Zes redenen om WILD te zijn op een vakantie in de Wildkogel Arena

Zes redenen om WILD te zijn op een vakantie in de Wildkogel Arena

800 km trails to be wild

1 -Het vakantiegebied bij het Nationale Park Hohe Tauern wordt geroemd door haar variatie. Elke dag een andere activiteit van fietsen en wandelen tot klimmen en cultuur snuiven. In de Wildkogel-Arena is zo veel te ontdekken dat één vakantie niet genoeg is.

2- De bergbanen van de Wildkogel Arena zijn uitgeroepen tot de beste van alle liften die in de zomer operationeel zijn in Oostenrijk. De gondels omhoog zijn de toegang tot meer dan 1000 kilometer aan wandel- en hiking paden in het Hoge Tauren National Park. Een van de mooiste is de Panorama route die start bij het bergstation op 2091 meter en voert langs verschillende uitzichtpunten naar het middenstation op 1644 meter.

Panorama’s to be wild!

3- Mountainbike paradise, zo kun je vele routes en trails in de Wildkogel-Arena zeker noemen. Voordat je de meer dan 800 kilometer aan singletracks en bospaden hebt afgelegd ben je wel een paar vakanties zoet. En wil je het rustiger aan doen, kies dan voor het 270 kilometer lange Tauern fietspad. Ideaal voor e-bikers en families met kinderen. En heb je geen fiets bij je, dan huur je hem eenvoudig ter plekke. Je kunt ook een gids inhuren die je de beste routes laat zien.

4- En van al dat sporten en de gezonde berglucht krijg je honger. Gelukkig bieden tal van berghutten, restaurants en bakkerijen de meest uiteenlopende specialiteiten. Schep je bord maar vol met Kaiserschmarrn of kies voor cheese-dumplings. Van de Pinzgauer specialitieten loopt het water in je mond.

Familytime to be wild

5- Kinderen beleven spel, sport en avonturen met de twee mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mia. Tijdens de ‘koele’ middag op de bioboerderij staan een rondleiding door de stallen, ponyrijden, harten van hooi knutselen en boter maken op het programma. In het Salzburger Wollstadel kunnen kinderen tijdens het vilten proberen hoe een sleutelhanger wordt gemaakt van wol, water en zeep. Achter het avontuur voor kinderen bij de Blausee meer staat een barbecue met veel leuke ideeën.

6- Nationalpark Zomerkaart en BB Wildkogel app Met de speciale zomerkaart kun je een keer dag op en neer met een van de twee de gondelliften naar de Wildkogel. Daarnaast is hij geldig als toegangsbewijs naar bijvoorbeeld de Krimml waterval, het museum in Bramberg of het National Park Center en de Grossglockner Strasse. En met de app heb je alle informatie over openingstijden, prijzen en informatie over de bergbanen direct onder handbereik.

Bergbanen to be wild

www.wildkogel-arena.at/nl

Fotocredits:wildkogel-arena neukirchen bramberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *