Alleen te zien in de herfst: de “Burning Dolomites”

Alleen te zien in de herfst: de “Burning Dolomites”

Vanaf half september verkleuren de naalden van de talloze lariksen in de Dolomieten van groen naar geel. Daarna worden ze stralend oranje, rood en bruin. De herfstzon doet de rest om het unieke natuurspektakel “Burning Dolomites” op te voeren. Het UNESCO werelderfgoed straalt tot november alsof de bergen in vuur en vlam staan. Mooier kan de natuur niet zijn. Dan is het voor genieters tijd om in alle rust even afstand te nemen van het leven van alledag.

De lage zonnestand in de herfst geeft de Dolomieten bijzondere kleuren.

In hotel Granbaita Dolomites in Gröden (Zuid-Tirol) zijn alle relax- en genietmomenten op vijfsterrenniveau. Mirko, Karin en Patrick zijn de lokale gidsen in het hotel. Zij laten hun gasten graag de bijzondere schoonheid van de Zuid-Tiroolse herfst zien. Iedere dag zijn ze met de elektrische mountainbikes onderweg op begeleide tochten. Er zijn bovendien dagelijks wandelingen met gids in de Dolomieten. Elektrische mountainbikes van Bianchi uit de nieuwste generatie, wandelstokken en rugzakken zijn gratis te leen in het hotel. Shanti is de expert voor lichaam en geest. Zij verplaatst op de vele zonnige herfstdagen haar yoga- en Pilatesprogramma naar buiten. Naar het prachtige Langental, om kracht op te doen in de heldere, frisse herfstlucht. Als de bergliften al van een welverdiende herfstpauze genieten, komt de shuttle van het hotel in actie. Deze brengt de gasten voor een wandeling comfortabel naar de roodgekleurde bergtoppen.

Overzicht van het prachtige hotel Granbaita in de Dolomieten.
Uitzicht op het Sella massief is inclusief!

Vers hooi in de SPA en warme bergkruiden op de huid

In de mooie Savinela SPA in het Granbaita droomt u weg in de ongerepte sfeer van de bergen. Professionele, liefdevolle handen zorgen er voor het welzijn van top tot teen. In de in- en outdoorwaterwereld toveren de Dolomieten beelden op het wateroppervlak. De heerlijke geur van verse berghooi verwent de neus bij een Alpine Ritual Steviola. Het gezonde berghooibad in het stoombed is niet alleen een genot voor de zintuigen. Het zou ook een positief effect op de luchtwegen hebben en het immuunsysteem stimuleren. De beauty-experts in de Savinela SPA adviseren vooral in de herfst een hoogwaardige Detox-Skin Regimen. Het peel-offmasker met plantaardige houtskool en individueel afgestemde huidbooster voorkomt onder andere huidveroudering. Een Pinda Sweda-behandeling gaat uit van een massage die gebruik maakt van de werking van warme zakjes bergkruiden op de huid.

De herfst is een uitstekende periode voor een heerlijke bergvakantie.

Als de dagen korter worden: Couple Retreats Voor twee mensen die van elkaar houden: het Granbaita Dolomites heeft met zijn Couple Retreat precies wat ze zoeken. Heerlijk als bij aankomst de parelende champagne met kleine lekkernijen in de kamer al op u wachten, voordat u in de Savinela SPA naar de privéspa gaat. Daar vindt u een privésauna en stoombad, peelings en kompressen, een ontspannende duomassage.

Herfstspecial: Granbaita Gourmet Experience

In restaurant Granbaita Gourmet, het fijnproeversrestaurant van hotel Granbaita Dolomites, staan slechts zeven tafels. Het restaurant is onderscheiden met 3 vorken door falstaff. Het uitzicht is prachtig, de ambiance prikkelend en de uitstraling aantrekkelijk en vol klasse. Daar serveert Andrea Moccia unieke proeverijmenu’s met nieuw geïnterpreteerde gerechten uit de traditionele Zuid-Tiroolse keuken. De menu’s worden begeleid door exclusieve wijnen en uitgelezen dranken. “Granbaita Gourmet Experience” biedt de mogelijkheid om zonder extra kosten te genieten van een diner in het Granbaita Gourmet Restaurant.

Het Granbaita Dolomites is een vijfsterrenhotel dat luxe, elegantie en gedreven gastvrijheid combineert. Het verwennende samenspel van eigentijdse en uitstekende architectuur, een prestigieuze SPA en fine dining is ingebed in het fascinerende landschap van de Dolomieten. Wie de “Burning Dolomites” met eigen ogen heeft gezien, is een ervaring rijker. Een ervaring die alleen de natuur kan bieden.

https://www.hotelgranbaita.com/en/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *