Eersteklas skipret in de Wildkogel-Arena

Eersteklas skipret in de Wildkogel-Arena

75 kilometer droompistes, moderne skiliften en een heel romantisch activiteitenprogramma: dat hoort allemaal bij het heerlijke wintergenot in de Wildkogel-Arena. Op skiresort.nl behoort de Wildkogel-Arena tot de top van wereldwijd toonaangevende skigebieden tot 80 kilometer piste.

Heerlijke panorama’s vanuit het skigebied.

Door skiresort.nl, het grootste testportaal van skigebieden ter wereld, is de Wildkogel-Arena rond de plaatsen Neukirchen en Bramberg bekroond met 16 onderscheidingen. De winnaar van de test is een “wereldwijd toonaangevend skigebied tot 80 km piste” en kreeg uitstekende cijfers in de top-beoordelingscriteria “Beginners” en “Netheid en hygiëne”. Bij het bergstation Gensbichlalm ontstond een nieuw stuwmeer. Ondertussen kan al 80 procent van de pistes technisch worden besneeuwd. Geheel volgens het motto “Veilig welzijn” wordt natuurlijk aan alle officiële voorschriften voldaan en worden de vereiste maatregelen genomen, zodat de gasten in het skigebied zo veilig mogelijk op pad kunnen gaan. Met de nieuwe, klimaatvriendelijke eLINER geeft de Wildkogel-Arena als KlimaAktiv-partner een signaal af op het gebied van klimaatneutraliteit. De nieuwe eLINER (elektrische trein) brengt skigasten tijdens de openingstijden van de dalafdaling in Neukirchen “groen en stil” naar het dalstation van de Wildkogelbahn.

Winterwonderland

85 procent lichte en middelzware pistes

In het op 2100 meter hoogte gelegen skigebied beschikken de wintersporters over maar liefst 75 kilometer piste en zeer uiteenlopende uitdagingen: van zonnige, boomloze carvingpistes en toffe zwarte, steile hellingen onder Braunkogel en Pfeiferköpfl tot conditie-afdalingen naar de beide plaatsen Neukirchen en Bramberg (bijv. dalafdaling Bramberg, 14 km, 1282 hoogtemeters). Daarbij is de 85 procent aan lichte en middelzware pistes ideaal terrein voor beginners, mensen die weer opnieuw gaan beginnen en gezinnen. Het prachtige uitzicht op de drieduizenders van de Hohe Tauern gaat altijd mee. Live-informatie uit de Wildkogel-Arena is te vinden in de gratis BB Wildkogel-app voor op de smartphone.

Goede perspectieven voor een tussenstop

De hoogste bergtoppen van Oostenrijk – van de Großvenediger (3657 m) tot de Großglockner (3798 m) – zijn ook op de winterwandelweg tussen de bergstations van Wildkogelbahn, Smaragdbahn en Gensbichlalmbahn altijd te zien. Vanaf de mooiste berg met uitzicht in het Salzburgerland gaat bovendien de langste verlichte rodelbaan ter wereld over 14 kilometer en 1300 hoogtemeters naar beneden richting Bramberg. Voor de tussenstop bij het wandelen, rodelen, snowboarden of skiën wordt gezorgd door een goede mix van gezellige restaurants, authentieke berghutten en nette herbergen op de Wildkogel en rond de midden- en dalstations in Neukirchen en Bramberg. Een van de vele tips is het gezellig verbouwde bergrestaurant met uitzicht direct naast het bergstation van de Wildkogelbahn. Nog een tip voor wie pistekilometers spaart: de grote skigebieden Zillertal Arena en Kitzbüheler Alpen met in totaal 395 kilometer piste liggen binnen een straal van 5 tot 20 kilometer.

Praktische informatie

Liftpas 1 dag: volw. € 52,50 kind € 25,50

Liftpas 6 dgn: volw. € 258,- kind € 126,-

Langste rodelbaan ter wereld van 14 kilometer verlicht met 1300 hoogtemeters.

www.wildkogel-arena.at/nl

Avondstemming Wildkogel Arena.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *