Gezinnen zijn op hun plek in de Wildkogel-Arena

Gezinnen zijn op hun plek in de Wildkogel-Arena

De Wildkogel-Arena met de plaatsen Neukirchen en Bramberg wist in 2021 op skiresort.nl in veel categorieën heel hoog te scoren, onder meer bij “Beginners”. Een goed uitgangspunt dus voor een wintervakantie met het gezin, waarbij iedereen plezier heeft.

Tussen Frühmesser, Pfeifferköpfl, Braunkogel, Gensbichl- en Ganzeralm strekt zich 75 kilometer piste uit en volgens skiresort.at een “wereldwijd toonaangevend skigebied tot 80 km piste”. De Wildkogel-Arena heeft 85 procent aan lichte of middelzware pistes, en dus alles wat gezinnen, beginners en mensen die weer opnieuw gaan beginnen nodig hebben voor hun wintergeluk. Bij het bergstation Gensbichlalm is een nieuw stuwmeer ontstaan als waterreservoir voor de besneeuwing. Ondertussen kan al 80 procent van de pistes technisch worden besneeuwd. De rit gaat 2100 meter omhoog, vanuit Neukirchen met de Wildkogelbahn of vanuit Bramberg met de Smaragdbahn. Laatstgenoemde heeft dankzij 24 extra cabines voor acht personen nog meer ruimte voor zijn gasten. Omdat het skigebied van de Wildkogel-Arena in een keteldal ligt, kun je niet verdwalen. Op zijn laatst helemaal boven bij het bergstation of in het nieuw verbouwde bergrestaurant met uitzicht komt iedereen weer bij elkaar.

De Wildkogel-Arena: het familie skigebied bij uitstek!

Een vliegende start met Kogel-Mogel en Kogel-Mia

Kleine starters kunnen overal in het skigebied terecht: van de Kogel-Mogel kinderlanden met skicarrousel en transportbanden bij de bergstations en de funslope en het familiepark met steile bochten, sneeuwgolven en de reusachtige sneeuwslak tot de oefenliften en -pistes in het dal. Met de mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mia wordt het skiën voor de kleinsten gewoon leuker. Voor driejarigen zijn er al minicursussen. De grotere kinderen zitten goed in de kindergebieden van de skischolen en zijn bij de professionele skileraren prima onder dak. Met hun hulp hebben grote en kleine beginners altijd in slechts drie dagen de slag te pakken. Kleine skiërs doen nieuwe energie op in het kinderrestaurant van het bergrestaurant met uitzicht. Daarna kunnen ze zich op het Skimovie-parcours laten filmen door een speciale videocamera en vervolgens in de Racer’s Corner van het bergrestaurant met uitzicht de ideale lijn analyseren. Freestylers en snowboarders verbeteren hun prestaties op schansen en brede boxen.

Even een selfi scoren!

“App” de Wildkogel

Nog meer hoogtepunten voor alle wintersportfans belooft de langste, verlichte rodelbaan ter wereld, gelegen in de Wildkogel-Arena. De rodelbaan gaat over 14 kilometer en 1300 hoogtemeters van de Wildkogel naar Bramberg en is dagelijks tot 22.00 uur verlicht. Rodelaars komen bij het startpunt met de Wildkogel- en Smaragdbahn. Laatstgenoemde is op vrijdag voor rodelaars zelfs tot 18.30 uur geopend. Tips voor de perfecte bocht- en remtechniek komen langs in de regelmatige rodelworkshops. Wie liever te voet geniet van de berglucht op de Wildkogel, slaat de winterwandelweg in tussen de bergstations van Smaragdbahn, Wildkogelbahn en Gensbichlalmbahn. Onderweg laat de mooiste berg met uitzicht in de Pinzgau de bergtoppen van de Hohe Tauern zien. Ver van de geprepareerde paden stappen de sneeuwschoenwandelaars door de natuur in de dalen van het Nationaal Park. In het kader van het WildkogelAktiv-programma worden met wandelgidsen de heel romantische Sulzbachtäler dalen, het dal Hollersbachtal en het dal Dürnbachtal verkend. Een bijzondere belevenis is het voeren van het wild in het dal Habachtal: na een rit op de aanhanger van een trekker en een wandeling van slechts een kilometer kunnen de deelnemers vanuit een gezellig paviljoen met een grote glazen voorgevel kijken naar herten, hindes en hertenjongen. Het voeren is nodig omdat het rode wild in de sneeuwrijke wintermaanden niet genoeg voedsel vindt. ’s Nachts maken grote en kleine Wildkogel-gasten zich met de wandelgids klaar voor fakkelwandelingen, deels ook met aansluitende snowtube-race. De actuele data voor de gezinswinter, de openingstijden van de bergliften Wildkogel, informatie over de actuele weer- en sneeuwsituatie en nog veel meer is te vinden in de gratis BB Wildkogel-app.

Leef je uit in het funpark

Gezins- en klimaatvriendelijk

Met de Wildkogel Cup wordt het winterplezier een uitdaging. Wie bij het rodelen, “skimoving” of carven over de dalafdaling naar Neukirchen badges verzamelt, kan meteen winnen. Bij de grote finale aan het einde van het seizoen zijn er gave verrassingen voor alle deelnemers. Met de nieuwe klimaatvriendelijke eLINER geeft de Wildkogel-Arena als KlimaAktiv-partner een krachtig signaal af. De elektrische trein brengt skigasten tijdens de openingstijden van de dalafdaling in Neukirchen “groen en stil” naar het dalstation van de Wildkogelbahn. Tijdens de reis kunt u door de grote panoramavensters genieten van een prachtig uitzicht op de omliggende bergwereld en ontdekt u de mooie winkels en restaurants midden in het dorpscentrum. Als partner van het Oostenrijkse KlimaAktiv-programma geeft de Wildkogel-Arena met de nieuwe eLINER het goede voorbeeld en maakt hij de mobiliteit klimaatvriendelijker. Geheel volgens het motto “Veilig welzijn” voldoen de bedrijven in de Wildkogel-Arena natuurlijk aan alle voorschriften en nemen ze de vereiste maatregelen voor een veilige wintervakantie.

Praktische informatie

Liftpas 1 dag: volw. € 52,50 kind € 25,50

Liftpas 6 dgn: volw. € 258,- kind € 126,-

Langste rodelbaan ter wereld van 14 kilometer verlicht met 1300 hoogtemeters.

www.wildkogel-arena.at/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *