Kom tot jezelf in het Meranerland in Zuid-Tirol

Kom tot jezelf in het Meranerland in Zuid-Tirol

Ontspanning PUUR!
Heerlijk ontspannen in de wellness van het Hotel Golserhof

Meran (Merano in het Italiaans) is een bruisende stad, chique, compact en typisch Italiaans met een alpensfeer en een mediterreane sfeer. Het hooggebregte met besneeuwde toppen is vanuit de stad te zien terwijl de palmbomen wuiven in de wind. Het is ook een artistieke stad met internationale flair. De winkelgallerijen nodigen uit tot shoppen, de restaurants met de terrassen lokken je voor een aperatif.

Wat je niet mag missen in Meran is de historische stadskern, het Kurhaus en het Puccini theater en het is heerlijk wandelen in een van de parken of in de tuinen van het kasteel Trauttmansdorf. Voor museum liefhebbers is er een Joods museum, het Vrouwenmuseum en het streekmuseum.

Zicht op Meran, de kleine chique stad in het Meranerland.

Verblijven kun je natuurlijk in de stad, maar de gouden tip is het Hotel Golserhof****Superior. Hier is het thema wellness en tot jezelf komen. Het  ligt in de wijnbergen boven de daken van Meran. In het kleine hotel, dat wordt geleid met veel liefde voor detail, herleven lichaam en geest op stijlvolle wijze. Intimiteit en privacy in overvloed kenmerken de Golserhof. In het kleinste viersterren-superior-hotel in het Meraner Land worden vrije dagen gewijd aan persoonlijke ontplooiing in een ontspannende omgeving.

Onthaasten in de regio Merano? Hotel Golserhof!

De oase van genot in de wijnbergen van Meran heeft een duidelijk doel: gewoon goed leven tijdens een vakantie van het hoogste niveau. Het uitzicht is schitterend. Wandelaars, sporters, stadsliefhebbers en fijnproevers komen naar de Golserhof om zichzelf te verwennen. 600 kilometer aan wandelpaden en een paradijs voor bikers liggen voor de deur (mountainbike- en e-bike-verhuur in de Golserhof). De Golserhof is de oprichter van golfclub Passeier-Meran en wie vijf dagen of langer blijft, mag met 20 procent korting golfen op de golfbanen Passeier en Lana. In Meran, gelegen aan de rivier de Passer, zweef je met een iconische stoeltjeslift naar het shop- en flaneergebied. Al twaalf generaties lang is de Golserhof in familiebezit, meer dan 60 jaar gastvrijheid is zichtbaar in alle hoeken van het liefdevol gerunde hotel. Talrijke details en verrassende finesses garanderen dat de gasten zich vanaf het eerste moment op hun gemak voelen. Alleen de aankomst al voelt als thuiskomen. Thuiskomen bij jezelf en bij vele aardige en vrolijke mensen. Naast de individueel ingerichte kamers en het innovatieve wellness- en zwembadcomplex lokt in de Golserhof het nieuwe dakterras met een overweldigend 360-graden-uitzicht: een panoramalunch tussen fruit- en wijngaarden met een onbelemmerd uitzicht op Meran en omgeving. De uitstekende kwaliteit uit keuken en kelder is tongstrelend. De Zuid-Tiroolse keuken en cucina italiana ontmoeten elkaar hier op topniveau. Er wordt gekookt met wat er in de omtrek groeit en bloeit. De beste wijnen van Zuid-Tirol en een fijne selectie van Italiaanse wijnen liggen in de wijnkelder.

Panoramisch uitzicht over de glooiende wijnakkers vanaf het terras van het hotel.

’s Ochtends prikkelt een gastronomisch buffet de smaakzintuigen: zelfgemaakte jam, zuivelproducten van Zuid-Tiroolse zuivelfabrieken, vleesspecialiteiten van de beste lokale kwaliteit, vers brood van de plaatselijke bakker, verse eiergerechten, ca. 30 heerlijke theesoorten en nog veel meer. In de namiddag staan er heerlijke taarten en kleine snacks op het buffet die u verleiden een hap te nemen. ’s Avonds kunnen de gasten van het hotel een vijf- tot zeven-gangen gourmetmenu samenstellen van de menukaart. Het kaasbuffet op vrijdag is werkelijk fantastisch. Er zijn maar liefst 40 soorten kaas waar een liefhebber uit kan kiezen. Mensen die op de calorieën letten kiezen uit de gezonde, lichte, vitale keuken, kinderen van het kindermenu. Er zijn ook speciale menu’s voor vegetariërs en mensen met een allergie.

Ook genieten in Zuid-Tirol: check www.golserhof.it voor meer informatie en reserveringen.

Genieten van het Italiaanse leven en elkaar.
Het is net vakantie!

Fotografie: IDM Süd-Tirol en anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *