparen.

Tip: In de vijf kleine skigebieden van de Silberregion Karwendel leren kinderen bochten maken in de sneeuw en dat allemaal zonder lange wachtrijen bij de liften, overvolle pistes en andere stressfactoren. Bovendien zijn de skilessen voor kinderen hier de hele winter gratis.

Kinderen skiën gratis in Silbertal Karwendel

Het grootste van de vijf gezinsvriendelijke skigebieden bevindt zich op de Kellerjoch bei Schwaz: de stoeltjeslift brengt sneeuwliefhebbers omhoog. Daar aangekomen geniet je van een fantastisch uitzicht op de Karwendel en zonnige hellingen om mooie wijde bochten te maken. Beneden bij het dalstation is het moderne kinderland Grafenast en de skischool. Midden in Stans brengt de Burglift de wintersporters naar het startpunt van een eenvoudige oefenpiste met een klein funpark. De Hoferlift in Kolsassberg met loopband en touwlift is een ontmoetingspunt voor de allerkleinsten die tijdens de skiles hun eerste bochtjes willen maken. In Weerberg ontmoeten beginners en gezinnen elkaar bij de Schwannerlift die zich direct naast de bushalte bevindt. De makkelijke pistes, een pannenkoeklift en twee loopbanden maken het gemakkelijk om naar boven en weer naar beneden te gaan. Wie al wat meer durft, neemt de Hüttegglift om verder de berg op te gaan.

Sneeuwschoenwandelen in Tirol

De Silberregion Karwendel staat bekend als een van de beste regio’s van Tirol voor sneeuwschoenwandelingen. Met de grote ‘rackets’ aan je voeten kun je het prachtige natuurgebied verkennen. Je hoort alleen het zachte kraken van de sneeuw onder je sneeuwschoenen en wanneer je opkijkt, zie je niets dan glinsterende sneeuwdekens in de ondergaande winterzon: dat zijn de belevenissen waar puristische winterliefhebbers naar op zoek zijn en die vind je alleen buiten de geprepareerde pistes. In de Silberregion Karwendel worden regelmatig wandelingen op sneeuwschoenen georganiseerd met gidsen die de Pillberg en de Weerberg als hun broekzak kennen. Als je zo’n tocht maakt met een gids wordt deze meestal gevolgd door een culinaire maaltijd in een authentieke hut. Maar veel natuurgebieden in de Silberregion kunnen ook zonder begeleiding worden ontdekt: bijvoorbeeld de kleine familieroute op de Hochpillberg, die over het bewegwijzerde „Weg der Sinne” (Pad de Zintuigen), de Hofer en Loasweg gaat en langs houten sterren, een boomstamlabyrint en een houten troon. Het landschap is uniek, maar de tocht vanaf de Weerberg aan de rand van de skipiste over de Höhenweg verder naar de Nonsalm is wat veeleisender. Op de prachtige besneeuwde hellingen worden getrainde wandelaars beloond met een fantastisch uitzicht over de Karwendel.

Genieten van het uitzicht en de verse sneeuw

Tip: De Silberregion Karwendel organiseert op 14 februari 20201 het sneeuwschoenen-testival bij de Schiestlhof in Weerberg. Voor beginners en gevorderden. Zo leer je de techniek en de regio stap voor stap kennen en waarderen. Het lenen van sneeuwschoenen is net zo gratis als begeleide tochten en veiligheidstrainingen, evenals tips en trucs van professionals op het gebied van sneeuwschoenwandelingen.

Winters genieten in Silbertal Karwendel

Rodelen hoort bij de wintersportvakantie

In de Silberregion Karwendel zijn veel plaatselijke bewoners opgegroeid met een rodel als standaard winterse uitrusting en ze verkorten daarmee nog steeds hun weg naar het dal. Hier bevindt zich zelfs een van de laatste traditionele rodelmakers in de Alpen. Bernhard Lederwasch maakt nog steeds zijn Gallzeiner Rodels. In tijden waarin het voor velen namelijk draait om duurzaam wintergenot, groeit de kring van amateurrodelaars voortdurend. Deze sport kan in alle plaatsen in de Silberregion Karwendel worden uitgeoefend. Er worden hier 15 geregistreerde rodelbanen geteld. Daartoe behoort ook de langste rodelbaan van Tirol die zich over een lengte van negen kilometer vanaf de Kellerjoch naar het dal van de Silberstadt Schwaz slingert. Als je ’s avonds bij kunstlicht bochten wilt maken, kun je naar de rodelbanen op de Vomperberg, in Stans en in Jenbach. En ongeacht waar je de helling afdaalt: een pauze in een van de authentieke hutten hoort erbij als je gaat rodelen in de Silberregion Karwendel – net als een „Brettljause” met bergkaas, boerenboter en heerlijk boerenbrood.

Gas erop! Wie is als eerste beneden!

Eldorado voor langlaufers

Ook op langlaufski’s kun je in de Silberregion Karwendel heel bijzondere plaatsen ontdekken. Zoals de große Ahornboden, een natuurmonument met honderden oude bergesdoorns in de noordelijke Karwendel. De met het kwaliteitslabel voor loipes bekroonde route loopt door de Hinterriss, is in de winter afgesloten voor autoverkeer en belooft dus het pure genieten in de natuur. Heen en terug moet je rekening houden met zo’n 30 kilometer, wat zeker de moeite waard is voor getrainde en sportieve langlaufers. Er zijn in totaal vijf van dergelijke veelbelovende hooggelegen langlaufloipes in de Silberregion Karwendel, zowel op de Pillberg als op de Weerberg en de Vomperberg. Op al deze loipes is er gegarandeerd sneeuw en veel zon en kun je genieten van onvergetelijke indrukken uit de natuur en een fantastisch uitzicht op de Karwendel en Tuxer Alpen. Wie liever een kort rondje in het Inntal maakt, kan de beginnersloipe bij Schwaz nemen.

www.silberregion-karwendel.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *