Op wintersport met kleine kinderen? Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een speciaal ‘kinderhotel’.

Op wintersport met kleine kinderen? Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een speciaal ‘kinderhotel’.

Wintersport is bij uitstek een familievakantie. Allemaal lekker op de ski’s, de hele dag genieten van sneeuw, zon en bergen en ’s avonds een spelletje doen. Met rode konen van het buiten zijn vroeg naar bed en de volgende dag weer op naar de skilift.

Het lijkt zo makkelijk, met kleine kinderen op wintersport, maar in de praktijk valt dat soms best wel tegen. Alleen al die spullen die je allemaal meesleept voor zo’n wintervakantie. Van dikke truien tot speciale sneeuwlaarzen en dan nog die berg skispullen die je mee moet slepen. Ski’s, helm, sneeuwbril, skischoenen en ga zo maar door. Een wintersport lijkt soms meer op een expeditie dan een relaxte vakantie, zeker als je voor het eerst op skivakantie gaat.

De sneeuwpret begint voor de deur van het hotel.

Vakantie voor het hele gezin

Eenmaal op de ski’s vergeet je gauw al die voorbereidingen en het gehannes vooraf. De witte wonderwereld maakt veel goed en al helemaal als je je kroost met een grote glimlach van de berg af ziet komen. Met kinderlijk gemak vaak, terwijl je zelf staat te stuntelen en van angst verstijfd bij het zien van een zwart pistepaaltje. Nee, een wintersport met de kinderen is onvergetelijk…voor de kinderen. Maar hoe zit het met jezelf? Geniet je zelf wel optimaal van je verdiende vakantie als je zo druk bent om alles in goede banen te lijden om het de kinderen maar naar de zin te maken? Daar heeft Volker Schönherr, een Tiroler uit Lermoos eens goed over nagedacht. Met zijn ervaring als hotelier en zijn nuchtere kijk op organisatie en planning wist hij dat het ook anders kan. En zo ontwikkelde hij een concept speciaal gericht op familievakanties in de bergen, maar dan zo dat iedereen van het gezin wordt verwend en een zorgeloze vakantie heeft. Zo toverde hij met dit concept in zijn gedachte een oud gedateerd hotel in het vorstendom Liechtenstein om tot familiehotel wat inmiddels in de top 10 staat  van beste kinderhotels ter wereld. Volker: ’Bij elke beslissing die ik nam, hield ik telkens twee dingen in het oog: is dit ideaal voor de kinderen, maar is het ook ideaal voor de ouders! Dat was vaak conflicterend met het zakelijke belang, oftewel het kost geld. Maar het plezier en tevredenheid die ik terug krijg van mijn gasten is onbetaalbaar!’

Kidsproof

We mogen een paar dagen langskomen om zijn Familotel Gorfion in Malbun met eigen ogen te zien. Bij aankomst parkeren we de auto voor de deur en struikelen we al over de kinderwagens met speciale brede banden om over de besneeuwde paden te rijden die bij de ingang staan. Keurig op een rij. Bij de receptie melden we ons. Ook daar een opstapje zodat de kinderen ook over de balie kunnen kijken en zichzelf kunnen inchecken. Over nagedacht! We krijgen de sleutel van onze kamer. En die is ruim, met veel kastruimte, haken en aflegplanken, een aparte slaapkamer voor de ouders en een ruime speel/slaapkamer met stapelbed voor de kinderen. In elke kamer een televisie. Twee toiletten. Een babyfoon is te leen, flessenwarmers , potjes om te plassen, bedenk het en het is aanwezig! Check!

De lobby met open haard en relaxte stoelen en banken is huiselijk ingericht. Een kast met allerlei gezelschapspellen ontbreekt niet. Als de kinderen in bed liggen is het er in de avond prima vertoeven met een wijntje. Het hotel heeft een eigen kinderopvang, de Happy Club. Hier wordt het kroost opgevangen door gediplomeerde jongens en meiden. Er zijn klim- en speeltoestellen, een keukentje om mee te spelen, een box voor de allerkleinste. Het ziet er piekfijn uit en op het materiaal is niet bespaard. Duurzaam. Schoon. Dat geldt overigens voor het hele hotel. De skischool is voor de deur, de pistes ook, dus ski-in-ski-out is het motto. Geen gesleep met skispullen in de skibus of eerst met de auto naar de parkeerplaats en de stress die dat met zich meebrengt. Nee, gewoon de voordeur uitstappen en de pret kan beginnen. En voor de lunch schuif je gewoon weer het Familotel Gorfion binnen. Skischoentjes uit, aan tafel met een kleurplaat als placemat, eten en tekenen maar… De potloden staan al klaar.

Klein maar fijn

En dat het prettig is om het skigebied van Malbun te verkennen is zeker. Het klein maar fijne skigebied in het ministaatje Liechtenstein is overzichtelijk en gevarieerd genoeg voor een heerlijk ontspannen weekje  wintersport. Ook de skischool is afgestemd op de kleintjes met twee aparte kindertuintjes en overdekte lopende band, allerlei leuke sprookjesfiguren waar omheen geskied kan worden en een opwarmhut ontbreekt ook niet. De pistes gaan van blauw tot rood en een klein stukje is zwart. Daar traint het lokale skiteam tussen de slalompalen. Wij cruisen lekker van lift naar lift, genieten van het uitzicht en zien de kinderklasjes netjes achter de leraar aanslingeren. Alle routes komen weer uit in het dorp wat vooral bestaat uit losstaande chalets en hotels. De pistes gaan er langs, want het dorp zelf is zo goed als autovrij. Zo kom je telkens weer langs de kindertuintjes en verdwalen is geen optie. Dus als de kinderen groot genoeg zijn om zelf op pad te gaan, zijn ze altijd in de buurt.

De kinderskischool op pad

Gorfion is een grote muis en is de mascotte van het hotel. Een paar keer per week komt hij langs om iedereen te ontmoeten en kennis te maken met de kinderen en de ouders. Uiteraard heeft Gorfion zijn eigen merchandise te koop bij de receptie. Tja, dat heb je als je beroemd bent in Malbun. Dan heb je eigen knuffels, drinkbekers, warmhoudflesjes,

slabbetjes en zo meer…

Hallo Gorfion!

Voor meer informatie over het skigebied en het Familotel Gorfion kijk op www.gorfion.li en op www.malbun.li

Ook de goochelaar staat op het animatie programma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *