Genieten op de wijnbergen in Zuid-Tirol

Genieten op de wijnbergen in Zuid-Tirol

Een waardevolle plek, dat is het ****superior hotel Golserhof in de ware zin van het woord. Te midden van de eindeloze, uitgestrekte wijnbergen boven Merano, spreekt het kleine luxe hotel tot de verbeelding met mooie uitzichten, hartelijkheid en een geweldige gastvrijheid. “Gewoon genieten” – dit doel streven de gastheren Hiltrud Gufler en Patrick Mair met veel toewijding na. Een buitengewone plek om te genieten van het ontwaken van de lente in een ongedwongen privésfeer.

Onthaasten in de regio Merano.

Idyllische bergweiden, rustieke hutten, zogenaamde ‘krachtplaatsen’, wild stromend water, rustige meertjes: de Golserhof ligt midden in een weergaloos wandelgebied. De regio Merano en omgeving kent maar liefst 300 dagen zon per jaar. De 600 kilometer wandelpaden en de eindeloze natuur om te bewonderen en te beleven, laten de wandelaars en bergsporters niet meer los. Patrick, Luis en Maggie zijn de wandelgidsen van het Golserhof. Qua wandelbeleving en hartelijkheid vinden zij altijd de juiste weg. Het zijn echte Zuid-Tiroolse bergliefhebbers (vier geleide wandelingen per week). Het voorjaarszonnetje wakkert de drang om te bewegen aan: de regio Merano en omgeving staat bekend om de uitstekend aangelegde fietspaden door een veelzijdig natuurlijk en cultureel landschap, door bloeiende appelboomgaarden en groene bossen. Dankzij het milde klimaat zitten mountainbikers, wielrenners en e-bikers bijna het hele jaar stevig in het zadel. De Golserhof is de oprichter van golfclub Passeier-Meran en wie vijf dagen of langer blijft, mag met 20 procent korting golfen op de golfbanen Passeier en Lana.  

Heerlijk relaxen na een actieve dag in de bergen.

Het dak van het ****superior hotel Golserhof geeft je een ongelofelijk gevoel van vrijheid. Een onbelemmerd, open uitzicht op de wijnbergen en boomgaarden, de bergen en Merano, strekt zich voor je ogen uit. Het panoramazwembad is aangenaam warm, maar ook op de zonneterrassen, op de lounge-eilanden en hemelbedden is het aangenaam vertoeven. Het binnenzwembad nodigt je uit om te ontspannen in een exclusieve ambiance. Het wellnessaanbod is volledig gewijd aan holistisch welzijn met helende bad- en schoonheidsrituelen. Een appel- of hooibehandeling of eeuwenoude tradities uit het Verre Oosten, genieten van de rust in de saunawereld – bij het Golserhof gaat het erom dat gasten zich prettig voelen. “In vino sanitas” is de wellnesstip voor het voorjaar. Een exquise wijndroesem-scrub regenereert de huid. Na een heerlijk druivenbad onder het genot van een druivensapje en een aansluitende behandeling met druivenolie voelt de huid heerlijk zacht aan.

Panoramisch uitzicht over de glooiende wijnakkers.
Eindeloze wandelingen door de wijnranken kenmerken de regio rond Merano.

In de keuken van het Golserhof komen Zuid-Tirol, Italië en de hele wereld samen. Er groeit veel goeds in de eigen tuin, waarvan het keukenteam met veel aandacht de fijnste creaties maakt: geïnspireerd door het eigen land, met een mediterraan tintje en in een nieuw jasje gestoken. De wijnkelder bevat een voortreffelijke verzameling van de beste wijnen uit Zuid-Tirol en heel Italië. 

Ooit was dit een boerderij, maar tegenwoordig bevindt zich hier een exclusief toevluchtsoord vol wellness en puur genot, midden tussen de wijnbergen. Volgens Holidaycheck is het ****superior hotel Golserhof een van de beste hotels in Italië. booking.com heeft het Golserhof de Traveller Review Award 2020 toegekend.

www.golserhof.it

Aan tafel! Chef specials!
Culinaire specialiteiten met regionale producten.
Het is net vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *