Voel je veilig in de Wildkogel-Arena te Neukirchen, de geheimtip in het Salzburgerland

Voel je veilig in de Wildkogel-Arena te Neukirchen, de geheimtip in het Salzburgerland

Beste preparering en brede pistes.

De Wildkogel-Arena scoort met brede pistes en een uitgekiend veiligheidsconcept, dat vooral deze winter bijzonder populair is. Het wereldwijd toonaangevende skigebied met tot 80 kilometer aan pistes is bovendien de testwinnaar op het gebied van netheid en hygiëne (skiresort.nl). Ook bij de speciale aanbiediingen in januari en maart geldt het motto “Je veilig en goed voelen”.

De Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg krijgt steeds weer opnieuw de beste cijfers voor het geweldige totaalaanbod: van skiareatest.com ontving de Wildkogel-Arena de onderscheiding „belevenis- & familieskigebied”. Gezinnen met kinderen, volwassen beginners en mensen die weer opnieuw gaan beginnen, vinden vast en zeker hun favoriete piste tussen de 80 kilometer pistes, aangezien 85 procent hiervan gemakkelijk tot matig moeilijk is. Sportieve pistevreters halen het beste uit zichzelf en de winter op de 15 procent zwarte pistes en varianten. Recreatieskiërs, die veel ruimte op de piste en de uitgestrektheid van het skigebied waarderen, zijn verheugd met de Schneewalzer-arrangementen in januari en maart. De aanbieding is inclusief een week accommodatie en een 6-daagse skipas voor de Wildkogel-Arena. Daarnaast is een beginners- of opfriscursus inbegrepen, afhankelijk van het niveau.

Heerlijke panorama’s vanuit het skigebied.

De Wildkogel-ondernemingen voldoen aan alle officiële eisen en treffen alle noodzakelijke maatregelen, zodat de gasten zo veilig mogelijk van het skigebied kunnen genieten

Ook de kleintjes leren hier spelenderwijs skiën

Voor de allerkleinsten vanaf drie jaar worden minicursussen aangeboden en de iets oudere kinderen zijn aan het juiste adres bij de Kogel-Mogel kindergebieden van de professionele skischolen bij de bergstations. Dankzij skicarrousels en loopbanden is het kinderspel om te beginnen met de sport in de frisse lucht. En tot slot mag de gezellige pauze in een berghut onder het genot van echte Pinzgauer lekkernijen niet ontbreken. Uiteraard met de nodige afstand.

Even pauze op de berg! Genieten!

Lekker wild op de langste, verlichte rodelbaan ter wereld

Verbreek een record en suis de berg af op deze natuurlijke rodelbaan terwijl je, geloof het of niet, 1.300 meter hoogteverschil overbrugt over een lengte van 14 kilometer: wie wild raakt van het idee van 30 tot 50 minuten rodelplezier kan zich begeven naar het startpunt van de langste, verlichte rodelbaan ter wereld in de Wildkogel-Arena.

Langste verlichte rodelbaan van de wereld (14 km, 1.300 hoogtemeters) – dagelijks verlicht tot 22.00 uur.

Vol met bochten, gezinsvriendelijk en altijd spannend: rodelen is sportief bezig zijn en plezier maken in de frisse berglucht. Het startpunt voor het langste, verlichte rodelplezier ter wereld ligt op 2.100 meter. Hoog op de mooiste berg met uitzicht in de Salzburger Oberpinzgau, bij het bergstation van de Smaragdbahn. Je bent er in een paar minuten met de Wildkogelbahn of de Smaragdbahn. Beide banen zijn dagelijks tot 16.30 uur in bedrijf, voor rodelaars is de Smaragdbahn zelfs elke vrijdag tot 18.30 uur geopend. Eenmaal boven hoef je je niet te haasten, want de 14 kilometer lange, perfect geprepareerde rodelbaan is elke dag tot 22.00 uur verlicht.

Even een selfi scoren!

Al snel laat je, met de “teugels” stevig in de hand, de wind in je gezicht waaien op de brede rodelbaan. Er worden regelmatig rodelworkshops gehouden waarbij je handige tips krijgt voor de juiste rem- en bochtentechniek. Om extra lang van de gemiddeld 40 minuten rodelplezier te genieten, raden we onderweg een tussenstop of een pauze in een berghut aan. Nadat iedereen is aangesterkt door typische Pinzgauer lekkernijen, snijdt iedereen de “excellente bochten” weer aan. De langste, verlichte rodelbaan ter wereld heeft immers nog maar net het internationale gouden keurmerk voor rodelbanen gekregen. Er zijn nog meer familierodelbanen in de Wildkogel-Arena: bij Gasthof Stockenbaum en bij Gasthof Neuhaushof. Op de rodelbaan Kühnreit kan iedere dag tot 21.00 uur in het licht van de schijnwerpers worden gerodeld.

Leef je uit in het funpark

Aanbieding: Schneewalzer-arrangementen (9 tot 30 januari en 6 tot 27 maart 2021.

Inclusief: 7 overnachtingen met halfpension resp. ontbijt of in een appartement (zonder verzorging), 6-daagse skipas Wildkogel Arena, skicursus + andere kortingen zoals 20% korting op skihuur – Prijs p.p.: vanaf 480 euro

http://www.wildkogel-arena.at

Kerstmarkt in Neukirchen – Bramberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *