Veilig de bergen beleven tijdens de Wildkogel-wandelzomer

Veilig de bergen beleven tijdens de Wildkogel-wandelzomer

De Wildkogel-bergliften behoren tot de beste Oostenrijkse bergliften voor in de zomer: het Nationaal Park Hohe Tauern beschikt over 1.000 kilometer aan wandelroutes. Dat zijn ontzettend veel redenen om in beweging te komen. Bijvoorbeeld naar het ‘Sulzbachtäler wereld-wildernisgebied’.

Moderne bergbanen brengen je naar de alpenweides

De directie van de Wildkogel-bergliften, die wordt vertegenwoordigd door Bernhard Gruber en Rudi Göstl, heeft een mooie boodschap voor wandelaars van alle leeftijden die waarde hechten aan kwaliteit en veiligheid: de Wildkogel-bergbanen zijn de beste Oostenrijkse bergbanen voor in de zomer die garant staan voor een echte en gecertificeerde bergbeleving. Het keurmerk wordt alleen verleend aan bergliften die gasten unieke vakantiebelevenissen, een gevarieerd aanbod en attracties te bieden hebben. Met de Wildkogelbahn en de Smaragdbahn zweven gezinnen in het uitgestrekte hooggelegen wandelgebied Wildkogel op een hoogte van 2.100 meter door het hart van de Kitzbüheler Alpen. Bij beide bergstations beginnen diverse wandelroutes waarvan er enkele zelfs geschikt zijn voor kinderwagens. Met de gastenkaart kun je bij het VVV-kantoor gratis buggy’s en kinderdragers lenen. Dit is het ideale startpunt voor panoramische wandelingen op de Zirbenrundweg, de Wildkogel Seenrundweg, de Smaragdbahnweg of de Panoramaweg. Deze laatste start vanaf het bergstation van de Wildkogelbahn (2.091 m) en leidt over een pad met prachtige uitzichtpunten naar het tussenstation (1.644 m). Hier sluit de zorgvuldig aangelegde ‘Rutschenweg’ op deze route aan. Op deze route bevinden zich tien roestvrijstalen glijbanen van 22 tot 53 meter lang die voor tempo zorgen. Vanaf het eindpunt bij Gasthof Stockenbaum bereik je Neukirchen in ongeveer 45 minuten via een aangenaam wandelpad. Snelheidsduivels zweven met de Smaragdbahn naar boven naar het begin van  de mountainkartbaan. Met stevige, all-terrain driewielerkarts rijd je over een bochtenrijk parcours van 4 kilometer lang naar beneden. Verreweg een van de beste belevenissen op de Wildkogel die roept om herhaling. Maar er zijn ook nog andere manieren om vanaf het bergstation van de Smaragdbahn weer in het dal te komen. Een tip is de Smaragdbahnweg, die naar het tussenstation van de Smaragdbahn leidt. De BB Wildkogel-app is de gratis begeleider van de Wildkogel-bergliften met live-informatie uit de Wildkogel-Arena.

Heerlijke bergpanorama’s

De dalen Trattenbachtal, Dürnbachtal en Mühlbachtal bieden onbeschrijflijke Tauern-uitzichten op de overzijde van het dal van het Nationaal Park Hohe Tauern. Er zijn verschillende leer- en themapaden in de Wildkogel-Arena. Het leerpad Seebach naar de idyllische Seebachsee meer is bijzonder aan te bevelen voor wandelaars met een goede conditie die op zoek zijn naar rust. Wie ‘steenrijk’ wil worden, neemt in het Nationaal Park Hohe Tauern de Smaragdweg naar het Habachtal dal, de enige plek in Europa waar nog smaragden kunnen worden gevonden. Twee keer per week worden daar begeleide mineralen-excursies aangeboden waarbij naar smaragden wordt gezocht. Een echte belevenis is de Venedigerweg met een indrukwekkende hangbrug van 60 meter, kinderweides en stempelstations, waar kinderen worden uitgenodigd om uit te rusten en te spelen. Adembenemend mooi is het natuurmonument Untersulzbach waterval in een 80 meter diepe kloof aan het begin van het Untersulzbachtal dal. Wie de weg vervolgt, komt bij de Geolehrweg ‘Blik door het Tauern-venster’ en bij het mijnmuseum Schaubergwerk Hochfeld.

“Top gevoelens tijdens gletsjertochten”

Twee jaar geleden werden de dalen Ober- en Untersulzbachtal door de International Union for Conservation of Nature (IUCN) als beschermd natuurgebied erkend. In het gebied bevinden zich meer dan 25 bergen met een top van 3.000 meter of hoger en 17 gletsjers. Het hoogste punt is de 3.657 meter hoge top van de Großvenediger. De veeleisende tocht in het hooggebergte naar de hoogste top van het Salzburger Land is een van de bekendste en populairste bergtochten in de oostelijke Alpen. Onder de top ligt de natuurlijke habitat van steenbokken, gemzen, marmotten en lammergieren. En wandelaars met een voorkeur voor insider-tips ontdekken in het Obersulzbachtal dal vele waardevolle bestemmingen: zoals de imposante gletsjermorenes en het gletsjermeer, waaromheen je op het gletsjerpad in het Obersulzbachtal dal kunt wandelen. Je kunt ook onder begeleiding van nationale parkrangers of gediplomeerde wandel- en berggidsen een intense ervaring beleven naar de toppen van de Venediger- en Glockner-bergketens. De honger naar de ultieme bergbeleving wordt gestild door de Keeskogel, Larmkogel, Dreiherrenspitze, Hoher Gabler, Großer Geiger, Großvenediger of Großglockner (3.798 m), de hoogste berg van Oostenrijk. Alle informatie over tochten, hutten en het weer vind je op www.wildkogel-arena.at en in de gratis app ‘Erlebnis Nationalpark’. Nadat je de gegevens hebt gedownload, kun je ze ook offline gebruiken.

Panorama wandelpaden met uitzicht op de bergwereld

NIEUW: Hohe Tauern Panorama Trail met tien etappes

De Hohe Tauern Panorama Trail vormt een nieuwe uitdaging voor langeafstandswandelaars. De route begint bij de Krimmler watervallen en is 150 kilometer lang. De route is verdeeld over tien etappes waarbij 14.000 hoogtemeters door de Kitzbüheler Alpen worden overbrugd. Het Tauern-panorama tijdens de route is overweldigend. Tientallen toppen van drieduizenders vormen het decor van deze bergervaring. Tijdens de Hohe Tauern Panorama Trail moet dagelijks zes tot zeven uur worden gewandeld. Daarom is deze route alleen geschikt voor ambitieuze wandelaars. Je kunt gebruik maken van een bagageservice. Voor gezinnen en beginners is de zogenaamde ‘Sonnenweg’ ideaal. Deze lichte variant van de Hohe Tauern Panorama Trail op middelhoge hoogte is onderverdeeld in vijf etappes, die ook bij slecht weer, plotselinge weersveranderingen of tijdens seizoensgebonden daluren gemakkelijk te bewandelen zijn.

Met de Nationalpark Sommercard heeft u veel op zak

Op stap met de nieuwe e-liner

De Nationalpark Sommercard is een extra joker die u kunt inzetten voor ongeveer 60 aanbiedingen voor alle natuurbelevenissen in de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern: inbegrepen zijn bijvoorbeeld de Krimmler watervallen en waterwereld, het museum in Bramberg en het Nationaal Park Centrum in Mittersill, evenals een rit met de Wildkogelbahn of de Smaragdbahn. Absolute hoogtepunten, die voor kaarthouders inbegrepen zijn, zijn de ritten over de Großglockner Hoogalpenstraat en de Gerlos Alpenstraat. Bij de Nationalpark Sommercard is het dagelijks gebruik van al het lokale en openbaar vervoer inbegrepen, inclusief de Pinzgauer stoptrein, de openbare busdiensten en enkele wandeltaxi’s, zodat ook de auto even rust krijgt. Bovendien krijgt u korting op veel excursies. De Nationalpark Sommercard is bij 150 partnerbedrijven van alle categorieën in Neukirchen en Bramberg bij de kamerprijs inbegrepen.

De Wildkogel-Arena is partner van het Oostenrijkse KlimaAktiv-programma en geeft met de nieuwe e-liner (elektrische trein) het goede voorbeeld om mobiliteit klimaatvriendelijker vorm te geven. Grote en kleine gasten worden milieuvriendelijk en comfortabel naar de startpunten van het WildkogelAktiv-programma gebracht. De reis alleen is al een belevenis. Door de grote panoramavensters kunt u namelijk genieten van een prachtig uitzicht op de fascinerende omringende bergen. www.wildkogel-arena.at/nl

Eindeloze wandelingen door de wijnranken kenmerken de regio rond Merano.

Voor meer informatie: www.wildkogel-arena.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *